Arcadarki i Karol Strasburger w Pytaniu na śniadanie |
Autor |
Wiadomość |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2016-07-10, 10:54
|
|
|
Tadziu ...a może byś dodał w tytule tematu i Darka ... lepiej wypadł od Karola a jest jakoby pominiętym |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 471/100 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 2016-07-10, 11:11
|
|
|
Ja z kolei wcale nie jestem za nadmiernym propagowaniem karawaningu. Szczególnie jeśli ma to ściągnąć ludzi którzy nie widzą w tym SWOJEGO stylu życia, odczuwania czy zwyczajnie w tym się nie odnajdują. Przypomina mi się mój zeszłoroczny pobyt na kempingu nad Soliną, gdzie grupa młodzieży rozrabiała kilka nocy z rzędu i zepsuła wszystkim wokół nocny odpoczynek. Śmiem twierdzić że młodzież owa dużo lepiej odnalazłaby się na dyskotece i w hostelu niż na kempingu. Podobnie może być z tymi zachęcanymi uporczywą reklamą - popróbują bo tak wypada idąc za głosem reklamy, ale szkód których przy tym narobią - może się już nie udać naprawić. Choćby wspomniane zakazy, nakazy i ograniczenia będące skutkiem pożarów wywołanych przez nieostrożnych turystów. Nadmierna ilość może się szybko przerodzić w fatalną jakość obłożoną tysiącem podatków...
Moim zdaniem, najlepszą reklamą karawaningu jest jego dobre uprawianie i poznawanie nowych ludzi czy miejsc. Najlepszą reklamą naszego Forum jest jego pielęgnowanie i rozwijanie z zachowaniem rzetelności i standardów międzyludzkiej komunikacji (czyli nie bierzemy przykładu z obrad Sejmu lub programów RTV dotyczących polityki). A tutaj chciałbym coś więcej napisać aby akapit był obszerniejszy, ale nic mądrego nie potrafię napisać, więc zwyczajnie się zamknę i postawię kropkę.
Pan Karol ciekawie powiedział o "znajomych" którzy się dziwują że on taki chytry na pieniądze wydane na wakacje... Może i dobrze że w wielu wypadkach postrzegani jesteśmy jako Ci których nie stać na "lepsze" wakacje??? Może i lepiej żeby tak zostało??? |
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Milka - może ją spotkacie?
 |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 330/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2016-07-10, 11:16
|
|
|
Teraz Darek będzie celebrytą na każdym zlocie ,bo kto go nie znał to teraz zna. Jak każdy celebryta bedzie znowu dbał o każdorazową zmianę wyglądu ( fryzury) itp.I będzie lepszy od Karola bo jeżdzi kultową alkową, ato jedynie prawdziwy kamper. |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 354/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2016-07-10, 11:51
|
|
|
Ponieważ od razu po obejrzeniu w TV nie napisałem komentarza, to musiałem wieczorem obejrzeć jeszcze raz w necie.
Darek jak porządny chłop chciał od razu panią redaktor wykąpać. Ale bystra kobita od razu zaznaczyła, że sama też potrafi.
Gosia... lużna, początki kamperowania wyjaśniła bardzo czytelnie. A Karolek?... aż mi go szkoda było, jak się musiał męczyć z tymi śledziami od namiotu. To nie lepiej było od razu do hotelu? Jakoś te jego początki to powinny go raczej zrazić, a nie zachęcić.
I opowiadanie o kamperowaniu po Europie na przykładzie Chorwacji, to porażka. Pojechałby raz do Norwegi, drugi raz do Szkocji, zahaczając o Irlandię... wtedy można by pogadać. Grecję też miło wspominam.
Świstak napisał/a: | Ja z kolei wcale nie jestem za nadmiernym propagowaniem karawaningu. |
I tu muszę się z Arkiem zgodzić. Pewnie, że przydałoby się trochę miejsc obsługi kampera w Polsce (to w temacie propagowania), ale zbytni rozwój tej formy turystyki zdecydowanie obniży możliwość spędzania czasu przez nas na dziko. A stanie w parceli na kempingu i słuchanie różnej muzyki jednocześnie, rozkrzyczanych dzieci, które przyjechały tu się wyżyć, bo w domu nie wolno... to mnie zupełnie nie bawi. |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
izola
Kombatant

Twój sprzęt: MB Marco Polo
Nazwa załogi: Izolownia
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Sty 2015 Piwa: 232/165 Skąd: Westfalia
|
Wysłany: 2016-07-10, 13:07
|
|
|
ja odebrałam ten program jako rzucenie telewidzowi paru powierzchownych mało znaczących informacji, a żeby było trochę bardziej obrazowo zaproszono parę statystów do zabawy, padały takie floski jak " jak wyjdę z kamperka to jest to moja prawdziwa wolność"...w tym momencie przyszła mi myśl: to przyszedł czas by zakupić większego kampera
Porównywano tą formę jazdy z kosztyami innego podróżowania ,co uważam za bezsensowne ,była mowa o prądzie i o wodzie, pani zapytała gdzie się pan myje , pan odpowiada nietaktownie i nie na temat...a pokazałby swój dobrobyt i komfort
- nie , jego interesują plecy pani które chętnie chciałby jej umyć- ani to wesołe ani informatywne...
i ciągle w trakcie rozmowy pada to słowo wolność!
jak mało potrzebuje co niejeden by odczuwać prawdziwą wolność...pani nie musi się obawiać by jej narzędzi ogrodowych nie skradziono - bo może je wozić ze sobą ...pomimo że jak sama twierdzi działka jej stała się ugorem z powodu kamperowania? to może tam stać na dziko
Suma sumarum kamperek plus parę konserw do tego parking na dziko i już jest się wolnym... tyle przekazał TV |
_________________ http://vanactiv.blogspot.de/
https://www.facebook.com/...100019297335640 |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły Więcej szczegółów |
Wystawiono 1 piw(a): Bronek |
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 477/990 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2016-07-10, 13:13
|
|
|
No to masz Izola prze..., tu chwalimy only
Piwko za zdanie odrębne.
Z lekka uderzające w Cudowny Świetlany Rozświetlisty Świetliście Obraz Programu i ludzi
Z niekoniecznie się z Tobą zgadzam, ale szanuję |
|
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2016-07-10, 15:44
|
|
|
izola napisał/a: | . tyle przekazał TV |
może Ty tylko tyle zrozumiałaś z tego przekazu gdzie dwu Polaków tam 3 zdania ...to nie nowość dla nikogo ...
może obejrzyj to jeszcze raz , może jak sie skupisz to inne wnioski wyciągniesz ...
ja akurat lubię parkę naszych celebrytów to się nie czepiam...może dlatego,że ich znam osobiście i znam fakty o których inni oglądacze TV nie wiedzą .
izola ....proponuję eksperyment .... Bronek wybierze nam jeden neutralny materiał w TV , taki jakiś o czymś , nie za długi ...jakieś 5-7 minut ... obejrzymy go w tym samym czasie jeden raz i po 10 minutach wkleimy /w tym samym czasie / swoje spostrzeżenia . Ciekawym bardzo oceny naszych wypowiedzi ... wchodzisz w to ? Bronek...dasz radę ? |
|
|
|
 |
krimar
Kombatant

Twój sprzęt: Euramobil 460 - Mitsubishi L300 - DAHAK
Nazwa załogi: Poszukiwacze Zagininej Dyszy
|
Wysłany: 2016-07-10, 16:06
|
|
|
i nawet nazwa (może nawet ®) Camperteam się pojawiła, mimo braku informacji o lokowaniu produktu
a dyskusja na forum jak zwykle meandruje, a i tak każdy wie, że aby podróżować kamperem trzeba to wpierw polubić (a raczej polubić swoje wyobrażenie o kamperze) |
_________________ Krawat dodaje szyku.
Tadeusz napisał/a: |
Jest tak jak mówi krimar. |
Brat napisał/a: | (...) mogę z pełnym przekonaniem potwierdzić, że rzeczywiście "jest tak, jak mówi krimar" ... |
|
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 477/990 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2016-07-10, 16:24
|
|
|
Nie muszę szukać materiału.
Pytanko zadam fundamentalne.
Jak wygląda.......?? mmmmmmmmmmmm
Nieb...... za łatwe!
No dobra
Piekło,
bo bardziej popularne.
Opisz w kilku zdaniach.
Straszą tym do dziś, to czym? Skoro się boimy?
Ps, a propos "celebrytcwa" . Celebryci jak, mafiosi, oszuści, politycy, w swym gronie i gronie zufanych, wtajemniczonych rozgrzeszają się ze swego celebryctwa.
Dopuszczeni do tej wiedzy lepiej się czują od tych innych zwykłych.
Znam też tych ... , jednak nie daje się nabrać.
Oczywiście się mylę w ich mniemaniu. Część z nich wyrosła z tego, bo to był dodatek niezamierzony.
Politycy tzw niestety nie wyrastają. Dozgonne Panie Premierze, Pośle itd Szkoda że nie Królu.
Jako stary harleyowiec, dupka rozpoznaję nawet jak ma tatuaże
Codziennie np. w lustrze |
|
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2016-07-10, 16:56
|
|
|
piekło ? straszy ? kogo ? mnie kojarzy sie z ...niegrzecznymi dziewczynami ... jak takie coś może być straszne ??? |
|
|
|
 |
izola
Kombatant

|
Wysłany: 2016-07-10, 18:01
|
|
|
Cytat: | może Ty tylko tyle zrozumiałaś z tego przekazu gdzie dwu Polaków tam 3 zdania ...to nie nowość dla nikogo ...
może obejrzyj to jeszcze raz , może jak sie skupisz to inne wnioski wyciągniesz ...
|
Kokot, ja nigdy dwa razy nie oglądam. mam podzielność i zaraz wiem co jest grane - Ty? nie?-popatrz jeszcze raz...może nowość inną wynajdziesz |
|
|
|
 |
izola
Kombatant

|
Wysłany: 2016-07-10, 18:18
|
|
|
Cytat: | zola ....proponuję eksperyment .... Bronek wybierze nam jeden neutralny materiał w TV , taki jakiś o czymś , nie za długi ...jakieś 5-7 minut ... obejrzymy go w tym samym czasie jeden raz i po 10 minutach wkleimy /w tym samym czasie / swoje spostrzeżenia . Ciekawym bardzo oceny naszych wypowiedzi ... wchodzisz w to ? Bronek...dasz radę ?
_________________ |
a wiesz jak ja olewam twoją propozycję-mało co patrzę TV- od lat i Twoje cici micimici...ale widzę że się spteżasz. by mi udowodnić-słodki jesteś |
|
|
|
|
 |
izola
Kombatant