|
podo truck |
| Autor |
Wiadomość |
magdzia28
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-07-04, 20:05 podo truck
|
|
|
Witajcie
otwieram swój mały biznes nie będę się tutaj reklamować nie o to chodzi . Mam małe problemy organizacyjne .
dopiero startuje wiec za dużo kasy nie ma wręcz jest ich bardzo mało 30000 mam na kupno i przystosowanie go do moich wymagań .
a jakie mam wymagania hmmm
1. musi dobrze trzymać ciepło ( ma mi słuzyć także w zimie )
2. musi być w nim sporo miejsca na podłodze ( czy wszystkie meble szafy stojące na ziemi można usunąć )
3. musi mieć piękne białe ściany łatwe w czyszczeniu a także podłoge ( czy to specjalne produkty czy takie jak do zwykłych remontów )
4. prąd i woda czasem cały dzień bez możliwości podłączenia pod ładowanie (a tak w ogóle gdzie to to sie ładuje )
to były wymagania hihi
teraz pytania bardziej profesjonalne
czym sie kierować przy kupnie ? tak jak w zwykłym samochodzie ? czy to jednmak inaczej ? prąd i woda to jest dla mnie najważniejsze a to strasznie wszytko zagmatwane . wszyscy mie strasza że 20 leni kamper to złom że tragedia i że absolutnie nie nadaje sie do niczego . prosze pomocy |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 478/990 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2016-07-04, 20:16
|
|
|
Aż się wstydzę zapytać.
Co to za biznes?
Cysterna na ciekły azot? |
|
|
|
 |
brams
Kombatant

Twój sprzęt: DajLaika Kreos 5010
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Mar 2010 Piwa: 172/171 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2016-07-04, 20:23
|
|
|
| magdzia28 napisał/a: | | wszyscy mie strasza że 20 leni kamper to złom że tragedia |
Magdusiu.
Nie wierz wszystkim.
20 leni w kamperze - to nie złom. Ale fakt -to tragedia. |
_________________ www.wesolepodroze.pl
 |
| |
|
|
|
 |
magdzia28
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-07-04, 21:06
|
|
|
wszytko powiem jak sie uda narazie nie chce zapeszać .
a co do tragedii czy coś z tą tragedią da sie zrobić ? czy koszty są bardzo zabójcze na co zwracac uwage przy kupnie . tak jak mówiłam nie mam na poczatek za dużpo kasy a zaczac jakoś trzeba |
|
|
|
 |
TomekM
stary wyga

Twój sprzęt: Blaszana Choinka Jumper L3H3
Pomógł: 8 razy Dołączył: 10 Sie 2011 Piwa: 29/24 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 2016-07-04, 21:13
|
|
|
Twoje wymagania dotyczące. mebli powyżej podłogi prowadzą do jednego wniosku - kup blaszanke lub kontener i zbuduj we własnym zakresie.
Ja sądzę potrzebujesz raczej samochód specjalny z funkcją noclegu a nie kamper. |
_________________ Misiów5
 |
|
|
|
 |
wlodo
weteran

Nazwa załogi: wlodo
Pomógł: 12 razy Dołączył: 20 Sie 2014 Piwa: 67/68 Skąd: Witaszyce
|
Wysłany: 2016-07-04, 21:17
|
|
|
Ja,jak zapewne i inni czytający,ciężko się zastanawiają,o co tobie chodzi?
Chcesz kupować starego kampera,wykręcać z niego szafy,robić sterylne wnętrze i co dalej...
Jeszcze pytasz czy koszty są bardzo zabójcze ?
Jasne,że będą,jak się z mieszkania sterylną komorę robi.
Czy(może, bo jesteś zbyt tajemnicze i nikt z takim podejściem nic konstruktywnego nie może doradzić)nie lepiej kupić izotermę kontener?
Sterylne wnętrze + solary na dach i masz to o co pytasz! |
_________________ Moja budowa: http://www.camperteam.pl/...der=asc&start=0 |
|
|
|
 |
magdzia28
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-07-04, 21:28
|
|
|
hmmm może źle to przedstawiłam . ma być łatwe do czyszczenia . na pewno białe wnetrze wiec czym malować .
co do blaszaka no nie potrzebuje jednak meble hihihihi ale te wiszace wystarcza i konieczna jest dla mnie toaleta .
myslałam o kontenerze i o blaszaku ale to nie to .
kamper jest wielkości takiej jaką potrzebuje ma prąd wode toalete . nie wszystkioe meble będą wywalane niektóre musze poprzerabiać . pewnie sama czasem zdolna jestem .
błagam nie krytykujcie za bardzo bo sie spesze i zamkne w sobie .
szukam podpowiedzi wszedzie gdzie sie da a tu zauważyłam fajne wpisy fajnych ludzi dlatego napisałam tutaj |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2016-07-04, 21:33
|
|
|
lepiej napisz co tam w nim chcesz wyrabiać to i nam będzie łatwiej coś doradzić |
|
|
|
 |
wlodo
weteran

Nazwa załogi: wlodo
Pomógł: 12 razy Dołączył: 20 Sie 2014 Piwa: 67/68 Skąd: Witaszyce
|
Wysłany: 2016-07-04, 21:37
|
|
|
| Cytat: | | bo sie spesze i zamkne w sobie . |
To się otwórz,śmiało...
Jeżeli chcesz konstruktywnych porad,bez ujawnienia do czego TO ma służyć,nic nie będzie.
Gdybać to sobie możemy... |
_________________ Moja budowa: http://www.camperteam.pl/...der=asc&start=0 |
|
|
|
 |
magdzia28
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-07-04, 21:52
|
|
|
salon Podologiczny czyli specjalistyczna pielegnacja stóp oraz leczenie chorób stóp i ipaznokci . musi mi sie zmieścić fotel podologiczny elektryczny ok 200/80 cm biurko do konsultyacji miejsce na autoklaw . musi być to miejsce łatwe w utrzymaniu czystosci , schludne bede przyjmować starszych ludzi najczesciej . czesto z ranami które trzeba bedzie opatrywac
dodatkowo musi byc ciepło i milo ( ale przy mnie to nie problem ) |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2016-07-04, 21:54
|
|
|
Bronek ... chyba na początku mieliśmy nadzieje na coś bardziej ludzkiego |
|
|
|
 |
magdzia28
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-07-04, 21:55
|
|
|
ludzkiego ???
czy kiedykolwiek ktokolwiek zrobił wam profesjonalny masaż stóp ?? |
|
|
|
 |
Fanatyk
trochę już popisał
|
Wysłany: 2016-07-04, 22:04
|
|
|
Czasem fajne karetki pogotowia są na sprzedaż, sterylne, z szafeczkami wiszącymi i nawet z windą dla starszych |
|
|
|
 |
magdzia28
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-07-04, 22:08
|
|
|
| Brak toalety |
|
|
|
 |
Fanatyk
trochę już popisał
|
Wysłany: 2016-07-04, 22:16
|
|
|
Z moich poszukiwań kampera po Polsce wynika że egzemplarze poniżej 15-20tys. można sobie odpuścić. chociaż zalezy czego ktoś wymaga. Mi przeszkadzała wilgoć, grzyb, zapachy i ogólne zaniedbanie sprzętów, dużo niedoróbek i małych awarii. W dodatku stopień modyfikacji jaki chcesz wykonać moim zdaniem wskazuje na własną przeróbke wspomnianej izotermy. Skoro odpada to wizja chociazby demontażu mebli w zwykłym kamperze... wiesz jak obleśnie to będzie wyglądało i ile pracy trzeba żeby to zaadoptowac po swojemu ?
Kamper nie ma pradu sam z siebie, podłacza się go na kempingu do gniazdka... więc może pomyśl jakie zapotrzebowanie na prąd będziesz miała. Z woda to samo, na kempingu można mieć stały dostęp. |
|
|
|
 |
|
|