|
|
Jak się zachowuje zabudowa w Blaszance podczas jazdy? |
Autor |
Wiadomość |
Darek Szczecin
Kombatant
Twój sprzęt: JUMPER BLACK 205PS, VW T5 4Motion Seikel
Nazwa załogi: Darek&Anita&Maja
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Wrz 2014 Piwa: 113/163 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2016-03-02, 20:56
|
|
|
No zadowolenie żony bezcenne. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie, Trume 14 litrów na 230v już mam kupiłem za 1100 pln, więc jakoś tak rozsądnie. Jak by co to faktycznie zrobię jak radzisz ta sigmar Marine wygląda solidnie. A faktycznie zaczęliśmy wątek od świerszczy a tu szeroko poszło . Wychodzi że budowa kampera to szeeeroooki temat . A przede mną tyle niewiadomych i chyba przy pierwszej budowie wszystkiego nie da się zaplanować z góry. Trzeba twardym być a nie miękkim. Jutro podwieszam zbiorniki |
|
|
|
 |
toscaner
Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com

Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 241/267 Skąd: Honolulu, Prypeć
|
Wysłany: 2016-03-03, 01:25
|
|
|
Kuchenka na kartusze nie jest zła. Ja mam kampera też bez gazu, tylko prąd i grzanie wody kampera webastem mokrym. Ponad rok tak jeżdżę.
Kuchnia była na butle gazową, ale wywaliłem i przerobiłem na kartusze. Już od 1,5 miesiąca gotowanie tylko na kartuszach i wszystko pięknie działa. No trochę ogień zdycha jeśli idą 2 palniki jednocześnie a kartusz się kończy. Ale nie zawsze się kończy.
A ile dzięki temu miejsca. U mnie w linku poniżej znajdziesz pełny opis przeróbki z fotkami.
Jednak bojlerowi teraz dałbym dwie wężownice, albo przerobił, żeby latem grzało z silnika. Zimą webasto pracuje po 2-4h/ dobę, więc woda zawsze wrzątek, ale latem zapomina się o grzaniu. Z drugiej strony w lipcu/sierpniu zimna nalewana woda we Włoszech potrafiła mieć 24-28C w kranach, więc można się kąpać bez grzania. |
_________________ Toscaner
Blog: Toscaner.com
Youtube: Toscaner Vanlife
Budowa domka ze złomka
 |
|
|
|
 |
Darek Szczecin
Kombatant
Twój sprzęt: JUMPER BLACK 205PS, VW T5 4Motion Seikel
Nazwa załogi: Darek&Anita&Maja
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Wrz 2014 Piwa: 113/163 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2016-03-04, 00:10
|
|
|
Oj toscaner śledzę cię od dawna A ty o tym nie wiedziałeś. Znam twojego złomka dokładnie, a nawet mi się śni. Z kartuszami jestem przekonany i grzanie z silnika też na mnie działa, A tak na marginesie w sobotę będę we Wrocławiu czyli mieście które masz w nawiasie co by odebrać od pana WSZYSTKODOKEMPINGU lodówkę i okna. Wykonać jakiś gest w stronę miasta pozdrowić kogoś czy siorbnąc tylko browarka |
|
|
|
 |
toscaner
Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com

Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 241/267 Skąd: Honolulu, Prypeć
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|