Tankowanie w Niemczech na autostradach, kiedy taniej?? |
Autor |
Wiadomość |
wsnj
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Rapido 983DF
Nazwa załogi: Team Ohana
|
Wysłany: 2016-09-12, 10:21 Tankowanie w Niemczech na autostradach, kiedy taniej??
|
|
|
Niektorzy z nas podrozuja przez Niemcy i wiemy jak drogie jest paliwo na autostradach zwlaszcza kiedy nie ma wyjscia i trzeba zatankowac tzn w nocy.
Wlasnie wpadl mi w rece magazyn ADAC z ostatniego miesiaca w ktorym przedstawiony jest artykul na temat fluktuacji cen paliwa na przy-autostradowych stacjach paliwa w zaleznosci od pory (godziny) dnia. Chcac sie podzielic z Wami informacjami przeskanowalem artykul i wklejam do wgladu.
Z ponizszego grafiku wynika ze generalnie dobrze jest unikac stacji ARAL, Shell i Total ze wzgledu na wysokie ceny paliwa a jesli musimy tankowac przy autobahn’ie to najlepiej w godzinach popoludiowo-wieczornych: 16:00-22:00. W godzinach 23:00-5:00 ceny sa najwyzsze i ADAC radzi unikac tankowania w srodku nocy.
Czyli: jak przez Niemcy to z glowa i warto sie przygotowac...
Serdecznie pozdrawiam z Monachium!
w.s.
ps. jesli ktos chce duza wersje tego artykulu to prosze o prywatna wiadomosc i posle plik jpg przez email.
adac5.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 2966 raz(y) 92,59 KB |
|
|
|
|
 |
bart.ek
zaawansowany
Twój sprzęt: E86
|
Wysłany: 2016-09-12, 10:51
|
|
|
Najlepiej zjechać z autostrady i tankować na lokalnej stacji |
|
|
|
 |
wsnj
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2016-09-12, 11:02
|
|
|
bart.ek napisał/a: | Najlepiej zjechać z autostrady i tankować na lokalnej stacji |
Masz 100% racje ale czasem nie wychodzi. Mi tak sie ostatnio przydarzylo i zaplacilem 1.26 za litr diesla (o 12:30 w nocy na ARAL) kiedy u mnie w wiosce ropa jest po 1.01. Mialem wystarczajaco paliwa ale w pewnym momencie podjelismy decyzje dojechac do domu szybciej i paliwa niestety zabraklo.
Ten artykul to przestroga aby nie zwlekac tylko sie przygotowac ale jesli juz musimy tankowac to w odpowiednich porach...
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
vwyogi
zaawansowany

Twój sprzęt: James Cook
Nazwa załogi: Warmiaki
|
Wysłany: 2016-09-13, 17:00
|
|
|
jest jeszcze taka aplikacja clever tanken na androida która pokazuje gdzie w najbliższej nam okolicy w Niemczech są najniższe ceny paliwa.
Co do cen na Aral/Schell to włąsnie wróciłem z trasy i musiałem w Niemczech dokupować olej bo mi się z silnika lało i cena za litr 10W40 to od 12eur do 16eur
W Polsce na Orenie za 40,5litra 75pln |
_________________ Sprinter Westfalia James Cook 1998 2.9TD |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2016-09-13, 17:48
|
|
|
Czy na Schell dalej jest zniżka na kartę ADAC ?? |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
wsnj
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2016-09-14, 11:16
|
|
|
martini44 napisał/a: | Czy na Schell dalej jest zniżka na kartę ADAC ?? |
Nie wiem czy na Shell ale na AGIP'ie jest 0.01 znizki na litrze... |
|
|
|
 |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 138/163 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2016-09-14, 19:11
|
|
|
Na Shellu jest 1eurocent zniżki, jak jakaś promocja to dwa. |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|