Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Objazdem przez Południowe Mazury.
Autor Wiadomość
samotny wilk 
weteran
W podróży jesteśmy zawsze.

Nazwa załogi: Wędrowniczek
Piwa: 72/62
Wysłany: 2016-06-04, 09:20   

yuras, "Twoje" miejsce jest położone bliżej w kierunku wsi Nowe Guty. Tam nie byłem. A wskazana przeze mnie miejscówka jest uporządkowana i ma gospodarza. Jeszcze 2 lata temu i tam były góry śmieci. Widać to na moich fotkach.

Wyświetl szczegóły
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
stef
tewas 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Hymer Eriba
Postawił 3 piw(a)
Wysłany: 2016-08-29, 12:17   OKARTOWO

Witam ,odnośnie pola w Okartowie to chciałbym dodać ze przez dwa lata bardzo wiele się zmieniło z opisu albo ja mam pecha ,wracałem z Litwy ,o zmierzchu zacząłem myśleć o fajnym noclegu ,,po zapoznaniu się z opisem na Forum ,wybrałem Okartowo ,po jeżdzie kilometrowej dziurawą lęsną drogą witają na Państwo Właściciele ,Pan (chyba lekko dzisiejszy)twierdzi że padało i wszędzie jest mokro i ja się zakopię bo on się zna na camperach , nie zaproponował mi miejsca nawet przed "polem" bo albo będę mu zasłaniał albo coś ,odniosłem wrażenie że jest wrogo nastawiony do camperów a może i do całego swiata ,Pani Właścicielka próbowała jakoś pozytywnie załatwić problem ,ale wiadomo "kto rządzi".Ogólnie NIE POLECAM ,(mój camper waży ok 3 ton czyli niedużo).Po ciemnej nocy wróciłem przez ten nieszczęsny las i znalażłem pole na FOWARK ŁUKAJNO na styku jez.Śniadrwy i Łukajno ,cisza i spokój wszystkie media , miła obsługa (50zł z prądem camper + dwie osoby)
Postaw piwo autorowi tego posta

stef 
zaawansowany

Twój sprzęt: Kamper Hymer BR 598
Piwa: 45/20
Wysłany: 2016-08-29, 14:26   

Piwko za super opowiadanie i naprawdę gratuluje fajnego wyjazdu. Co prawda temat już lekko starszawy ale...
Miejsce o którym piszecie w m. Okartowo -Tartak jest teraz wydzierżawione i jest tam pole "Biwak Pod Sosnami". Byłem tam tydzień tamu oraz w tym tygodniu. Miejsce godne polecenia !! Właściciele od razu wypraszają "głośnych" turystów. Twierdząc, że co innego gitara przy ognisku, a co innego otwarty bagażnik i radio na full... i super. Jestem za.
Cennik i zdjęcia na ich profilu: https://www.facebook.com/biwakpodsosnami/?fref=ts

Plaża świetna dla małych dzieci. Płytka i piaszczysta.
Toalety płatne w automacie - cennika nie pamiętam. Toalety sprzątane na bieżąco.
Jedyna wada to brak ścieżki rowerowej. Dorośli sobie poradzą ale z 7 latkiem trochę strach jechać rowerem po asfalcie bez pobocza.
Wielkim plusem jest to, że właściciele się stara ją. W tym roku powstało "kino' w namiocie i dzieciaki od 19.30 mogą oglądać bajki - super sprawa i wytchnienie dla nas. Jest też "hotelik" w którym mogą zatrzymać się i przenocować np. rowerzyści i nie muszą rozstawiać swojego namiotu.
Trochę to brzmi jak reklama ale uważam, ze warto o tym miejscu wspomnieć.
Aha no i camperteam ma 10% zniżki :)

EDIT. Przepraszam ale oczywiście płatne prysznice, a nie toalety jak napisałem.
Zdjęcia z wypraw i nie tylko: http://mojuaz.com
Ostatnio zmieniony przez stef 2016-08-29, 18:39, w całości zmieniany 1 raz  

tewas 
początkujący forumowicz

Postawił 3 piw(a)
Wysłany: 2016-08-29, 14:38   OKARTOWO

Chciałbym uniknąć pomyłek i dlatego dodaję że w mim przypadku chodziło o POLE BIWAKOWE NAD ŚNIADRWAMI Jeszcze raz NIE POLECAM

stef 
zaawansowany

Twój sprzęt: Kamper Hymer BR 598
Piwa: 45/20
Wysłany: 2016-08-29, 18:41   

To mój film z wjazdu na Biwak Pod Sosnami... wjazd jest z asfaltu więc to inne pole.
Zdjęcia z wypraw i nie tylko: http://mojuaz.com

samotny wilk 
weteran

Wysłany: 2016-08-30, 19:07   

tewas, Stasiek nie jest wrogo nastawiony do kamperów i do całego świata. Ot, po prostu w ubiegłym roku przeszedł b.poważny zabieg chirurgiczny. Można odnieść wrażenie, że coś jest nie tak. Ale, to porządny chłop i bardzo pomocny. A na chorobę nie ma rady.
Co do podmokłego gruntu, to miał racje. Przed urządzeniem pola biwakowego było tam bagno. Stasiek załatwił w pobliskim tartaku olbrzymie ilości trocin i nawiózł je na ten teren. Jednak w czasie większych opadów z lewej strony od wjazdu nie jest mocno sucho. Ja kiedyś stałem tam namiotem i czułem wilgoć pod stopami. Grunt lekko uginał się. Jeżeli z prawej strony miejsca były zajęte, to ustawianie kampera na tym mokrym terenie mogło się nieciekawe zakończyć.
:spoko

tewas 
początkujący forumowicz

Postawił 3 piw(a)
Wysłany: 2016-08-30, 19:29   

Samotny Wilk ,może i porzadny chłop ale nie dla wszystkich i zdania nie zmienię ,mógł mnie ustawić gdziekolwiek ,nie musiałem wjeżdzać do środka ,po prostu olał gościa i w nocy nioe pomógł mimo ze mógł ,zdania nie zmienię i NIE POLECAM (choroba nie jest usprawiedliwieniem ,ja też jestem inwalidą i mam II grupę i kartę inwalidzką ) Pozdrawiam Wilku
:spoko

samotny wilk 
weteran

Wysłany: 2016-10-08, 08:58   

tewas, faktycznie, ze Staśkiem jest coś nie tak. Jak co roku, wyskoczyłem do niego na pierwsze 4 dni września. Nie powiem, że było łatwo, tuż po przyjeździe. Ganiał mnie po całym placu. Najpierw wskazał miejsce na ustawkę, a potem nakazał zmianę stanowiska. Wieczorem przy ognisku, aż mu napomknąłem, że nie gania się po polu stałego klienta. Innych, też nie. :mrgreen: Tym bardziej, że na całym polu były tylko 3 załogi. Stasiu czasem lubi sobie "porządzić". Potem już było po staremu tzn. dobrze. :szeroki_usmiech

Najprawdopodobniej przyszły sezon, będzie dla niego ostatnim. Tak mówił.

Natomiast na łące, bezpośrednio przyległej do tego pola biwakowego, szykuje się nowe pole, nowego właściciela. Teren już został zakupiony. W czasie mojego wrześniowego pobytu koszono tam trawę. Ale, czy ten nowy właściciel zdąży z urządzeniem pola do otwarcia sezonu. Wątpię. Ale, może ..... :lol:

Pomijając wszystko - miejsce fajne. :spoko

OkartowoIX2016-1.jpeg
Jezioro Śniardwy widziane z pola biwakowego.
Plik ściągnięto 36 raz(y) 60,45 KB

OkartowoIX2016-2.jpeg
Pomosty przy polu biwakowym.
Plik ściągnięto 26 raz(y) 58,69 KB

OkartowoIX2016-3.jpeg
Most kolejowy widziany z pomostu przy polu biwakowym.
Plik ściągnięto 30 raz(y) 57,32 KB

OkartowoIX2016-4.jpeg
Rzut oka z pomostu na pole biwakowe.
We wrześniu jest już bardzo luźno.
Plik ściągnięto 37 raz(y) 48,4 KB

OkartowoIX2016-5.jpeg
Nowy budynek smażalni ryb na terenie rybaczówki.
Plik ściągnięto 25 raz(y) 53 KB

OkartowoIX2016-6.jpeg
Budynek gospodarczy rybaczówki.
Plik ściągnięto 32 raz(y) 61,04 KB

OkartowoIX2016-7.jpeg
Kościół w Okartowie.
Plik ściągnięto 27 raz(y) 63,28 KB

tewas 
początkujący forumowicz

Postawił 3 piw(a)
Wysłany: 2016-10-08, 10:17   

Miejsce fajne ,aż szkoda dla takiego "SZEFA",zobaczymy to nowe ,jezeli jeszcze kiedyś tam pojadę. :spoko

Odpowiedz do tematu