|
CB - legalne używanie. |
| Autor |
Wiadomość |
tolo61
Kombatant DUDI

Twój sprzęt: Blaszak Ducato Jeszcze blaszak...kiedy???
Nazwa załogi: DUDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Maj 2009 Piwa: 101/26 Skąd: Poznan
|
|
|
|
 |
slawwoj
Kombatant
Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 141/307 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2016-02-11, 12:44
|
|
|
| marius napisał/a: | | Widzę, że konsulów honorowych Rosji przybywa... |
Wyłącz jedyną słuszną telewizję. Nie słuchaj jedynego mądrego polityka. Rusz dupę poza swoje gumno i wtedy zabieraj głos. |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2016-02-11, 12:50
|
|
|
sławoj , na kanałach TV się nie znasz ale tu wywaliłeś sedno ...super |
|
|
|
 |
marius
zaawansowany

Twój sprzęt: HYMER Camp Swing 544
|
Wysłany: 2016-02-11, 12:56
|
|
|
| tolo61 napisał/a: | Widzę Marius że bywasz często w tamtych stronach .
Bywasz i zaleźli Ci za skórę
Dobrze ich znasz, ich przepisy ludzi i kulturę
W takim wypadku tylko Tobie tego pozazdrościć ... Też bym tak chciał
|
Źle widzisz. Nie bywam tam. Ostatni raz byłem za czasów ZSRR (na szczęście w czasie pierestrojki). Na pewno wtedy było tam mniej zakłamania niż dzisiaj.
Jeżeli chodzi o mój stosunek do Rosjan, to jest on bardzo pozytywny. Traktuję ich jak normalnych ludzi, o ile oni sami dają ku temu podstawy. Współczuję Rosjanom, jest to naród, który nigdy nie miał szczęścia do własnej władzy.
Natomiast jeżeli chodzi o mój stosunek do Rosji jako państwa, to jest on jak najgorszy i taki będzie póki Rosja będzie pod panowaniem współczesnego wcielenia Stalina. Jest to kraj totalitarny, ogłupiający własnych obywateli i nieszanujący praw innych. Ale widzę, że Ci to odpowiada. Jesteś tak zakochany w tym reżimie, że gdybyś miał taką możliwość, to zapewne bez wahania pojechał byś swoim kamperkiem zwiedzać działające jeszcze gułagi i wróciwszy głosił byś peany na cześć rosyjskiej demokracji.
Na zakończenie podam przykład złej woli rządu rosyjskiego. Otóż ambasador Rosji w Polsce, niejaki Siergiej Andrejew za każdym razem podnosi lament, gdy tylko się dowie o przenosinach pomników, tymczasem... olewa wszelkie informacje od odkryciu w Stargardzie cmentarza jeńców radzieckich nieludzko zamęczonych w obozie przez hitlerowców. Według niego i jego mocodawcy skromny żołnierski pochówek tym ludziom się nie należy.
Czy jest to Twój wymarzony kraj? |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
slawwoj
Kombatant
|
Wysłany: 2016-02-11, 12:56
|
|
|
| BIORCA napisał/a: | | sławoj , na kanałach TV się nie znasz |
Bo ja jestem z czasów gdy były 2 kanały a ja robiłem za pilota "włącz jedynkę" "przełącz na dwójkę" |
|
|
|
 |
slawwoj
Kombatant
|
Wysłany: 2016-02-11, 12:59
|
|
|
| marius napisał/a: | | tolo61 napisał/a: | Widzę Marius że bywasz często w tamtych stronach .
Bywasz i zaleźli Ci za skórę
Dobrze ich znasz, ich przepisy ludzi i kulturę
W takim wypadku tylko Tobie tego pozazdrościć ... Też bym tak chciał
|
Źle widzisz. Nie bywam tam. Ostatni raz byłem za czasów ZSRR (na szczęście w czasie pierestrojki). Na pewno wtedy było tam mniej zakłamania niż dzisiaj.
Jeżeli chodzi o mój stosunek do Rosjan, to jest on bardzo pozytywny. Traktuję ich jak normalnych ludzi, o ile oni sami dają ku temu podstawy. Współczuję Rosjanom, jest to naród, który nigdy nie miał szczęścia do własnej władzy.
Natomiast jeżeli chodzi o mój stosunek do Rosji jako państwa, to jest on jak najgorszy i taki będzie póki Rosja będzie pod panowaniem współczesnego wcielenia Stalina. Jest to kraj totalitarny, ogłupiający własnych obywateli i nieszanujący praw innych. Ale widzę, że Ci to odpowiada. Jesteś tak zakochany w tym reżimie, że gdybyś miał taką możliwość, to zapewne bez wahania pojechał byś swoim kamperkiem zwiedzać działające jeszcze gułagi i wróciwszy głosił byś peany na cześć rosyjskiej demokracji.
Na zakończenie podam przykład złej woli rządu rosyjskiego. Otóż ambasador Rosji w Polsce, niejaki Siergiej Andrejew za każdym razem podnosi lament, gdy tylko się dowie o przenosinach pomników, tymczasem... olewa wszelkie informacje od odkryciu w Stargardzie cmentarza jeńców radzieckich nieludzko zamęczonych w obozie przez hitlerowców. Według niego i jego mocodawcy skromny żołnierski pochówek tym ludziom się nie należy.
Czy jest to Twój wymarzony kraj? |
Marius ja mam do Ciebie jedno konkretne pytanie: skąd czerpiesz wiedzę na temat Rosji ? |
|
|
|
 |
jerry Gdansk
zaawansowany
Twój sprzęt: Renault Trafic Chausson Acapulco 33
Nazwa załogi: LILOU
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Sty 2015 Piwa: 14/27 Skąd: Gdansk
|
|
|
|
 |
marius
zaawansowany

|
Wysłany: 2016-02-11, 13:02
|
|
|
| slawwoj napisał/a: | | marius napisał/a: | | Widzę, że konsulów honorowych Rosji przybywa... |
Wyłącz jedyną słuszną telewizję. Nie słuchaj jedynego mądrego polityka. Rusz dupę poza swoje gumno i wtedy zabieraj głos. |
Tak się składa, że tej telewizji nie oglądam. Polityka tego jedynego nie trawię. Ale sądząc po regionie, z którego pochodzisz, to jest duże prawdopodobieństwo, że jest on Twoim idolem. |
|
|
|
 |
marius
zaawansowany

|
Wysłany: 2016-02-11, 13:08
|
|
|
| slawwoj napisał/a: |
Marius ja mam do Ciebie jedno konkretne pytanie: skąd czerpiesz wiedzę na temat Rosji ? |
Od ludzi, którym pomagam. Od polskich repatriantów, od Rosjan którzy aby zachować wolność byli zmuszeni do wyjazdu z Rosji współczesnej. Ale widzę, że i tak tego nie zrozumiesz. |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2016-02-11, 13:13
|
|
|
| slawwoj napisał/a: | | BIORCA napisał/a: | | sławoj , na kanałach TV się nie znasz |
Bo ja jestem z czasów gdy były 2 kanały a ja robiłem za pilota "włącz jedynkę" "przełącz na dwójkę" |
My mieliśmy z pilotem .....ALADYN się nazwywał i był jeden kanał.
Pilot był dostosowany do uwczesnych czasów , nie miał możliwości zmiany kanałow , ale "zgłaśniał' i 'ściemniał"
Poprawiał sygnał nadawany , zmieniając go na kolorowy. W jaki spisób?
Cudowny przy pomocy szybki
"Ruskich" znałem wielu i nawet "wyżej postawieni" okazywali się normalnymi ludźmi.
Niestety z obu stron tym rządzącym."pi,pi'pi'pi" , nie pasuje.
Wyluzujcie |
|
|
|
 |
tolo61
Kombatant DUDI

Twój sprzęt: Blaszak Ducato Jeszcze blaszak...kiedy???
Nazwa załogi: DUDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Maj 2009 Piwa: 101/26 Skąd: Poznan
|
Wysłany: 2016-02-11, 15:58
|
|
|
Hej Marius...
Pomagasz rosjanom repatriantom ...chwała Ci za to ale dalej nie kaman
Znaczy się rosjan lubisz, byłeś w ZSRR kiedy to zakłamania było tyle ile wody w Bałtyku
Rosji jako państwa już nie trawisz.... Kurde czegoś nie kumam
Nie rząd kształtuje ludzi, prostych ludzi , soli tej ziemi ... kurde to kto?
Oni sami siebie ??? Rodzice, dziadkowie ,pradziadkowie , zesłańcy ,obcy ,przejezdni???
Może u nich jest inaczej? komunizm spijają z mlekiem matki .... może nie , może by chcieli inaczej ale nie mogą ...Maleńczuk wyraźnie śpiewa "" rosjanie rosjanie rosjanie moi odważny naród a władzy się boi "" "" i nie mówcie żeście wcześniej na kolanach byli bo by trzeba was zapytać coście tam robili"""
Może słuszniej będzie jak tam pojedziesz , zobaczysz i wtedy porozmawiamy ...
A zakochany jestem nadal...we własnej żonie ...
Wiedz kolego że na świecie nie rządy się liczą ale ludzie
Wszędzie są ludzie i ludziska . Niestety jak to różnie bywa i ludzie i ludziska wybierają swoje rządy ... i wtedy mamy to o czym piszesz i nie tylko to
Sorki czytając to co piszę,mam wrażenie ze pierniczę tak jak TY tak że na to co napisałeś odpowiem Amen i zakończę wywód ...
A miało być o CB...
|
_________________ Przed nim było parę ale ten ..Był zaje...
https://www.camperteam.pl...pic.php?t=20376
Teraz próbuję
https://www.camperteam.pl...pic.php?t=31540
 |
|
|
|
 |
zibikruk
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.8 JTD - LAIKA Kreos 3009
Nazwa załogi: Kruczki
Pomógł: 13 razy Dołączył: 24 Cze 2010 Piwa: 93/115 Skąd: Zielonka
|
Wysłany: 2016-02-11, 16:50
|
|
|
Pytanie postawione w pierwszym poście było chyba jasno sprecyzowane.
Chciałem uzyskać wiedzę od tych co maja coś do powiedzenia...
Przecież może zajść np. problem z przekroczeniem granicy z zamontowanym CB radiem w kraju, który nie zezwala na jego użytkowanie.
Dyskusja jak zwykle zeszła na politykę, dokładanie jeden drugiemu
Dziękuję jerry Gdańsk za próbę przybliżenia wiedzy. |
_________________ Retirement is the time of your life ... to have the time of your life!
 |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły Więcej szczegółów |
Wystawiono 1 piw(a): Brat |
 |
robba
weteran

Twój sprzęt: Zabudowa nie wiem jaka na 508D do remontu
Pomógł: 13 razy Dołączył: 17 Paź 2015 Piwa: 94/200 Skąd: Nicelea
|
Wysłany: 2016-02-11, 17:17
|
|
|
| zibikruk napisał/a: | Pytanie postawione w pierwszym poście było chyba jasno sprecyzowane. |
widzisz! źle zadałeś pytanie i co zrobiłeś najlepszego...
-----------------------------------------
trochę dystansu wszystkim życzę i pozdrawiam |
_________________ .
"człowiek uczy się całe życie i głupi umiera" B.K.
.
"Życie jest zbyt poważne, aby traktować je serio" O.W.
.
***Niech kawa Cię obudzi zanim zrobi to rzeczywistość*** |
|
|
|
 |
bert
weteran

Twój sprzęt: Iveco 4010 (4x4) Iveco 9016 (4x4) STAR (4x4)
|
Wysłany: 2016-02-11, 17:38
|
|
|
| marius napisał/a: | | Widzę, że konsulów honorowych Rosji przybywa... |
w pale Ci się nie mieści, że to prawda?
trudno, Twój problem
bo na pewno ani Rosji ani Białorusi |
_________________ Norbert J. Zbróg
świat w odsłonach różnych
https://jasawa.flog.pl/
Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg
 |
|
|
|
 |
Brat
Kombatant

Twój sprzęt: Merc310D/1995, Europa560
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Cze 2011 Piwa: 197/931 Skąd: San Escobar
|
Wysłany: 2016-02-11, 17:47
|
|
|
Ludzie !!!!
Zbyszek TYLKO PYTAŁ w konkretnej sprawie !
Jak nie masz nic do powiedzenia w TEJ SPRAWIE to się powstrzymaj ... od pieprzenie głupot nie na temat ... |
_________________ Marian
 |
|
|
|
 |
|
|