Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Pożar campera
Autor Wiadomość
CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Piwa: 566/755
Wysłany: 2016-08-05, 14:52   

ZEUS napisał/a:
spać? o tej godzinie (9,12) :diabelski_usmiech :spoko

Marek po sprzedaży kampera już nie może normalnie sypiać.
Postaw piwo autorowi tego posta

krimar
Kombatant

Twój sprzęt: Euramobil 460 - Mitsubishi L300 - DAHAK
Nazwa załogi: Poszukiwacze Zagininej Dyszy
Piwa: 58/6
Wysłany: 2016-08-05, 19:05   

BIORCA napisał/a:
Krimar znów bez pigułki 😗

Kogut - od pewnego czasu w sposób głupkowaty starasz się komentować moje wypowiedzi, dorośnij i wyjdź z piaskownicy lub się przenieś na forum aptekarzy, skoro tak cię rajcują pigułki lub ich brak

Jest tak jak mówi krimar.

Brat napisał/a:
(...) mogę z pełnym przekonaniem potwierdzić, że rzeczywiście "jest tak, jak mówi krimar" ... ;)

La Digue 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Ducato i skrzynki z warzywniaka. Tak było.
Piwa: 6/3
Wysłany: 2016-08-05, 20:17   

SlawekEwa napisał/a:
BIORCA napisał/a:
Krimar znów bez pigułki 😗

Nie tylko on :chytry

Również pozdrawiam aptekarza :spoko

Rafał54 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Ducato 2.8 Burstner 532-2 Active zimowy
Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2016-08-05, 21:50   

Faktycznie umknął mi temat oceny mojego kampera przez oglądającego. Uważam za bardzo krzywdzącą ocenę pod tytułem ostrzegam przed kupnem.

Tylko bardzo naiwna osoba może oczekiwać kampera na Ducato I w cenie poniżej 20 tyś , że nie będzie posiadał wad. Podróżowałem tym kamperem przez 5 lat i biorąc pod uwagę jakość do ceny byłem z niego zadowolony.
Poprzednim jego właścicielem był nieżyjący użytkownik tego forum, który pozbył się go po roku od zakupu w Kutnie. Nie radził sobie z awariami i każdy wyjazd kończył się powrotem na holu. Swoje przygody opisywał na tym forum, ale dzisiaj niestety posty zostały już skasowane.
W moich rękach stan kampera w żadnym zakresie nie uległ pogorszeniu. Regularnie był przeglądany, wszystkie podejrzane miejsca profilaktycznie uszczelniane, szoferka corocznie zabezpieczana Tectylem ML. A że Niemiec dolewał czystą wodę do zbiornika otworem przy fotelu pasażera i za każdym razem zmoczył dywanik na podłodze to i z czasem w tym miejscu zrobiła się dziura. W tym modelu firma Dethleffs dawała dodatkowe wystające plastikowe progi w szoferce i to one po 26 latach nadawały się tylko do dekoracji lub demontażu. Ten model kampera posiadał wadę fabryczną mocowania tylnego zderzaka i prawie wszystkie egzemplarze mają przecieki w tych miejscach. Ponieważ nic z tym nie można było zrobić uszczelniłem od góry połączenie zderzaka z tylną ścianą i przynajmniej zatrzymałem napływ nowej wilgoci.
Natomiast tapicerka była bez przetarć i uszkodzeń, lepsza niż w nowo nabytym. Ocena że wnętrze było zajechane świadczy o tym , że oglądający wcześniej oglądał tylko nowe kampery.
Generalnie gdybym miał takie wymagania do starych kamperów jak autor wpisu przestrzegającego przed kupnem to do dziś używałbym tylko naszej przyczepki Knaus Sudwind. Nadal uważam, że w przedziale cenowym do 20 tyś zł była to b. dobra oferta. Mechanicznie był naprawiony i gotowy do wyjazdów bez wkładu finansowego co na sprzedawany 26 letni samochód nie jest typowe.

Na nowego kampera nas nie stać, a kupno używanego jest kompromisem pomiędzy oczekiwaniami, a możliwościami finansowymi. Ponadto do Polski trafiają w 90% tylko kampery z poważnymi wadami i często uśmiecham się jak ktoś pisze, że kamper za 3/4 ceny niemieckiej jest porażką. Obecnego naszego kampera kupiłem bez oglądania wiedząc tylko że jest po szkodzie całkowitej i że cena pasuje mi. Kwotę jaką Niemiec otrzymał z tytułu odszkodowania - 14 tyś Euro plus uczciwie zapłaconą akcyzę nigdy nie przeznaczyłbym na zakup kampera.

Wpis o ostrzeganiu przed kupnem moje kampera był nieodpowiedzialny i złośliwy ponieważ wg mojej oceny bardzo trudno jest znaleźć przed sezonem, w tej cenie i wieku cokolwiek do użytku . Te kampery po prostu kończą już swój żywot, a nowsze nie dożyją tych lat. Taka jest prawda.

BIGL 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Hymer Eriba - ogonek
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2016-08-05, 22:17   

Wielki szacun że nie podpierałeś się autorytetem frum i nie zamieszczałeś tu ogłoszenia.

Odpowiedz do tematu