|
|
|
Moduł Arsilicii AL 120NB |
| Autor |
Wiadomość |
rawo2
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Rimor
|
Wysłany: 2016-05-09, 10:08 Moduł Arsilicii AL 120NB
|
|
|
Witam szanownych użytkowników,
Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Rimora KataMarano 5. Ponieważ autko jest lekko używane liczyłem się z tym że trzeba w niego włożyć trochę czasu i serca. (powoli zaczyna już wyglądać tak jak powinno )
Podczas prac trwających nad przywróceniem wnętrza do czasów jego świetności spotkałem dość duży problem. W trakcie prac nad ożywieniem panelu kontrolnego (Woda, aku, itp.) okazało się że poprzedni właściciel wymontował moduł sterujący - z tego powodu też nie działa panel tak jak powinien - brak odczytu poziomu wody i naładowania akumulatora. W zamian zamontował zewnętrzny prostownik ładujący akumulator.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów jest przypadkiem w posiadaniu takiego zbędnego modułu? Ewentualnie wie gdzie można nabyć takie cudo np. używane?
Moduł to Arsilicii AL 120NB.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gregorio
zaawansowany Don Gregorio

Twój sprzęt: na jakiś czas bezdomny :(
|
|
|
|
 |
rawo2
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-05-09, 11:14
|
|
|
Dziękuję
Do producenta już pisałem niestety nie odpowiedział.
Muszę rozpoznać temat tego AL 310.
Bo z tego co tak na szybko zobaczyłem to nie ma podłączenia do panelu w moim jest podłączenie pomiędzy blokiem a panelem po skrętce UTP (patchcord ethernetowy). W tej 310 nie widzę takiego wyjścia. (Może uda się w sieci jakiś schemat wyszperać:) )
Niemniej dziękuję za szybką odpowiedź.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gregorio
zaawansowany Don Gregorio

Twój sprzęt: na jakiś czas bezdomny :(
|
Wysłany: 2016-05-09, 12:41
|
|
|
Może spróbuj telefonicznie
Simone Razzanelli
Via Sardegna,11 Loc. Fosci
53036 Poggibonsi (Siena) - Italy -
Tel: 0577988316
Fax: 0577988449
Mail: assistenza.tecnica@Arsilicii.com |
_________________ Pozdrawiamy
Ewa i Grzesiek |
|
|
|
 |
rawo2
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-05-09, 13:02
|
|
|
Ok.
Niemniej jednak używany jeśli ktoś będzie miał interesowałby mnie bardzie z racji ceny - oczywiście.
Znalazłem w międzyczasie nowy w Rumuni - ale koszt z przesyłką to ponad 500 Euro.
Jeśli nie znajdę używanego będę musiał pomyśleć może o innym rozwiązaniu (tańszym - zamontowaniu dodatkowego wskaźnika do wody lub coś w tym stylu).
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|