|
|
Bożeny i Darka przygoda z Draculą. |
Autor |
Wiadomość |
medard
weteran Saint Medard

|
Wysłany: 2008-12-11, 11:34
|
|
|
tu sa fotki
rumunia.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4581 raz(y) 53,26 KB |
rumunia1.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4581 raz(y) 43,32 KB |
rumunia2.jpg przelecz-najwyzszy punkt na trasie 7a |
 |
Plik ściągnięto 4581 raz(y) 43,7 KB |
|
_________________ http://picasaweb.google.com/1medard1
 |
|
|
|
 |
jacek l
trochę już popisał
Twój sprzęt: prastara przyczepa
|
Wysłany: 2008-12-11, 14:39
|
|
|
Dzięki, dzięki, droga 7A wg. mojej mapy jest prostopadła do 7 i idzie patrząc z góry w prawo,
a ja szukam wiadomości o drodze 73 C co idzie prostopadle ale w lewo z góry patrząc.
Ale tak patrząc, to mi sie wydaje, że z przyczepą to lepiej jechać głównymi, bez literek drogami, a potem dopiero samym autem na wycieczki.
J. |
|
|
|
 |
DarekK
zaawansowany

Twój sprzęt: IVECO SAFARIWAYS Amerigo Wespucci
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Cze 2008 Piwa: 4/9 Skąd: Podlaskie
|
Wysłany: 2008-12-11, 14:49
|
|
|
medard napisał/a: |
jacek o ile sobie dobrze przypominam to ta 7 ma tez droge 7a /chyba rownolegla .... |
Droga 7 pokrywa się z E81. Wszystko to co ma literki to drogi boczne odchodzące od głównej. 7a jadąc od Sibiu do Ramnicu Valcea odchodzi w prawo gdzieś w połowie. Faktem jest że są to drogi słabiej utrzymane i o większym nachyleniu i ostrzejszych zakrętach.
73 - miejscami jest bardziej "nieprzyjemna" niż transfogarska, ale jeśli ciągniczek dobry dasz radę |
_________________ Powyższa wypowiedź to moja opinia w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani dziś ani w dniach następnych. Zastrzegam sobie prawo do zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
 |
|
|
|
 |
medard
weteran Saint Medard

|
Wysłany: 2008-12-11, 15:08
|
|
|
mnie nie przeszkadzaja drogi
DarekK napisał/a: | Faktem jest że są to drogi słabiej utrzymane i o większym nachyleniu i ostrzejszych zakrętach. |
a wrecz przeciwnie wiecej mozna zobaczyc i jest znacznie ciekawiej szczegolnie po tej trasie naprawde bylo co ogladac , polecam |
_________________ http://picasaweb.google.com/1medard1
 |
|
|
|
 |
darek
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: VW T3 Dehler
|
Wysłany: 2008-12-11, 15:17
|
|
|
medard napisał/a: | jacek l napisał/a: | znaczy drogą nr 7 spokojnie z przyczepą przejadę aż do Ramnicu Valcea ?
I którą drogę polecasz z Ramnicu do Branu ? |
jacek o ile sobie dobrze przypominam to ta 7 ma tez droge 7a /chyba rownolegla jest/przejechac sie da ale sa tez kawalki szutrowe ,przez chyba parki
dam tu fotki z tej drogi ale nie jestem pewien calkowicie/juz zamowilem lecytyne wiec sie mnie poprawi/widoki sa super pomimmo zlej pogody szczegolnie na podjezdzie do przeleczy chyba /fotka z ta kula po prawej/ |
DarekK , jestem pod wrażeniem, trochę żałuję że nie spotkaliśmy się w Rumunii ale cóż, tak bywa, super wyprawa.
Co do przyczepy , ja tez byłem z przyczepa i spoko, bez kempingów dawalismy radę.
ani razu nie czulismy się zagrozeni, nie spotkaliśmy jakis niezyczliwych ludzi, wszystko było ok |
|
|
|
 |
DarekK
zaawansowany

Twój sprzęt: IVECO SAFARIWAYS Amerigo Wespucci
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Cze 2008 Piwa: 4/9 Skąd: Podlaskie
|
Wysłany: 2008-12-11, 16:23
|
|
|
medard - ale dla mnie tak samo - wolę jeździć tymi bocznymi - przynajmniej ruch mniejszy, a o wiele więcej można skorzystać.
darek - świat jest mały, może kiedyś uda się spotkać . |
_________________ Powyższa wypowiedź to moja opinia w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani dziś ani w dniach następnych. Zastrzegam sobie prawo do zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
 |
|
|
|
 |
Ryszard.S
zaawansowany

Twój sprzęt: Citroen Hymer
|
Wysłany: 2008-12-12, 22:18
|
|
|
Jacek
Byłem na pięciu kempingach , wcześniej wybranych i tu nie było problemu ani z wc ani z prysznicem . Niespodziewany pobyt u Vadimira - sanitariaty w postaci dwuch łazienek w postprlowskim domu jednorodzinnym , ale patrząc na energię właściciela rozwinie się .
Nocleg na stacji kolejki w Viseu de Sus to postój na betonowym placu bez prądu z czystą
łazienką w budynku stacji . Chcąc korzystać z kempingów w Rumunii dobrze jest zapoznać
się z opiniami Holendrów o stanie danego kempingu i muślę , że się nie zawiedziesz .
Powodzenia |
_________________ Bez przyjaciół życie byłoby smutne. |
|
|
|
 |
jacek l
trochę już popisał
Twój sprzęt: prastara przyczepa
|
Wysłany: 2008-12-13, 06:34
|
|
|
Rysiu, bardzo dziękuję za wszystkie sugestie.
Staram sie korzystać za granicą z doświadczeń Holendrów i dlatego kempingi wybieram z tej strony :
http://www.campings-in-roemenie.nl/indexde.html
może się to Camperteamowym kolegom przyda.
Na szczęście jest opcja w niemieckim języku, który zrozumialszy jest od niderlandzkiego.
Chłopaki, opowiedzcie jeszcze coś o tej Rumunii, bo sie wybieramy w parę przyczep w przyszłym roku, to jakbyście nam dali/sprzedali kilka nalepek z Camperteamu, no to my
nalepimy je razem z naszymi z karawaningu.pl, zawsze to fajnie jak się zobaczy, że nasi tu byli i do tego polecają...
Jeszcze raz dzięki, Jacek. |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/471 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2008-12-14, 13:12
|
|
|
jacek l napisał/a: | jakbyście nam dali/sprzedali kilka nalepek z Camperteamu, no to my
nalepimy je razem z naszymi z karawaningu.pl, zawsze to fajnie jak się zobaczy, że nasi tu byli i do tego polecają...
|
Jak się pospieszysz .....
http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=1131 |
|
|
|
 |
Ryszard.S
zaawansowany

Twój sprzęt: Citroen Hymer
|
Wysłany: 2008-12-14, 20:08
|
|
|
Jest też strona po polsku |
_________________ Bez przyjaciół życie byłoby smutne. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|