Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2009-11-29, 10:01
Tablice wyróżniające
Autor Wiadomość
mymlon 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Burstner 560 - Scala + VW LT 28
Nazwa załogi: Mymlonki
Wysłany: 2008-12-06, 22:31   

Ja też nie mam ochoty, żeby się mnie ktoś czepiał za bzdury. Tablice mam, nikt się nie czepia choć przepis uważam za bzdurny. Przecież widać w podpisie, że moje auto to osobówka :-P Jeśli ustawodawca stwierdzi, że pojazdy z przyczepą zagrażają bezpieczeństwu na drodze karze nam się zaopatrzyć w żółte koguty
Ostatnio zmieniony przez mymlon 2008-12-07, 10:23, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

jacek l 
trochę już popisał

Twój sprzęt: prastara przyczepa
Wysłany: 2008-12-07, 04:44   

A ja nie mam i miał nie będę.

Chodzi o to, że przez głupi błąd w ustawie stajemy sie pośmiewiskiem normalniej myślącej części Europy i zamiast napisać do ustawodawcy, że jest to głupota i nigdzie tak nie ma, a nasi sąsiedzi jak do nas przyjeżdżają to zamiast widoki oglądać i kasę wydawać są ścigani za ten idiotyzm, to staramy sie proch wymyślić, niektórzy posunęli się do tego, że na policję polecieli sie pytać o interpretację. To co, policjant miał z siebie głupka zrobić - musiał powiedzieć to co powiedział. Na szczęście policjanci też miewają przyczepy i jeżdżą na wakacje, więc to rozumieją.
I nie ma co prosić ustawodawcy o interpretację, tylko trzeba żądać dostosowania do przepisów UE ze względu na szkodliwość tej ustawy.

P-coś tam, które od lat o tym wie, nawet palcem w bucie nie kiwnęło, żeby coś z tym zrobić.
Chciałbym się mylić....
A niektórzy się chcą z nimi konfederować....
Chyba, żeby razem na bankiet pójść za frajer...

Jacek.

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Piwa: 256/624
Wysłany: 2008-12-07, 12:27   

Odpowiadając na pytanie Janusza to widziałem chyba incjatywę oddolną króla szwajcarskich Cyganów wyjeżdżającego z kempingu w Hiszpanii super długim amerkańskim osobowym kabrio i potężną przyczepą z dyndającą w tylnym oknie przyczepy tekturą z napisem LONG VEHICLES

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2008-12-07, 13:15   

jacek l napisał/a:
A niektórzy się chcą z nimi konfederować....
Chyba, żeby razem na bankiet pójść za frajer...

Jacku już nie nadążam za twoim tokiem myślenia. Jacku spróbuj może normalnie wyrazić swoje zdanie nie półsłówkami. Kto? z kim? gdzie? kiedy? za ile? po co? - konfederować.
Proszę wyjaśnij mi to bom nie kumaty :oops: Możesz nawet łopatologicznie na PW słać.

KOCZORKA 
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz
Piwa: 20/22
Wysłany: 2008-12-08, 02:42   

jacekiagatka napisał/a:
Paru „geniuszy” wyprzedzając w nocy na wariata próbowało mi się wcisnąć między kampera a przyczepę. Często jeżdżę zestawem około 15 metrów. Parę razy już myślałem o założeniu takich tablic, ale skończyło się na …myśleniu :szeroki_usmiech

Jacku i Wy panowie przerażacie mnie całą tą dyskusją.
Jacku...ilu próbowało Ci się wcisnąć :?:
Chyba zapominacie, że na naszych drogach najwięcej ginie ludzi bardzo młodych (dzieci).
To prawda...nie mają takiego doświadczenia jak WY, zdali dopiero co swoje egzaminy...o jakim wy doświadczeniu w ich przypadku mówicie!!!
Jacku i inni tacy użytkownicy, nie chciałabym być na Waszym miejscu jak przez brak oznakowania (o fajną, bezpieczną tablicę tyle krzyku) zginie kiedyś taki młody człowiek, a może i starszy.
Nie ! obiema rękami sprzeciwiam się pomysłom Janusza. :-/
Mymlon, Marcinku bardzo podoba mi się twoja oznakowana przyczepa z tyłu. Wygląda profesjonalnie i dodatkowo zapewnia Ci bezpieczeństwo w nocy. Tak trzymaj :bukiet: :bukiet:
Zastanówcie się i to przemyślcie , bo beztroska mężczyzn mnie niekiedy mocno zawstydza :kwiatki:
BEZPIECZEŃSTWO PRZEDE WSZYSTKIM!!!

Pozdrówka :spoko

janusz 
Kombatant
Szeryf

Wysłany: 2008-12-08, 09:48   

KOCZORKA napisał/a:
Nie ! obiema rękami sprzeciwiam się pomysłom Janusza. :-/

Kurde Lucyna :evil: :evil: :evil: Jakim moim pomysłom? Czy ja gdzieś napisałem że jestem przeciw oznaczaniu przyczepy lub za oznaczaniem przyczepy. Jestem za normalnością, i normalnym traktowaniem człowieka. Mój pomysł to taki by przepisy ustalali fachowcy na podstawie rzetelnych i prawdziwych przesłanek, nie na zasadzie, że wprowadzamy przepis i zobaczymy co z tego wyjdzie.
BEZPIECZEŃSTWO PRZEDE WSZYSTKIM!!!
Czy wprowadzanie durnych, nie przemyślanych, mylących przepisów jest działaniem dla bezpieczeństwa? Czy wprowadzanie niejasnych, niejednoznacznych przepisów coś daje? Czy przepis który można interpretować w jedną stronę i wręcz przeciwnie jest normalny? Gdy na podstawie tego samego prawa można coś i jednocześnie nie można, bo kto inny interpretuje. Bo Policja uważa, że nie można a Starostwo, że można. Że pół społeczeństwa uważa, że na skrzyżowaniu na którym droga z pierwszeństwem przejazdu zmienia kierunek należy włączyć kierunkowskaz a druga uważa że nie wolno włączać. I nikt tym się nie zajmuje. Od czego są te PZM-oty, telewizja ze swoimi programami motoryzacyjnymi, nauczyciele w szkołach? Wszystkich g... obchodzi że giną ludzie. Że wyrządzane jest zło w majestacie prawa. Kurcze zdenerwowałaś mnie. :evil: :haha:

jacekiagatka 
weteran

Twój sprzęt: HYMER 2.8 jtd
Piwa: 9/3
Wysłany: 2008-12-08, 10:43   

Tak tak... wszystko przez Ojca Dyrektora :diabelski_usmiech

Skorpion 
Kombatant
Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Piwa: 280/1363
Wysłany: 2008-12-08, 11:13   

jacekiagatka napisał/a:
Tak tak... wszystko przez Ojca Dyrektora

popieram calej rosciaglosci :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Tadeusz
Byle do przodu

janusz 
Kombatant
Szeryf

Wysłany: 2008-12-08, 11:18   

:terefere

Skorpion 
Kombatant
Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Piwa: 280/1363
Wysłany: 2008-12-08, 11:28   

:!: :puchar

Tadeusz
Byle do przodu

medard 
weteran
Saint Medard

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2008-12-08, 11:43   

napelniony?

KOCZORKA 
Kombatant

Wysłany: 2008-12-08, 19:33   

janusz napisał/a:
Kurde Lucyna :evil: :evil: :evil: Jakim moim pomysłom? Czy ja gdzieś napisałem że jestem przeciw oznaczaniu przyczepy lub za oznaczaniem przyczepy.

janusz napisał/a:
Bo są idiotyczne. !!!

janusz napisał/a:
Oj Scorpio bo zacznę podejrzewać że jesteś udziałowcem wytwórni takich tablic. :haha:

janusz napisał/a:
Bonusik podoba mi się twój tok myślenia :haha:
I dal tego na poparcie słusznych idei zlikwidowania obowiązku wożenia durnych tablic koloró żółtego na przyczepach kempingowych prosimy o konkrety, dlaczego powinien być wpis w ustawie:

janusz napisał/a:
Czy myślisz, że taki zauważy taką tablice. On nawet nie odpowie czy wyprzedził autobus czy ciężarówkę. :haha:

Januszku, a co się tyczy naprawdę bzdurnych przepisów , to o to powinniśmy powalczyć :bigok jest ich niestety wiele i tutaj masz moje poparcie :bigok :bigok :bukiet:

Pozdrówka :spoko

janusz 
Kombatant
Szeryf

Wysłany: 2008-12-08, 21:44   

Dobrz, dyskutujemy dalej. :haha:
Po pierwsze primo to nie mój pomysł aby tablice były obowiązkowa ani też nie mój pomysł aby nie obowiązywały. Pierwsze wymyślił jakiś minister, obiekcje zostały wyrażone na K.pl
Jedyne moje przewinienie, to to, że chcę ustalić czy PTTCC ma zainteresować się sprawą czy nie.
A tak swoją drogą uważam, że umieszczanie tablic na przyczepie kempingowej to durny przepis. Taką samą tablicę ma wozić 42 tonowa ciężarówka na 22 kołach i 3,5 tony zestaw na 6 kołach.
Ciężarówka, która do 80 rozpędza się 2 minuty i zestaw o lepszym przyspieszeniu niż nie jeden osobowy solo.
Rozumiał bym gdyby te 8 metrów dotyczyło samej przyczepy.
Moim zdaniem nadmiar przepisów jest bardziej szkodliwy niż niedobór.
Tak na prawdę to o czym ma informować ta tablica na przyczepie kempingowej?
Mało jest samochodów zdolnych do ciągnięcia przyczepy kempingowej krótszych niż 4 mety, i mało jest przyczep które z dyszlem mają mniej niż 4 metry. To normalne że skład bardzo rzadko ma mniej niż 8 metrów. Każdy bez wyjątku kierowca jadąc za przyczepą kempingową wie, że zestaw ma więcej niż 8 metrów. Jeśli tego nie pojmuje to nie nadaje się na kierowcę i tablica nic mu nie pomoże.

KOCZORKA 
Kombatant

Wysłany: 2008-12-09, 00:56   

janusz napisał/a:
Dobrz, dyskutujemy dalej. :haha:

Podyskutujmy :bigok
janusz napisał/a:
Tak na prawdę to o czym ma informować ta tablica na przyczepie kempingowej?

O długim zestawie i o czasie wyprzedzania. Może nie akurat 8m, ale czy nie uważasz, że zestaw 14 - czy więcej metrów długości powinien być już oznaczony :?:
janusz napisał/a:
Każdy bez wyjątku kierowca jadąc za przyczepą kempingową wie, że zestaw ma więcej niż 8 metrów. Jeśli tego nie pojmuje to nie nadaje się na kierowcę i tablica nic mu nie pomoże.

Niedoświadczony kierowca może o tym zapomnieć, ale tablica zwróci jego uwagę.
Po co nam odblaskowe kamizelki (ładniejsze by były np. w kolorach CT :-D ), ale już z daleka zwracają naszą uwagę :bigok
janusz napisał/a:
Jedyne moje przewinienie, to to, że chcę ustalić czy PTTCC ma zainteresować się sprawą czy nie.

Januszku śmiało się wielu, zrzucili na Ciebie...gdzie ta solidarność męska :haha: :haha: :haha:
Wiem, że nie mam wpływu...ja uważam że NIE, a PTTCC zrobi tak jak postanowi. :kwiatki:
Pozdrówka :spoko :spoko :spoko

janusz 
Kombatant
Szeryf

Wysłany: 2008-12-09, 01:03   

O widzisz po mału dogadujemy się :haha:
Cytat:
O długim zestawie i o czasie wyprzedzania. Może nie akurat 8m, ale czy nie uważasz, że zestaw 14 - czy więcej metrów długości powinien być już oznaczony :?:

Tak właśnie uważam. Zestaw ponad standardowy inny niż normalnie spotykany na drodze powinien być oznaczany. 5m samochód i 8 metrów przyczepa oczywiscie że powinien być oznaczony, ale nie Astra z Niewiadówką N126.
KOCZORKA napisał/a:
PTTCC zrobi tak jak postanowi. :kwiatki:

PTTCC zrobi tak jak społeczeństwo caravaningowe postanowi. :spoko

Odpowiedz do tematu