Hej Marius...
Pomagasz rosjanom repatriantom ...chwała Ci za to ale dalej nie kaman
Znaczy się rosjan lubisz, byłeś w ZSRR kiedy to zakłamania było tyle ile wody w Bałtyku
Rosji jako państwa już nie trawisz.... Kurde czegoś nie kumam
Nie rząd kształtuje ludzi, prostych ludzi , soli tej ziemi ... kurde to kto?
Oni sami siebie ??? Rodzice, dziadkowie ,pradziadkowie , zesłańcy ,obcy ,przejezdni???
Może u nich jest inaczej? komunizm spijają z mlekiem matki .... może nie , może by chcieli inaczej ale nie mogą ...Maleńczuk wyraźnie śpiewa "" rosjanie rosjanie rosjanie moi odważny naród a władzy się boi "" "" i nie mówcie żeście wcześniej na kolanach byli bo by trzeba was zapytać coście tam robili"""
Może słuszniej będzie jak tam pojedziesz , zobaczysz i wtedy porozmawiamy ...
A zakochany jestem nadal...we własnej żonie ...
Wiedz kolego że na świecie nie rządy się liczą ale ludzie
Wszędzie są ludzie i ludziska . Niestety jak to różnie bywa i ludzie i ludziska wybierają swoje rządy ... i wtedy mamy to o czym piszesz i nie tylko to
Sorki czytając to co piszę,mam wrażenie ze pierniczę tak jak TY tak że na to co napisałeś odpowiem Amen i zakończę wywód ...
A miało być o CB...
Myślałem, że to już był koniec, ale niestety, nie jest tak, próbujesz odwrócić kota ogonem. Napisałem, że Rosja, Białoruś itp. są państwami reżimowymi. Bo tak jest. Swój stosunek do Rosjan wyraziłem we wcześniejszej wypowiedzi w tym temacie – przeczytaj jeszcze raz, tym razem może nieco wolniej i ze zrozumieniem.
Kolego tolo61 czy chcesz powiedzieć że:
- Rosja jest krajem o wysokim standardzie demokracji?
- w Rosji wszyscy zagraniczni podróżni traktowani są przez różne służby w sposób cywilizowany?
- policja rosyjska nie wyłudza łapówek od w/w i nie szuka dziury w całym?
- w Rosji są przestrzegane prawa człowieka?
Podpiszesz się po powyższym?
Ponieważ nie zamierzam się wdawać z Tobą bezproduktywne dyspóty, proszę o krótką odpowidź: tak lub nie.
Pozdrawiam,
P.S. Rosjan piszemy z dużej litery nie tylko z powodu obowiązujących reguł, ale i szacunku do tego narodu. Jak każdego zresztą.
Twój sprzęt: Laika x695 Ford Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 141/307 Skąd: Bielsk Podlaski
Wysłany: 2016-02-11, 18:37
Najpierw zapoznaj się z pojęciem reżim. To co piszesz zaczyna być naiwne i dziecinne. Ps. tam u was na ziemiach odzyskanych zdazali się osoby z nazwiskami wschodnimi i czy oni nie zabierali ci kapsli w trakcie zabawy w kapsle?
No to może teraz z praktyki powiemy i zrobi się lista
Rosja - mimo kontroli bezproblemowo
Komii - bezproblemowo
Kabardyno Balkarii bezproblemowo
Kałmucja - bezproblemowo
Tiumen - bezproblemowo
Ukraina - czepiali się, ale skutkuje hasło: jestem dziennikarzem i pisze o waszym pięknym kraju..., chodźcie zrobię wam pamiątkowe zdjęcia
Kazachstan - bezproblemowo
Kirgistan - bezproblemowo
Słowacja - bezproblemowo
Rumunia - bezproblemowo
Bułgaria - bezproblemowo
_________________ Norbert J. Zbróg
świat w odsłonach różnych
https://jasawa.flog.pl/
Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg
Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
Wysłany: 2016-02-11, 19:37
zibikruk napisał/a:
Dziękuję jerry Gdańsk za próbę przybliżenia wiedzy.
a ja Ci nie przybliżyłem? mi nie podziękujesz ? Nie moja wina , że czekałeś na złapanych a się nie doczekałeś . Co Ci jest Kolego ? Prawda to za mało ?
Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
Wysłany: 2016-02-11, 19:38
marius napisał/a:
tolo61 napisał/a:
Widzę Marius że bywasz często w tamtych stronach .
Bywasz i zaleźli Ci za skórę
Dobrze ich znasz, ich przepisy ludzi i kulturę
W takim wypadku tylko Tobie tego pozazdrościć ... Też bym tak chciał
Źle widzisz. Nie bywam tam. Ostatni raz byłem za czasów ZSRR (na szczęście w czasie pierestrojki). Na pewno wtedy było tam mniej zakłamania niż dzisiaj.
Jeżeli chodzi o mój stosunek do Rosjan, to jest on bardzo pozytywny. Traktuję ich jak normalnych ludzi, o ile oni sami dają ku temu podstawy. Współczuję Rosjanom, jest to naród, który nigdy nie miał szczęścia do własnej władzy.
Natomiast jeżeli chodzi o mój stosunek do Rosji jako państwa, to jest on jak najgorszy i taki będzie póki Rosja będzie pod panowaniem współczesnego wcielenia Stalina. Jest to kraj totalitarny, ogłupiający własnych obywateli i nieszanujący praw innych. Ale widzę, że Ci to odpowiada. Jesteś tak zakochany w tym reżimie, że gdybyś miał taką możliwość, to zapewne bez wahania pojechał byś swoim kamperkiem zwiedzać działające jeszcze gułagi i wróciwszy głosił byś peany na cześć rosyjskiej demokracji.
Na zakończenie podam przykład złej woli rządu rosyjskiego. Otóż ambasador Rosji w Polsce, niejaki Siergiej Andrejew za każdym razem podnosi lament, gdy tylko się dowie o przenosinach pomników, tymczasem... olewa wszelkie informacje od odkryciu w Stargardzie cmentarza jeńców radzieckich nieludzko zamęczonych w obozie przez hitlerowców. Według niego i jego mocodawcy skromny żołnierski pochówek tym ludziom się nie należy.
Twój sprzęt: Laika x695 Ford Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 141/307 Skąd: Bielsk Podlaski
Wysłany: 2016-02-11, 19:46
BIORCA napisał/a:
marius napisał/a:
tolo61 napisał/a:
Źle widzisz. Nie bywam tam. Ostatni raz byłem za czasów ZSRR (na szczęście w czasie pierestrojki). Na pewno wtedy było tam mniej zakłamania niż dzisiaj.
Jeżeli chodzi o mój stosunek do Rosjan, to jest on bardzo pozytywny. Traktuję ich jak normalnych ludzi, o ile oni sami dają ku temu podstawy. Współczuję Rosjanom, jest to naród, który nigdy nie miał szczęścia do własnej władzy.
Natomiast jeżeli chodzi o mój stosunek do Rosji jako państwa, to jest on jak najgorszy i taki będzie póki Rosja będzie pod panowaniem współczesnego wcielenia Stalina. Jest to kraj totalitarny, ogłupiający własnych obywateli i nieszanujący praw innych. Ale widzę, że Ci to odpowiada. Jesteś tak zakochany w tym reżimie, że gdybyś miał taką możliwość, to zapewne bez wahania pojechał byś swoim kamperkiem zwiedzać działające jeszcze gułagi i wróciwszy głosił byś peany na cześć rosyjskiej demokracji.
Na zakończenie podam przykład złej woli rządu rosyjskiego. Otóż ambasador Rosji w Polsce, niejaki Siergiej Andrejew za każdym razem podnosi lament, gdy tylko się dowie o przenosinach pomników, tymczasem... olewa wszelkie informacje od odkryciu w Stargardzie cmentarza jeńców radzieckich nieludzko zamęczonych w obozie przez hitlerowców. Według niego i jego mocodawcy skromny żołnierski pochówek tym ludziom się nie należy.
Czy jest to Twój wymarzony kraj?
NIE NA TEMAT ...SIADAJ , DWÓJA !!!!!!!!!!!!!!!!
I po rodziców
do klęczenia w kącie nie ma co kierować... zamiast kary mogła by być ekstaza
_________________ Norbert J. Zbróg
świat w odsłonach różnych
https://jasawa.flog.pl/
Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum