Przesunięty przez: janusz 2007-04-26, 00:05 |
Klimatyzacja |
| Autor |
Wiadomość |
Jule
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Columbus - Westfalia
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 19 Sie 2007 Skąd: Nbg
|
Wysłany: 2008-12-10, 18:38
|
|
|
Prad rozruchowy przez 0,15 sek 15A - ale jest to tak mala czastka czasu ze bezpiecznik nie zdarzy zareagowac. Przy 3A na kempingach, mam nieraz klopoty z odpaleniem (raz taki mi sie zdarzyl) .. ale przy 6A chodzi bez problemu.
Ogolnie to 1700 jest za mala jak na kubature mojego Columbusa, no ale lepiej mala dzialajaca niz duza ktora ciagle korki wywala i uzywac sie nie da. |
|
 |
stefan
weteran

Twój sprzęt: Peugeot Tabbert 510
Nazwa załogi: Majka i Stefan
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Wrz 2007 Piwa: 2/4 Skąd: okolice Duesseldorfu
|
Wysłany: 2008-12-10, 19:01
|
|
|
Witam! | Jule napisał/a: | | Prad rozruchowy przez 0,15 sek 15A | -prosze pamietac ze to jest prad ktory jest pobierany co kilka kilkanascie minut.Wowczas wiele rzeczy moze wygladac inaczej. Pozdrawiam.Stefan. |
_________________ Psy szczekaja karawana idzie dalej. majkaistefan@googlemail.com
 |
|
|
|
 |
Jule
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2008-12-10, 19:28
|
|
|
stefan, niby tak... dlatego wszystko trzeba wyprobowac ja uzywam od paru lat w cieplych krajach i takie sa moje doswiadczenia. Przy 3A jest nieraz problem, przy 6A zabezpieczenia problemow jeszcze nie stwierdzilam |
|
 |
stefan
weteran

|
Wysłany: 2008-12-10, 19:47
|
|
|
Witam! | Jule napisał/a: | | ja uzywam od paru lat w cieplych krajach i takie sa moje doswiadczenia. Przy 3A jest nieraz problem | -no i o to chodzi zeby nikt sie pozniej nie dziwil ze w jednym miejscu dziala a w innym nie.Z poprzednich postow wynikalo ze wszystko jest ok. | Jule napisał/a: | | dlatego wszystko trzeba wyprobowac | -popieram w calej rozciaglosci. Pozdrawiam.Stefan. |
_________________ Psy szczekaja karawana idzie dalej. majkaistefan@googlemail.com
 |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2008-12-11, 09:22
|
|
|
| Jule napisał/a: | | Ogolnie to 1700 jest za mala jak na kubature mojego Columbusa |
W poprzednim aucie miała obsługiwać cały samochód i nie dawała sobie rady. Do tego jeszcze na postoju konieczność zamykania wszystkich drzwi i okien. To raczej pomyłka i różnice interesów. Moje i klimy
Teraz w aktualnym samochodzie "obsługuje" sypialnię nad bagażnikiem. Kubatura jakieś 5m3 i tam wystarcza. Ta cześć samochodu jest jakby oddzielona od reszty przez szafę i łazienkę, to i wymiany powietrza nie ma. Nadaje się by poobiednią drzemkę uciąć w komfortowych warunkach. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
takisobie
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Transit CI 210 Riviera Rok 94
Nazwa załogi: Ela i Jan
|
Wysłany: 2008-12-11, 18:30
|
|
|
| stefan napisał/a: | Witam! | takisobie napisał/a: | | tzw. prad rozruchu, moga byc niespodzianki czy aby 600 w wystarczy? | -jest mozliwe ale malo prawdopodobne. Pozdrawiam.Stefan. |
pytalem elektronika, prad rozruchu klimatyzacji kompresorowej o mocy
ok. 800 wat moze wyniesc nawet 20 amper /milisekunde |
|
|
|
 |
Jule
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2008-12-11, 20:51
|
|
|
U nas zamotowana jest na "sypialnie" ktora jest oddzielona od reszty i na ta czesc jest okejos.... na nasze potrzeby wystarczajaco, tym bardziej ze przewaznie uzywam jej tylko jak zostawiam psiaka w przyczepie. Ja jestem cieplolubna i upal mi nie przeszkadza |
|
 |
stefan
weteran

|
Wysłany: 2008-12-11, 20:56
|
|
|
Witam! To wszystko zalezy od typu rozdzielni na kampingu.Widzielismy we Francji taka dosc nowoczesna wyposazona nawet w wylaczniki przeciwporazeniowe.Jezeli trafisz na "takie cos" to z klimy nici i zmiana kampingu. Pozdrawiam.Stefan. |
 |
|
|
|
 |
pagas
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: KNAUS-Weisberg na Fordzie Transit 1994r
Nazwa załogi: Pagas
|
Wysłany: 2009-05-12, 11:55 Klimatyzacja na gaz
|
|
|
Mam takie pytanie Panowie i Panie
Czy jest cos takiego jak klimatyzacja na gaz dzialajaca na podobnej zasadzie jak lodowki w kamperach?
Pagas |
_________________ Witam.
Juz go mam i nie oddam
Pagas
 |
|
|
|
 |
ROBRE
zaawansowany Robert, ale nick byl zajety ;-)

Twój sprzęt: Fiat 290 Burstner A 550
|
Wysłany: 2009-05-12, 13:46 Re: Klimatyzacja na gaz
|
|
|
| pagas napisał/a: | Mam takie pytanie Panowie i Panie
Czy jest cos takiego jak klimatyzacja na gaz dzialajaca na podobnej zasadzie jak lodowki w kamperach?
Pagas |
zobacz strone wczesniej........... |
|
|
|
 |
pagas
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: KNAUS-Weisberg na Fordzie Transit 1994r
Nazwa załogi: Pagas
|
Wysłany: 2009-05-13, 08:21 dzieki
|
|
|
| dzieki |
_________________ Witam.
Juz go mam i nie oddam
Pagas
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|