Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ładowanie obu akumulatorów z sieci?
Autor Wiadomość
Mandus 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 295
Piwa: 14/4
Wysłany: 2016-05-31, 12:45   

No powiem, że nic wcześniej mnie tak nie wqurzyło jak to - a najbardziej to, że sam z tym zostałem (co prawda dealer zaprosił mnie do siebie z autem i że pomoże, pomierzy i zobaczymy, ale dopiero po moich naciskach...)

nikita55 
stary wyga

Twój sprzęt: Hobby T600 2,5 TDi 115PS
Piwa: 28/12
Wysłany: 2016-07-03, 11:31   

Mandus napisał/a:
Wszystkim serdecznie dziękuję za pomoc - u mnie już też są ładowane 2 akumulatory i świecą obie ikonki, jak u kolegi Simbusa (dzięki Simbus za zdjecia). Nie będę się rozpisywał, ale w skrócie:
ja po podłączeniu kabla nie miałem żadnej ikony (nawet tej z wtyczką, że jest sieć 230V podłączona???), ale aku pokładowy był ładowany, rozruchowy nie, klima chodziła, ogólnie prąd 230V był. Kolega w identycznym modelu ma tak jak Wy, ikonki jak u Simbusa itp. Akurat jechałem do dealera w innej sprawie z kolegą i poprosiłem, żeby podpiął kablem kampery na placu - miał 3 sztuki - i też miał obie ikonki, czyli ładowane 2 aku, jednym słowem książkowo. Teraz najlepsze - sprzedawca stwierdził, że widocznie tak mam i tak ma być bo on spotkał się z "obiema wersjami", ale jak zacząłem drążyć i wyciągnąłem jakąś małą, kwadratową wtyczkę u niego z energobloku, to zauważyłem, że robi się jak u mnie. Więc jadę do domu z myślą, że wtyczka nie jest wpięta - patrzę, jest wpięta, ale wtyczka jest na cztery kable w kwadracie, z czego wpiety jest tylko jeden. Pytam kolegi, żeby sprawdził, w które miejsce we wtyczce ma kabel wpięty - i oczywiście w innym :ok . Podpiąłem na krótko tak jak kolega - i oczywiście wszystko zrobiło się książkowo. Czyli jakiś pacan w fabryce odwrotnie zakuł kabel we wtyczce :gwm

Powiem tylko tyle, że za tyle kasy to faktycznie jakość czy po prostu brak kontroli jakości w tej fabryce razi. W sumie pierdoła, ale jednak ważna i taki czeski błąd nie powinien mieć miejsca, nie wspominając o reakcji sprzedawcy...

To co dopiero ja mam powiedzieć robiąc przeglądy fabrycznie nowych HOBBY,jak tam połowa rzeczy jest niechlujnie zamontowana i praktycznie zawsze coś nie działa i trzeba wymieniać..... :gwm

mischka 
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Piwa: 154/193
Wysłany: 2016-07-06, 22:29   

nikita55, kiedyś na placu kempingowym usłyszałem... "kto ma Hobby ten ma hobby."
Mam też znajomego z nowym Hobby i auto praktycznie ciągle stoi w serwisie.
Nie jestem uprzedzony do marek ale....

Postaw piwo autorowi tego posta

nikita55 
stary wyga

Twój sprzęt: Hobby T600 2,5 TDi 115PS
Piwa: 28/12
Wysłany: 2016-07-06, 23:05   

Serwis polubiły szczegulnie modele z czarnymi szybami obojętnie czy kamper czy cepa,niestety co roku trzeba wszystkie szyby zmieniać bo się wichrują od słońca i przeciekają......ciekawe co wtedy jak garancja się skończy........a to tylko czubek góry lodowej w hobby...... :spoko

Johny_Walker 
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Piwa: 45/20
Wysłany: 2016-07-07, 05:24   

nikita55 napisał/a:
Serwis polubiły szczegulnie modele z czarnymi szybami obojętnie czy kamper czy cepa,niestety co roku trzeba wszystkie szyby zmieniać bo się wichrują od słońca i przeciekają......ciekawe co wtedy jak garancja się skończy........a to tylko czubek góry lodowej w hobby...... :spoko

Wichrowały się jeszcze na targach w Dusseldorfie. Niektóre nówki dopieszczone na wystawę były krzywe i miały szpary same z siebie bez odginania. Przyjrzałem się temu rozwiązaniu, odgiąłem bardziej sterczącą końcówkę szyby, spojrzałem na absurdalnie wysoką cenę - do dziś nie wiem o co chodzi. :haha:
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu