|
|
Dzień dobry :) 30stka na karku-czas na kampera |
Autor |
Wiadomość |
mateusz_d11
początkujący forumowicz
Nazwa załogi: mati emi miki
|
Wysłany: 2016-03-10, 19:24 Dzień dobry :) 30stka na karku-czas na kampera
|
|
|
Cześć wszystkim,
mam na imię Mateusz i też mam ochotę na własnego kamperka za kilka dni skończę 30 lat i pomyślałem, że budowa takiego auta może być niezłą przygodą. Jeszcze nie mam auta-bazy ale poszukiwania trwają i są dość intensywne. Skupiam się na fiacie ducato L4H2 po 2007 i jego bliźniakach peugeot i citroen. Na razie jest nas trzech /ja,żona, i synek 4 lata/ ale w przyszłości może się zdarzy, że będzie nas więcej, dlatego decydowałem, że samochód będzie 4-osobowy. Lubię planować wszystko do przodu i mam praktycznie plan budowy, jednak mam kilka pytań.
1 Czy okna z przeznaczeniem do kamperów są lepsze, niż seryjne dedykowane do danego modelu?
2 Co sądzicie o izolacji ze styropianu z folią alu, taka jak do podłogówki?
3 Ile kg waży z grubsza wasza zabudowa?
4 Silnik 2.3 czy 3.0?
5 Czy wodę rozprowadzaliście rurą pex i kształtki typu Tece?
Z góry dzięki za podpowiedzi w weekend jadę oglądać potencjalnego "dawcę" no i pozdrawiam wszystkich kamperowiczów |
Ostatnio zmieniony przez mateusz_d11 2016-03-11, 06:36, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2016-03-10, 20:03
|
|
|
na wszystkie pytania odpowiedzi znajdziesz na forum a jak tak lubisz planować to szukaj H3 a nie H2 ...przekonasz się, że warto jak wielu się już przekonało , że kupując H2 popełniło błąd . |
|
|
|
 |
andi at
Kombatant
Twój sprzęt: szukam H1L2
Pomógł: 15 razy Dołączył: 20 Lis 2008 Piwa: 80/38 Skąd: wieden
|
|
|
|
 |
sok
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Sprinter 316
|
Wysłany: 2016-03-10, 21:19
|
|
|
hej - wlasnie jestem na etapie izolacji , steropian + alufox wraz z tym co mi zostalo z ekranu z podlogowki . Za tydzien bede wstanie opisac swoje refleksje instalacyjne , za rok cos wiecej ; ) |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|