toscaner Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com
Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 241/267 Skąd: Honolulu, Prypeć
Wysłany: 2016-03-08, 00:02 Włoskie na dziko i nie tylko - w wersji wideo. :)
Zacząłem zabawę w filmowanie i montowanie filmików. Idzie tak sobie, ale jako pierwszy w miarę "w kupie" filmek stworzyłem z fotek z Włoch. Jest to część 1 z wielu, bo planuję następne. O ile Wam się spodoba. Jak nie to ...nie. ooo
Jest to oczywiście taki bonus do mojej ogólnej relacji "Tam nasz domek, gdzie stoi Złomek, czyli na dziko po Europie"
Link w stopce, ale to przecież wiecie.
No i jak będę znów w zasięgu lepszego neta, to wrzucę lepszą jakość. Nie wszędzie się udaje zrobić upload ok. 200MB
Twój sprzęt: Fiat Ducato
Nazwa załogi: Grzegorz i Marzena Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Gru 2013 Piwa: 38/19 Skąd: Opalenica
Wysłany: 2016-03-08, 00:14
Robert super fotki dawaj następną cześć
Zauważyłem tam mojego kamperka
_________________ Pozdrawiamy Marzena i Grzegorz
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 241/267 Skąd: Honolulu, Prypeć
Wysłany: 2016-03-08, 00:17
Miałem pisać o zgodę, ale wiedziałem, że się zgodzisz, a poza tym Twój kamperek był pierwszym, na którego mój się "napatrzył".
Myślę, że będzie wreszcie okazja żeby i razem pojeździć.
Muszę też ogarnąć z tymi prawami autorskimi, bo debile z niektórymi utworami blokują na kraje. Wrzuciłem np. z piosenką już martwego Pino Daniele i dupa. Taki świat. Trzeba chyba kupić harmonijkę i samemu coś po kielichu zagrać, bo te niektóre CC to jakby ktoś dusił kota.
Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
Wysłany: 2016-03-08, 07:04
Robert ... jest super
Masz w programie ruch fotki w trakcie projekcji ? No i zdradź do kogo należy ten głos z podkładu , do Lury Pausini jej troszkę brakuje ale chciałbym posłuchać więcej
Wysłany: 2016-03-08, 14:20
Trochę "grubszy" materiał, bo już nie takie małe obrazki tylko średnie. Pomimo, że do HD, a gdzie tu Full HD jeszcze trochę brakuje, to musiałem posłać aż ponad 80MB materiału. No ale udało się. Szkocki net lepszy niż włoski
Muszę jeszcze poszukać muzyki bez praw autorskich, bo mi filmy "kradną". Po prostu jak dodaję muzę jakiegoś śpiewaka, to podają informacje: Zawiera treści chronione przez prawa autorskie"
Czyli jakaś tam dupna firma fonograficzna ma pełne prawa do mojego filmu?
Bo tak podają: "Na tym filmie zarabia właściciel praw autorskich. " I tu nazwa danej firmy.
Nie ogarniam tego jeszcze.
Dobra to tyle na technicznie.
A teraz to na co czekacie. Tym razem trochę zimowo-wiosennie.
Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
Wysłany: 2016-03-08, 20:54
toscaner napisał/a:
Adam utwór to Eppure Sentire (un senso di te) - Elisa
Znalazłem Ci ze słowami, możesz sobie pośpiewać
:
A un passo da te
Paura di decidere
Di tutto quello che non ho
Eppure sentire
Nei fiori tra l'asfalto
no to realizujesz się chyba co
Wysłany: 2016-03-08, 21:03
Studia filmowego na tym sprzęcie to ja nie otworzę.
Był dobry, nawet z PS sobie radził, 2 systemy jednocześnie kilka przeglądarek i programów, ale na obrabianiu filmu nawet w HD to mam odczucie jakbym usiadł przy Pentium 75 z Windows 3.11 i za mało ramu.
Robim co możem mówiąc słowami klasyka.
Właśnie przygotowuję 1 cz. ze Szkocji.
później i Francję zrobię i kolejne części Włoch, ale to tysiące fotek. No i kilka filmów
Coś tam poskładam z tego.
Trzeba się uwijać, nadrobić relację, naprawić wreszcie to zawieszenie w złomku. Mechanik uciekł, a miał 3 auta do naprawienia. Dmuchawa w webasto pada, trzeba rozebrać, wymienić. A nocami jeszcze na minusie, ale wiosnę czuć. Jeździć się już chce.
Wysłany: 2016-03-09, 00:52
Trochę zeszło ale może jeszcze ktoś dziś zdąży z nocnych marków obejrzeć. I jednak kolejna część Włoch jak już idziemy w tym temacie do przodu. Szkocji mam ogrom materiału, więc ufff.
Wysłany: 2016-03-09, 00:58
Mam info, że ten film jest zablokowany w niektórych krajach. W UK idzie. A jak w Polsce?
Pewnie chodzi debilom o ścieżkę dźwiękową, którą dałem.
No ciekawe. Jak nie idzie, dajcie znać i wrzucę z inną.
Przesłuchałem dziś z 20 płyt z licencją CC. Masakra. Tego się nie da słuchać, a pies na niektórych wyje.
Pewnie dlatego są z licencją CC, bo nikt tego nie chce słuchać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum