|
|
|
Co sądzicie o silnikach Fiat Ducato 2,0 JTD 115 KM |
| Autor |
Wiadomość |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2016-10-28, 19:59
|
|
|
| Mawi gratki i powodzenia w uzywaniu fajnego auta.I olej czy jakis przeszczep czy nie,na tym forum zawsze sie znajdzie ktos ,co musi obrzydzic.Na moje oko piekne autko |
_________________ moja budowa http://www.camperteam.pl/...hlight=bud%BFet |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 523/632 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2016-10-28, 20:46
|
|
|
| gpjac napisał/a: | Obawiam się niestety, że to jest tzw. przeszczep, czyli przełożenie zabudowy z powypadkowego samochodu do nowego podwozia.
Ten sprzedający z różnych kont wystawia już kolejnego takiego kampera.
Było kiedyś LMC na Ducato 3.0 180KM. Po sprawdzeniu okazało się, że LMC nie robiło kamperów z silnikiem 3.0.
Będę się upierał, że w 2014 Dethleffs nie robił kamperów na podwoziu Peugeota.
Podaj VIN jakiemuś dealerowi Dethleffsa to sprawdzi, czy taki samochód wyszedł z ich fabryki.
Poza tym zabudowa wygląda na starszą jak 2014.
Aktualnie ten model zabudowy ma łóżko opuszczane nad kabiną kierowcy, a u Ciebie tego nie ma. |
Myślę że jest to powielanie jednego przypadku kiedyś tam wykrytego z tym sprzedającym a i tak hipoteza bo zarzutów ani sprawy nie znamy. Może gdzies kiedyś raz przewałkował i odstękał. Teraz cierpi?
To wynika z tego, że w żadnej materii nie da się egzystować wyłącznie na wałkach/przekładkach itp, jakimż prymitywnym społeczeństwem musielibyśmy być by proceder jednego cfaniaka rósł w powszechność powtarzalnie i niezauważalnie.
Coś uogólniasz sadzę. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
| |
|
|
|
 |
MAWI
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Pomógł: 17 razy Dołączył: 19 Sty 2010 Piwa: 100/17 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2016-10-28, 21:29
|
|
|
| gpjac napisał/a: | Obawiam się niestety, że to jest tzw. przeszczep, czyli przełożenie zabudowy z powypadkowego samochodu do nowego podwozia.
Ten sprzedający z różnych kont wystawia już kolejnego takiego kampera.
Było kiedyś LMC na Ducato 3.0 180KM. Po sprawdzeniu okazało się, że LMC nie robiło kamperów z silnikiem 3.0.
Będę się upierał, że w 2014 Dethleffs nie robił kamperów na podwoziu Peugeota.
Podaj VIN jakiemuś dealerowi Dethleffsa to sprawdzi, czy taki samochód wyszedł z ich fabryki.
Poza tym zabudowa wygląda na starszą jak 2014.
Aktualnie ten model zabudowy ma łóżko opuszczane nad kabiną kierowcy, a u Ciebie tego nie ma. |
Przed zakupem sprawdziłem Vin i jeszcze kilka innych rzeczy . Jest ok.
Ten kamper został kupiony w mojej najbliższej rodzinie .Ja kupię sobie >3,5t |
_________________ Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.
MARZENKA i WIESIEK |
|
|
|
 |
gpjac
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Knaus Van I 600 MG
|
Wysłany: 2016-10-28, 21:36
|
|
|
Niech Wam dobrze służy.
Ale warto sprawdzić w serwisie czy "przekładka" została zrobiona fachowo, żeby to kiedyś nie wpłynęło na bezpieczeństwo... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|