|
|
Przesunięty przez: janusz 2008-06-12, 12:25 |
Opłaty i koszty podróży |
Autor |
Wiadomość |
slaw
trochę już popisał slaw

|
Wysłany: 2007-01-30, 12:55 Opłaty i koszty podróży
|
|
|
Jakie są ceny za autostrady i paliwo? Jakie znacie ciekawe kierunki podróży? Jestem ciekaw jakie są koszty z tym związane. |
Ostatnio zmieniony przez kazbar 2007-02-13, 18:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kazbar
weteran

|
Wysłany: 2007-01-30, 22:10
|
|
|
Nie wiem jak pozostali koledzy ale ja autostrady staram się omijać. Dlaczego?
Nie chodzi o to, że jestem chytry czy centuś. Autostradą, co prawda, przemyka się szybko i bezboleśnie ale...nie sztuka przemknąć w kilka godzin jakąś piękną okolicę i nic tam nie zobaczyć. Zapuszczając się natomiast poza autostrady bocznymi drogami (czasem lepiej się nimi jeździ) możemy powiedzieć, że...tak!- wiem jak wygląda ten kraj. Wiem jak mieszkają tam ludzie, wiem, widziałem na własne oczy!
I tak...- kilkakrotnie "byłem" w Niemczech a jednak...nie znam Niemiec. Autostrady odebrały mi tam całą przyjemność podróżowania.
Koszty? Nie wiem jak wasze kampery ale mój na autostradzie pali znacznie więcej niż na "normalnych" drogach. Doliczając opłaty (często co kilkadziesiąt kilometrów!), kuszące co jakiś czas MacDonaldy i inne dobrodziejstwa...szkoda gadać!!
Dwa razy jechałem do Rzymu i z powrotem. Raz włoskimi autostradami (wydałem na nie ok. 150 euro) a raz bocznymi drogami. Za drugim razem przyjechałem wprawdzie do domu trochę później...ale 150 euro zostało w kieszeni (nie licząc zwiększonego zużycia paliwa). |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|