|
Hak - wbity w dowód a fizycznie nieobecny |
| Autor |
Wiadomość |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2016-04-11, 18:57
|
|
|
stander, ja opisałem swoje doświadczenia. Diagnosta nawet nie zamierzał sprawdzić tego, co opisujesz.
Zobaczył w bagażniku pod podłogą hak, nie zdemontowałem zaślepki, która zasałaniała gniazdo haka oraz gniazdo elektryczne.
Ja nie kompromituję siebie, forum?; ono momentami bezsensownymi wpisami czyni to samo swoimi forumowiczami, wpisy diagnostów na forum diagnostów potwierdza, że sa to ludzie przypadkowi.
Chcesz, to sobie sprawdzaj.
Diagnosta chce tylko dla siebie/szefa 35 zeta i ma w d... sprawdzanie tego, co powinien sprawdzić.
To dotyczy także złomu z przerdzewiałym zawieszeniem, bez geometrii na badaniach okresowych.
100-300 na boku ulicą nie chodzi.
joko, zazdroszczę ludziom, którzy nie mają świadomości tego, co ich otacza.
Wycieczki osobiste sobie daruj. Jeżeli nie ogarniasz tego, o czym piszę, to lepiej się nie kompromituj. |
| |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2016-04-11, 19:09
|
|
|
Zawsze się hak znajdzie.
Kto ma haki ten ma władzę.
Jest to chore prawo.
Przykładem jest casus Joko.
Wystarczy homologacja auta z wpisem dopuszczającym holowanie i hak z homologacją.
Po kiego wpis dotyczący haka jak i tak nikt nie jest w stanie sprawdzić przeprowadzenia jego fachowego montażu.
Im bardziej skomplikowane przepisy, tym łatwiej znaleźć haka. I oto chodzi. |
|
|
|
 |
Victus
zaawansowany

Twój sprzęt: WV T4 Multivan
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Lut 2016 Piwa: 5/7 Skąd: Warszawa - Ursus
|
Wysłany: 2016-04-11, 19:10
|
|
|
Witajcie
Też posiadam hak, wpisu w DR brak, bo pani w urzędzie nie wbiła bo zapomniała, mam wbity tylko w KP. Zatrzymany prze policjanta zadałem mu pytanie czy mogę tak jeździec ?
Odpowiedział ze tak i ze jego to nie interesuje dopóki nie mam nic doczepionego ( przyczepka, bagażnik ) Wtedy dopiero sprawdziłby czy mam odpowiedni wpis i ewentualnie ukarał za brak
Pozdrawiam |
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2016-04-11, 19:16
|
|
|
No i o to mi chodziło. Hak niezahaczony się nieliczy, jako hak.
Ale można nim o coś zahaczyć i tym samym jako element wystający może być hakiem na nas w oczach władzy. |
|
|
|
 |
Rawic
Kombatant

Twój sprzęt: Hymer Tramp CL 698
Nazwa załogi: Ewa,Karolina,Zbyszek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Wrz 2010 Piwa: 53/3 Skąd: Gorzkowice
|
Wysłany: 2016-04-11, 19:20
|
|
|
| Bronek napisał/a: | Jest to chore prawo.
Po kiego wpis dotyczący haka jak i tak nikt nie jest w stanie sprawdzić | a po kiego muszę chodzić do lekarza po receptę i za nią płacić, jak lekarz na mnie nawet nie spojrzy a ja dyktuje mu, jakie leki mi są potrzebne |
_________________ Stacja Kontroli Pojazdów przyjazna pojazdom specjalnym z przeznaczeniem kempingowym. |
|
|
|
 |
Rawic
Kombatant

|
Wysłany: 2016-04-11, 19:31
|
|
|
| Bronek napisał/a: | | Ano.... Mam autko z możliwością ciągnięcia ( homologacja samochodu, | Homologacja nie mówi, że masz możliwość ciągnięcia, a mówi że masz możliwość montażu haka, a dopiero po montażu, dostaniesz od diagnosty zaświadczenie, że pojazd jest przystosowany do ciągnięcia przyczepy |
_________________ Stacja Kontroli Pojazdów przyjazna pojazdom specjalnym z przeznaczeniem kempingowym. |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 523/632 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2016-04-11, 19:48
|
|
|
| Fux napisał/a: | ...
Jaką wiedze ma diagnosta, aby jednoznacznie stwierdzić, że hak ma homologację. |
Hak nie zamontowany fabrycznie z produkcji innych wytwórców musi mieć homo i tabliczkę.
Obowiązkiem diagnosty jest wgląd w fakturę z warsztatu który go zamontował bo samodzielnie nie wolno.
Dalej diagnosta ma obowiązek zweryfikować poprawny wybór modelu haka na podstawie danych na tabliczce, chodzi o N i coś tam z danymi pojazdu. Zawsze można zamontować hak mocniejszy, ale nie wolno słabszego niż to określone w kwitach auta i to diagnosta musi "Approved"
Wystawia kwit a WK wpisuje w DR info świadczące o legalnym i prawidłowym zamontowaniu prawidłowego haka, krótkim wyrazem "HAK" na podstawie kwitu podpisanego krwią diagnosty bo tylko kwit od diagnosty jest honorowany.
To wszystko to jednorazowa procedura która dotyczy zamontowania haka spoza fabryki auta.
Piszę jak jest, a jak jest to wszyscy wiedzą i mamy amerykę!
Następne badanie tech pojazdu diagności na to leją , bo o złotówki chodzi.
.
Do tego, jeśli hak jest odpinany i nie jest aktualnie używany ma być w niektórych landach odpięty - nie zdemontowany - nie mylić. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
| Ostatnio zmieniony przez Socale 2016-04-11, 19:53, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Victus
zaawansowany

Twój sprzęt: WV T4 Multivan
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Lut 2016 Piwa: 5/7 Skąd: Warszawa - Ursus
|
Wysłany: 2016-04-11, 19:49
|
|
|
| Bronek napisał/a: | No i o to mi chodziło. Hak niezahaczony się nieliczy, jako hak.
Ale można nim o coś zahaczyć i tym samym jako element wystający może być hakiem na nas w oczach władzy. |
Oczywiści, możemy o coś zahaczyć jak i nawet zabić a wtedy kłopoty murowane. |
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2016-04-11, 19:58
|
|
|
Jaki diagnosta, taki lekarz.
Ad dwa,
To kto określa maksymalne DMC przyczep? Diagnosta?
Nie. |
|
|
|
 |
stander
zaawansowany
Twój sprzęt: LMC LIBERTY EXPLORER I 720 G
Nazwa załogi: STANDER
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Mar 2015 Otrzymał 24 piw(a) Skąd: Lubliniec
|
Wysłany: 2016-04-11, 20:04
|
|
|
| Fux napisał/a: | Diagnosta chce tylko dla siebie/szefa 35 zeta i ma w d... sprawdzanie tego, co powinien sprawdzić.
To dotyczy także złomu z przerdzewiałym zawieszeniem, bez geometrii na badaniach okresowych.
100-300 na boku ulicą nie chodzi. |
Sory że nie skomentuję tego wpisu ,to jest poniżej pewnego poziomu
FUX niezależnie serdecznie pozdrawiam
Gdyby wszyscy mieli świadomość co ich otacza -żyłbyś w samotności:shock: |
|
|
|
 |
Ahmed
Kombatant Burak

Twój sprzęt: Bezdomny
Nazwa załogi: Buraki
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2009 Piwa: 207/303 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2016-04-11, 20:08
|
|
|
| Bronek napisał/a: |
To kto określa maksymalne DMC przyczep? Diagnosta?
. |
Fux zmieniono automatycznie na - lafirynda |
|
|
|
 |
Ahmed
Kombatant Burak

Twój sprzęt: Bezdomny
Nazwa załogi: Buraki
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2009 Piwa: 207/303 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2016-04-11, 20:11
|
|
|
| stander napisał/a: |
Sory że nie skomentuję tego wpisu ,to jest poniżej pewnego poziomu
|
Popieram |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2016-04-11, 20:34
|
|
|
znajomek w Niemczech w T5 ma wpinany hak zamontowany z przodu Odpina tablicę a tam gniazdo do haka ... dwa razy w roku wpina i wprowadza na hale przyczepy z motorówkami . TUV tego haka mu nie kontroluje
fajnie bijecie pianę |
|
|
|
 |
Rawic
Kombatant

|
Wysłany: 2016-04-11, 20:42
|
|
|
| Bronek napisał/a: | | Jaki diagnosta, taki lekarz. | jaki lekarz, taki diagnosta. A DMC przyczepy diagnosta może zmniejszyć i owszem, tak jak lekarz może wydłużyć nam życie |
|
|
|
 |
Rawic
Kombatant

|
Wysłany: 2016-04-11, 20:44
|
|
|
| BIORCA napisał/a: | | znajomek w Niemczech w T5 ma wpinany hak zamontowany z przodu | a ja mam słonia w karafce |
|
|
|
 |
|
|