Kamperka kupię do 30 tys |
Autor |
Wiadomość |
kozarro
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2004 2.3JTD SEA Winner 5.4
Nazwa załogi: futrzaki
|
Wysłany: 2016-05-15, 13:43 Kamperka kupię do 30 tys
|
|
|
Witam
Czas przesiąść się z przyczepki na kampera. Szukam na początek niedrogiego ale uczciwego auta do podróży rodziną 2+2. Widziałem ładnego Ducato r. 92 ale cena na tę chwilę ciut za wysoka. Choć może jeszcze uda się jeszcze ponegocjować. Niemniej plan jest taki aby latem ruszyć w świat nowym kamperem Możecie coś polecić? |
|
|
|
 |
MisioKRAK
weteran

Twój sprzęt: Ducato Dethleffs A-642DB 1992r
Nazwa załogi: Misio i spółka zoo
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Cze 2013 Piwa: 25/15 Skąd: Kraków

|
|
|
|
 |
kozarro
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2016-05-31, 00:14
|
|
|
witamy ponownie, nadal szukamy, to i owo widzieliśmy więc i nasz budżet nieco wzrósł
obecnie myślimy o sprzęcie do ok 45 tys. Więc już raczej Ducato 2 itp.
ciekawie wyglądają wg mnie:
pruszków
elbląg
bolszewo
dwa ostatnie są w pobliżu i zamierzam je w tym tygodniu zobaczyć ale każda uwaga cenna
Macie jakieś pomysły, może inne propozycje? |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 354/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2016-05-31, 01:20
|
|
|
kozarro napisał/a: | ale każda uwaga cenna |
Najmłodszy wydawałby się najciekawszy, ale... 1,9 td to nie jest szaleństwo. Sam musisz zdecydować jakie masz priorytety. |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2016-05-31, 05:50
|
|
|
ma kolega racje , i rozkład fajny , kuchnia na boczku , nawet jak ktoś śpi na dole to jest stolik obok żeby posiedzieć , ciekawe w jakim jest stanie |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
DC
zaawansowany

Twój sprzęt: Mc Louis Nevis 822
Nazwa załogi: Pingwiny
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Lip 2015 Piwa: 15/18 Skąd: Lniska
|
Wysłany: 2016-05-31, 07:16
|
|
|
Cześć, jeśli to jest to Bolszewo koło Gdańska to mogę podjechać i obejrzeć, mamy podobnego też 1.9 TD , daje radę nawet z szóstką dzieci na pokładzie, będę wiedział gdzie zajrzeć i przede wszystkim czy jest suchy. |
_________________ Living a Boys Adventure Tale |
|
|
|
 |
Rodzinka Cztery Plus
zaawansowany
Twój sprzęt: Ducato 2.8 jtd GANTE GIGANT 500
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Kwi 2015 Piwa: 26/5 Skąd: Nowa Wieś
|
Wysłany: 2016-05-31, 08:41
|
|
|
Pruszków mogę Ci oglądnąć. Co prawda tak naprawdę, to Raszyn - Rybie, a powiat pruszkowski, ale jak chcesz, to obejrzę. Daj znać na priv. |
_________________ Marcin & Aśka & Olek & Olga & Zuza &Tośka |
|
|
|
 |
kozarro
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2016-05-31, 13:10
|
|
|
Dziękuję za propozycje pomocy to bardzo miłe nie spodziewałem się, nagrywam tymczasem spotkania w pobliżu Trójmiasta, przyczepka od wczoraj na nowo właściciela więc determinacja mocno wzrosła :-) |
|
|
|
 |
DC
zaawansowany

|
Wysłany: 2016-05-31, 13:40
|
|
|
Cześć, jechałem akurat do Lęborka to zajrzałem, kamper stoi przed stacją Orlen jak się wjeżdża do Bolszewa od Gdyni po prawej. Obejrzałem tylko z zewnątrz bo był zamknięty, ale kilka info :
Podstawowa sprawa, auto bezwypatkowe, nie widać napraw zabudowy, wszystkie zewnętrzne elementy w oryginale, lakier na kabinie trochę spłowiały i parę rysek, ale przynajmniej widać że nierobiony, malowany jedynie przedni pasek pod reflektorami. Cały dół kampera świerzo zakonserwowany, pytanie tylko dlaczego, czy chcieli coś ukryć, czy profilaktycznie ?
Bagażnik na dachu plus drabinka składana, bagażnik na cztery rowery, w dobrym stanie
Podstawowa rzecz istotna dla komfortu podróżowania, auto z dużym rozstawem osi, czyli krótki tylny zwis.
Zapas chyba nieużywany, przebieg 227228km. trochę ma ale zadbany, w wypożyczalni raczej nieśmigał.
Patrząc przez okna środek czysty i zadbany. Co do ceny to bym się napewno targował, auto warte ok. 38-40tyś. zł. Dojdzie jeszcze koszt rejestracji i przegląd z wymianami przed sezonem, bez niespodzianek koło 4-5tyś zł.
Na pewno warto podjechać i obejrzeć dokładnie środek czy niecieknie i czy sprzęty działają, każda niesprawność to niższa cena przy zakupie, ale potem dochodzi koszt naprawy lub wymiany.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Wojciechu
Kombatant

Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2013 Piwa: 159/151 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 2016-05-31, 18:50
|
|
|
Dawid - przy okazji szukania kamperka dla kolegi - szukaj silnika 2,8 dla siebie. |
_________________ prof-os
Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…
 |
|
|
|
 |
Rodzinka Cztery Plus
zaawansowany
Twój sprzęt: Ducato 2.8 jtd GANTE GIGANT 500
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Kwi 2015 Piwa: 26/5 Skąd: Nowa Wieś
|
Wysłany: 2016-05-31, 20:47
|
|
|
Mój kamper jeździł w wypożyczalni i nie jest specjalnie zniszczony, za to dość konkretnie doinwestowany. Mało kto wypożyczy kampera bez klimy zabudowy na przykład... Mój w stosunku do tego co wyjechało z fabryki, dostał m.in. solar, przetwornicę 3kW, klimę Dometica, olbrzymie okno dachowe Fiama (chyba największe w ofercie ), telewizor z anteną SAT, sejf pod fotelem kierowcy itp. Fakt, że musiałem włożyć dyszkę w remont podłogi pod łazienką i paru innych felerów, ale jakby tak policzyć cenę zakupu z naprawą w stosunku do zainstalowanych ekstrasów, to i tak wychodzę bardzo mocno na plus.
Takoż, kamperów z wypożyczalni nie koniecznie należy się bać i unikać, bo można trafić fajny egzemplarz... |
_________________ Marcin & Aśka & Olek & Olga & Zuza &Tośka |
|
|
|
 |
DC
zaawansowany

|
Wysłany: 2016-05-31, 21:47
|
|
|
Kamper obejrzany dogłębnie, ciekawa oferta tylko ta cena.
Co do silnika 2.8 to do kompletu poszukam jeszcze klimy, piekarnika i jakiegoś ładnego nawozia
Pozdrawiamy was Mariolu i Wojtku |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
kozarro
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2016-05-31, 22:54
|
|
|
Duże piwo dla Dawida (puki co tutaj ale wkrótce na pewno realne:) , fachowa pomoc i ogólnie sympatyczna wyprawa. Zostaje jeszcze drugi kamperek, ten faktycznie cenowo dość wygórowany nie mocno zniszczony ale łazienka to patologia ... Choć układ wnętrza fajny i ciągle biorę go pod uwagę. Jeszcze raz dzięki, wiem na co zwracać uwagę teraz będzie mi łatwiej szukać |
|
|
|
 |
samotny wilk
weteran W podróży jesteśmy zawsze.

Nazwa załogi: Wędrowniczek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Wrz 2013 Piwa: 72/62 Skąd: Stolica
|
Wysłany: 2016-06-01, 12:39
|
|
|
Ten "elbląg" zarejestrowany jest jako ciężarowy - niestety. Dzwoniłem i sprawdziłem. |
_________________ Andrzej
 |
|
|
|
|
 |
kozarro
początkujący forumowicz

|