Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak się zachowuje zabudowa w Blaszance podczas jazdy?
Autor Wiadomość
Darek Szczecin 
Kombatant

Twój sprzęt: JUMPER BLACK 205PS, VW T5 4Motion Seikel
Nazwa załogi: Darek&Anita&Maja
Piwa: 113/163
Wysłany: 2016-03-02, 20:56   

No zadowolenie żony bezcenne. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie, Trume 14 litrów na 230v już mam kupiłem za 1100 pln, więc jakoś tak rozsądnie. Jak by co to faktycznie zrobię jak radzisz ta sigmar Marine wygląda solidnie. A faktycznie zaczęliśmy wątek od świerszczy a tu szeroko poszło :lol: . Wychodzi że budowa kampera to szeeeroooki temat :wyszczerzony: . A przede mną tyle niewiadomych i chyba przy pierwszej budowie wszystkiego nie da się zaplanować z góry. Trzeba twardym być a nie miękkim. Jutro podwieszam zbiorniki
Postaw piwo autorowi tego posta

toscaner 
Kombatant
vanlife na pełny etat www.toscaner.com

Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla
Piwa: 241/267
Wysłany: 2016-03-03, 01:25   

Kuchenka na kartusze nie jest zła. Ja mam kampera też bez gazu, tylko prąd i grzanie wody kampera webastem mokrym. Ponad rok tak jeżdżę.
Kuchnia była na butle gazową, ale wywaliłem i przerobiłem na kartusze. Już od 1,5 miesiąca gotowanie tylko na kartuszach i wszystko pięknie działa. No trochę ogień zdycha jeśli idą 2 palniki jednocześnie a kartusz się kończy. Ale nie zawsze się kończy. :)
A ile dzięki temu miejsca. U mnie w linku poniżej znajdziesz pełny opis przeróbki z fotkami. :spoko
Jednak bojlerowi teraz dałbym dwie wężownice, albo przerobił, żeby latem grzało z silnika. Zimą webasto pracuje po 2-4h/ dobę, więc woda zawsze wrzątek, ale latem zapomina się o grzaniu. Z drugiej strony w lipcu/sierpniu zimna nalewana woda we Włoszech potrafiła mieć 24-28C w kranach, więc można się kąpać bez grzania. :bigok
Budowa domka ze złomka

Darek Szczecin 
Kombatant

Twój sprzęt: JUMPER BLACK 205PS, VW T5 4Motion Seikel
Nazwa załogi: Darek&Anita&Maja
Piwa: 113/163
Wysłany: 2016-03-04, 00:10   

Oj toscaner śledzę cię od dawna :-P A ty o tym nie wiedziałeś. Znam twojego złomka dokładnie, a nawet mi się śni. Z kartuszami jestem przekonany i grzanie z silnika też na mnie działa, A tak na marginesie w sobotę będę we Wrocławiu czyli mieście które masz w nawiasie co by odebrać od pana WSZYSTKODOKEMPINGU lodówkę i okna. Wykonać jakiś gest w stronę miasta pozdrowić kogoś czy siorbnąc tylko browarka :mrgreen:

toscaner 
Kombatant
vanlife na pełny etat www.toscaner.com

Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla
Piwa: 241/267
Wysłany: 2016-03-04, 19:02   

Polecam pszeniczne w Spiżu i "kromsztala" ze smalcem. :spoko
Procentów to nie ma, ale zaleta, że i alkomat nic nie wykaże. :diabelski_usmiech
Budowa domka ze złomka

Odpowiedz do tematu