Nazwa załogi: Wędrowniczek Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Wrz 2013 Piwa: 72/62 Skąd: Stolica
Wysłany: 2016-06-04, 09:20
yuras, "Twoje" miejsce jest położone bliżej w kierunku wsi Nowe Guty. Tam nie byłem. A wskazana przeze mnie miejscówka jest uporządkowana i ma gospodarza. Jeszcze 2 lata temu i tam były góry śmieci. Widać to na moich fotkach.
Witam ,odnośnie pola w Okartowie to chciałbym dodać ze przez dwa lata bardzo wiele się zmieniło z opisu albo ja mam pecha ,wracałem z Litwy ,o zmierzchu zacząłem myśleć o fajnym noclegu ,,po zapoznaniu się z opisem na Forum ,wybrałem Okartowo ,po jeżdzie kilometrowej dziurawą lęsną drogą witają na Państwo Właściciele ,Pan (chyba lekko dzisiejszy)twierdzi że padało i wszędzie jest mokro i ja się zakopię bo on się zna na camperach , nie zaproponował mi miejsca nawet przed "polem" bo albo będę mu zasłaniał albo coś ,odniosłem wrażenie że jest wrogo nastawiony do camperów a może i do całego swiata ,Pani Właścicielka próbowała jakoś pozytywnie załatwić problem ,ale wiadomo "kto rządzi".Ogólnie NIE POLECAM ,(mój camper waży ok 3 ton czyli niedużo).Po ciemnej nocy wróciłem przez ten nieszczęsny las i znalażłem pole na FOWARK ŁUKAJNO na styku jez.Śniadrwy i Łukajno ,cisza i spokój wszystkie media , miła obsługa (50zł z prądem camper + dwie osoby)
Piwko za super opowiadanie i naprawdę gratuluje fajnego wyjazdu. Co prawda temat już lekko starszawy ale...
Miejsce o którym piszecie w m. Okartowo -Tartak jest teraz wydzierżawione i jest tam pole "Biwak Pod Sosnami". Byłem tam tydzień tamu oraz w tym tygodniu. Miejsce godne polecenia !! Właściciele od razu wypraszają "głośnych" turystów. Twierdząc, że co innego gitara przy ognisku, a co innego otwarty bagażnik i radio na full... i super. Jestem za.
Cennik i zdjęcia na ich profilu: https://www.facebook.com/biwakpodsosnami/?fref=ts
Plaża świetna dla małych dzieci. Płytka i piaszczysta.
Toalety płatne w automacie - cennika nie pamiętam. Toalety sprzątane na bieżąco.
Jedyna wada to brak ścieżki rowerowej. Dorośli sobie poradzą ale z 7 latkiem trochę strach jechać rowerem po asfalcie bez pobocza.
Wielkim plusem jest to, że właściciele się stara ją. W tym roku powstało "kino' w namiocie i dzieciaki od 19.30 mogą oglądać bajki - super sprawa i wytchnienie dla nas. Jest też "hotelik" w którym mogą zatrzymać się i przenocować np. rowerzyści i nie muszą rozstawiać swojego namiotu.
Trochę to brzmi jak reklama ale uważam, ze warto o tym miejscu wspomnieć.
Aha no i camperteam ma 10% zniżki
EDIT. Przepraszam ale oczywiście płatne prysznice, a nie toalety jak napisałem.
_________________ Załoga: Agnieszka, Stefan oraz Piotuś i Gabrysia.
Sprzęt: było: Xsara picasso 1.8 LPG + KIP 42TTZ; i cudowny T4 EuroSky 550
Jest Hymer BR 544
Zdjęcia z wypraw i nie tylko: http://mojuaz.com
Ostatnio zmieniony przez stef 2016-08-29, 18:39, w całości zmieniany 1 raz
To mój film z wjazdu na Biwak Pod Sosnami... wjazd jest z asfaltu więc to inne pole.
_________________ Załoga: Agnieszka, Stefan oraz Piotuś i Gabrysia.
Sprzęt: było: Xsara picasso 1.8 LPG + KIP 42TTZ; i cudowny T4 EuroSky 550
Jest Hymer BR 544
Zdjęcia z wypraw i nie tylko: http://mojuaz.com
Nazwa załogi: Wędrowniczek Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Wrz 2013 Piwa: 72/62 Skąd: Stolica
Wysłany: 2016-08-30, 19:07
tewas, Stasiek nie jest wrogo nastawiony do kamperów i do całego świata. Ot, po prostu w ubiegłym roku przeszedł b.poważny zabieg chirurgiczny. Można odnieść wrażenie, że coś jest nie tak. Ale, to porządny chłop i bardzo pomocny. A na chorobę nie ma rady.
Co do podmokłego gruntu, to miał racje. Przed urządzeniem pola biwakowego było tam bagno. Stasiek załatwił w pobliskim tartaku olbrzymie ilości trocin i nawiózł je na ten teren. Jednak w czasie większych opadów z lewej strony od wjazdu nie jest mocno sucho. Ja kiedyś stałem tam namiotem i czułem wilgoć pod stopami. Grunt lekko uginał się. Jeżeli z prawej strony miejsca były zajęte, to ustawianie kampera na tym mokrym terenie mogło się nieciekawe zakończyć.
Samotny Wilk ,może i porzadny chłop ale nie dla wszystkich i zdania nie zmienię ,mógł mnie ustawić gdziekolwiek ,nie musiałem wjeżdzać do środka ,po prostu olał gościa i w nocy nioe pomógł mimo ze mógł ,zdania nie zmienię i NIE POLECAM (choroba nie jest usprawiedliwieniem ,ja też jestem inwalidą i mam II grupę i kartę inwalidzką ) Pozdrawiam Wilku
Wysłany: 2016-10-08, 08:58
tewas, faktycznie, ze Staśkiem jest coś nie tak. Jak co roku, wyskoczyłem do niego na pierwsze 4 dni września. Nie powiem, że było łatwo, tuż po przyjeździe. Ganiał mnie po całym placu. Najpierw wskazał miejsce na ustawkę, a potem nakazał zmianę stanowiska. Wieczorem przy ognisku, aż mu napomknąłem, że nie gania się po polu stałego klienta. Innych, też nie. Tym bardziej, że na całym polu były tylko 3 załogi. Stasiu czasem lubi sobie "porządzić". Potem już było po staremu tzn. dobrze.
Najprawdopodobniej przyszły sezon, będzie dla niego ostatnim. Tak mówił.
Natomiast na łące, bezpośrednio przyległej do tego pola biwakowego, szykuje się nowe pole, nowego właściciela. Teren już został zakupiony. W czasie mojego wrześniowego pobytu koszono tam trawę. Ale, czy ten nowy właściciel zdąży z urządzeniem pola do otwarcia sezonu. Wątpię. Ale, może .....
Pomijając wszystko - miejsce fajne.
OkartowoIX2016-1.jpeg Jezioro Śniardwy widziane z pola biwakowego.
Plik ściągnięto 36 raz(y) 60,45 KB
OkartowoIX2016-2.jpeg Pomosty przy polu biwakowym.
Plik ściągnięto 26 raz(y) 58,69 KB
OkartowoIX2016-3.jpeg Most kolejowy widziany z pomostu przy polu biwakowym.
Plik ściągnięto 30 raz(y) 57,32 KB
OkartowoIX2016-4.jpeg Rzut oka z pomostu na pole biwakowe. We wrześniu jest już bardzo luźno.
Plik ściągnięto 37 raz(y) 48,4 KB
OkartowoIX2016-5.jpeg Nowy budynek smażalni ryb na terenie rybaczówki.
Plik ściągnięto 25 raz(y) 53 KB
OkartowoIX2016-6.jpeg Budynek gospodarczy rybaczówki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum