|
Mały kamperek z T5 |
| Autor |
Wiadomość |
toscaner
Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com

Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 243/264 Skąd: Honolulu, Prypeć
|
Wysłany: 2016-10-17, 22:01
|
|
|
Ty gdzieś fotki swojej furki wstawiałaś Izola? Jakoś nie mogę sobie wyobrazić. Coś mi się ubzdurało, że masz jakąś alkowę. Ale chyba pomyliłem.
Pochwal się ooo |
_________________ Kopalnia wiedzy:
Blog: Toscaner.com
TikTok: Toscaner 2.0
Youtube: Toscaner Vanlife
 |
|
|
|
 |
materdeo344
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: VW T5
|
Wysłany: 2016-10-18, 10:29
|
|
|
| AdamH napisał/a: | | z czego grzejesz wodę do prysznica? |
Na razie nie mam podgrzewania wody, ale myśle wsadzić jakąś grzałke do akwarium z termostatem taką do 40st zbiorniczek niewielki, zawsze to coś podgrzeje wode. |
|
|
|
 |
materdeo344
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-10-18, 10:33
|
|
|
| izola napisał/a: | Ładne czyste wykonanie ale układ szafek ? i kuchnia we wejściu ? nie chciałabym tak gotować |
Mocowanie foteli nie pozwoliło na umieszczenie kuchni po stronie kierowcy. Ale za to dobra wentylacja jest w trakcie gotowania |
|
|
|
 |
yogi-27
trochę już popisał

Twój sprzęt: Renault Trafic L2H1 1.9 dCi 2006r.
Nazwa załogi: Jamnikomaniacy
|
Wysłany: 2016-10-18, 10:51
|
|
|
| Świetna robota! Dywagacje na temat kuchni w drzwiach suwanych uważam za zbyteczne - ważne, że Tobie to nie przeszkadza i dla Ciebie jest funkcjonalne. Co do kibelka to wiadomo, że dla purystów brak kibla= brak kampera. Ja w swoim projekcie dorobiłem szafkę pod kibel i zawsze mam go ze sobą, ale nigdy z niego nie korzystałem. Od czterech lat jeździ nówka sztuka. Podziwiam zapał i przede wszystkim jakość prac. |
|
|
|
 |
Wojciechu
Kombatant

Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2013 Piwa: 157/150 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 2016-10-18, 11:10
|
|
|
"kamperek" super, mimo braku kibelka. Sposób "izoli" na załatwianie się w kamperze rewelacja - prościej byłoby jednak zamknąć oczy i nikt nas nie widzi. |
_________________ prof-os
Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…
 |
|
|
|
 |
izola [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-10-18, 18:33
|
|
|
faktycznien prof-os , zapomniałeś ale o klamerce na nos
Nasz pies jest wdzięczny z tego co ma , nie będe zmieniań zwyczajów |
|
|
|
 |
piotr1
Kombatant

Twój sprzęt: blaszak ducato w budowie
Nazwa załogi: ewaipiotr
|
Wysłany: 2016-10-18, 19:41
|
|
|
| materdeo344 napisał/a: | No niestety z płyty meblowej 16mm :/
Sklejka laminowana wyszłaby 2 razy drożej |
Nie chce Ciebie martwic ale plyta meblowa to zly wybor. W kamperze wilboci a czasami i wody nie unikniesz i w tym momencie zaczna sie problemy |
|
|
|
 |
materdeo344
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-10-18, 19:48
|
|
|
| piotr1 napisał/a: | | materdeo344 napisał/a: | No niestety z płyty meblowej 16mm :/
Nie chce Ciebie martwic ale plyta meblowa to zly wybor. W kamperze wilboci a czasami i wody nie unikniesz i w tym momencie zaczna sie problemy |
Zdaje sobie z tego sprawe, ale chyba nie jest tak źle w łazience w domu mam meble z płyty i jakoś 10 lat i nic sie nie dzieje a tam ciągle woda i para
za cenę sklejki laminowanej, mam dwa razy ten sam komplet z płyty jak coś jeden dzień roboty i nówka sztuka meble :P |
|
|
|
 |
piotr1
Kombatant

Twój sprzęt: blaszak ducato w budowie
Nazwa załogi: ewaipiotr
|
Wysłany: 2016-10-18, 21:42
|
|
|
| materdeo344 napisał/a: | | piotr1 napisał/a: | | materdeo344 napisał/a: | No niestety z płyty meblowej 16mm :/
Zdaje sobie z tego sprawe, ale chyba nie jest tak źle w łazience w domu mam meble z płyty i jakoś 10 lat i nic sie nie dzieje a tam ciągle woda i para
za cenę sklejki laminowanej, mam dwa razy ten sam komplet z płyty jak coś jeden dzień roboty i nówka sztuka meble :P |
Jak tak mówisz to ok. |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 222/169 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2016-10-19, 10:35
|
|
|
| piotr1 napisał/a: | | materdeo344 napisał/a: | No niestety z płyty meblowej 16mm :/
W poprzednim kamperku wszystkie szafki ; blaty ; siedziska miałem zrobione z płyt meblowych "16" . Wytrzymały trzy lata mojego użytkowania i tak go sprzedałem |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
Spax
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato i Hobby 495
Nazwa załogi: Spax
Pomógł: 10 razy Dołączył: 08 Mar 2016 Piwa: 197/350 Skąd: Kolumna

|
Wysłany: 2016-10-19, 15:38
|
|
|
Bardzo fajnie poleciało.
Mam bardzo podobnie rozwiązany "krój wnętrza" Szafka kuchenna na wejściu jest bardzo praktyczna. Miałem kiedyś podobnie jak pisze izola. Przerobiłem z kilku powodów:
1. Nie mogłem przerobić fotela kierowcy na obrotowy.
2. Szafki po stronie kierowcy utrudniały znacznie widoczność z tyłu.
3. Pościel miała zawsze skłonności do wypadania na zewnątrz auta.
4. Odzyskałem całą szerokość auta od wejścia do ściany (szafki boczne miały 35 cm głębokości).
5. Nie muszę za każdym razem wchodzić do auta chcąc skorzystać z szafki kuchennej.
6. Jest wystarczająco miejsca do spania dla dwóch osób. Tak wykombinowałem, że nawet stolika nie muszę składać na noc. Fajnie, bo rano mogę sobie pić kawkę a żonka w betach się jeszcze wylegiwać może.
Ostatnio w Rzymie czterech chłopa w Osiołku urzędowało - bez specjalnych przepychanek
PS
Kibla nie mam, bo to nie kamper jak mówi Adam. Ale w papierach jest "samochód specjalny kampingowy". Chyba coś nie tak z nim |
_________________ Moje miescówki w Grecji »»» https://bonvoyage-travel.eu/maps/
 |
|
|
|
 |
izola [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-10-19, 16:54
|
|
|
Twoje PS. mnie zaniepokaja
to gdzie chodzisz w nocy jak pęcherz masz pełny , czy się czymś przeżarłeś? w przyrodę? do klatek schodowych?...albo kup kibel , albo prawdziwego kampera ...bądziesz mieć po prostu po ludzku |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2016-10-19, 17:44
|
|
|
| Fajny,nawet bardzo fajny.I przestancie gadac bzdury o tej plycie wiorowej.Moj w 2 lata uzytkowany codziennie ,dochodzi od momentu zabudowy 90tysiecy km.I co?i nic,zadnego puchniecia,nigdzie.Za to panele podlogowe napuchly na laczeniach,bede je zrywal na dniach i kladl cala plyte,taka jak panele udalo mi sie zalatwic.Wiec wiorowka jak najbardziej,zato mdf nie. Natomiast kibel to kwintesencja kampera.Bez niego nie bylo by szans na wypadzie na poranna kawke....A bez kawki to lepiej do mnie nie podchodzic.... |
_________________ moja budowa http://www.camperteam.pl/...hlight=bud%BFet |
|
|
|
 |
materdeo344
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-10-19, 18:57
|
|
|
Z kibelkiem jest mały problem, moja luba stwierdziła że nie wyobraża spać i jeść z klopem w środku, więc zostaje łopatka i świeże powietrze, ewentualnie stacje |
|
|
|
 |
Jary70
stary wyga

Twój sprzęt: Ford Transit GiottiVan 60FT
Nazwa załogi: DOJARKA
|
Wysłany: 2016-10-19, 19:11
|
|
|
Brak kibelka- w pampersa można ładować i trenować zwieracz a wtedy można to robić jak robią zawodowi kierowcy: popuść / wysusz/popuść/wysusz....
Bardzo fajna, czysta zabudowa, chciałbym uzyskać taki estetyczny efekt końcowy. |
_________________ Zawsze w stronę słońca
 |
|
|
|
 |
|
|