|
|
|
Zakup kampera z wypożyczalni |
| Autor |
Wiadomość |
rjas
weteran

Twój sprzęt: Chausson 720 Titanium
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 25/13 Skąd: Przybysławice/Kraków
|
Wysłany: 2016-10-12, 21:36
|
|
|
| Janusszr napisał/a: | Prawdopodobieństwo największych przecieków jest chyba w alkowie, następnie półintegrze i integrze. Mam rację?
Rok wypożyczalni, to nie siedem , a tylko na takie (wiek auta) mnie stać.
|
Nooo, zależy jaka alkowa - o lie jesteś w stanie zauważyć jak jest u mnie. Nie wiem jak to okreslić - monolit, jeden odlew czy jakoś inaczej... W każdym razie jeśli czymś nie przywalisz żeby pękło na wskroś, to nie ma za bardzo co przeciekać.
Nasz japrawdopodobniej był wypożyczany 5-6 lat, a tylko ten egzemplarz po oględzinach i weryfikacji wielu innych "mówił" do mnie - kup mnie no i kupiłem
Jesli tak wyglądają wypożyczane kampery, to życzę każdemu kamperka po wypożyczalni
Wypożyczam auta osobowe średnio 2 razy w miesiącu i jeszcze nie zdarzyło mi się wjechać z premedytacją w jakąkolwiek dziurę, albo na inny krawężnik, biorąc pod uwagę, że to nie moje.
Ale jak toś powyżej napisał to kwestia podejścia. |
| |
|
|
|
 |
miciurin
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato S.E.A A640
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Sie 2011 Piwa: 17/83 Skąd: ja to wiem?
|
Wysłany: 2016-10-12, 21:48
|
|
|
No patrzę na tą statystykę i widzę 27 wiadomości i ani jednego telefonu
Ale ważne, że się sprzedał i to za dobrą kaskę
Ja odnoszę wrażenie, że od kiedy są darmowe minuty to wiara dzwoni, żeby sobie pogadać
| Socale napisał/a: | | Janusszr napisał/a: | ...
czas do końca roku. Kamper to nie pchła
... |
Oj możesz się zdziwić jaka to pchła być potrafi. W mgnieniu oka skoczy np jak mój z Gubina do Wawy.
Cena była lekko nadwyrężona ale było coś w zamian.
1001 drobiazgów było jeszcze do zrobienia bo planów u mnie nigdy końca nie ma.
Tą niewyróbkę w czasie mi wybaczono i podpisaliśmy umowę.
Tak więc jak znajdziesz pchłę godną uwagi, to gnaj, masz tylko pozornie dużo czasu. Lepiej mieć dużo czasu na dostrojenie kampera do sezonu po swojemu.
Poniżej statystyka mojego. |
|
_________________ Fiat Ducato 1,9 TD, 1989r, zabudowa Fendt 560 SK - był
Fiat Ducato 2,2 MultiJet, 2007r, zabudowa S.E.A A640 - był
Na pewno będzie kolejny kamper
 |
|
|
|
 |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 151/190 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2016-10-13, 09:49
|
|
|
| miciurin napisał/a: | a odnoszę wrażenie, że od kiedy są darmowe minuty to wiara dzwoni, żeby sobie pogadać |
Sprzedaję sporo rzeczy online i 90% to zapytania mailowe, w dobie aplikacji tak jest wygodniej. |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 107/101 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2016-10-13, 09:55
|
|
|
| mischka napisał/a: | | miciurin napisał/a: | a odnoszę wrażenie, że od kiedy są darmowe minuty to wiara dzwoni, żeby sobie pogadać |
Sprzedaję sporo rzeczy online i 90% to zapytania mailowe, w dobie aplikacji tak jest wygodniej. |
Również uważam, że tak jest lepiej. Wolę napisać niż telefonować. Często sprzedający nie może skończyć swoich wywodów. |
|
|
|
 |
mrsulki
weteran w średnim wieku

Twój sprzęt: Knaus BoxStar Street 600
Nazwa załogi: SULAKI
Pomógł: 12 razy Dołączył: 06 Gru 2007 Piwa: 44/22 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2016-10-13, 10:57
|
|
|
| Poza tym po mailu zostaje ślad, który w razie co może być dowodem, a przez telefon pozostaje słowo przeciw słowu. |
_________________ Radek
Ignavis semper feriae sunt...
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|