|
Białoruś festywal 2017 |
| Autor |
Wiadomość |
Jarobaro
trochę już popisał
Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.5td HYMER
Nazwa załogi: Jarobaro
|
Wysłany: 2016-11-06, 21:41
|
|
|
| Rav napisał/a: | | Ja w zeszłym roku rozważałem pójście o krok dalej i odwiedziny Katynia - wszak to 300 km od Mińska. Jedyna dodatkowa formalność to wiza do Rosji. Nie wiem tylko, czy znalazłoby się trochę innych chętnych do skonsumowania w ten sposób kilku dni po zlocie. | my pewnie bysmy sie pisali na taka podróż po zlocie a nawet przed |
|
|
|
 |
Wujek Michal
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Na razie cepka, Dethlefs
|
Wysłany: 2016-11-06, 23:42
|
|
|
Po to się robi wiza na termin przed i po żebyście mogli pozwiedzać kraj. Problemy będą u nas i u was jak kto przyjedzie po tej wizie a zamiast zlotu zacznie zakładać strajki czy literature polityczną rozdawać. Ale spodziewam się że nie po politykę nasi gości jadą.
Ważna zasada długiego pobytu- przebywanie na terytorium Białorusi ponad 5 dni wymaga meldunku na miejscu pobytu. Na zlocie wam to zrobią ale jak większy termin też poza zlotem- trza będzie zameldować się na miejscu do policji. Mają takie działy megracyjne i registracje. Inaczej będą problemy przy wyjezdzie.
Pewnie koledze kto już był w tym roku podzielą się jak to się robi. Nie powinno to być dużym problemem.
Poza tym kraj możecie zwiedzać grupami lum pojedyńczo.
Po to organizowane te zloty- oby odtworzyć nasz kraj dla turystów, a nie żeby was za dupy łapać |
_________________ Staram się pisać poprawnie, ale proszę mnie wybaczyć.. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły Więcej szczegółów |
Wystawiono 1 piw(a): slawwoj |
 |
wlodo
weteran

Nazwa załogi: wlodo
Pomógł: 12 razy Dołączył: 20 Sie 2014 Piwa: 67/68 Skąd: Witaszyce
|
Wysłany: 2016-11-07, 00:26
|
|
|
OK,czyli jak wjedziemy np.20 to do 25 w jakimś mieście po drodze musimy się zameldować.
Następnie jedziemy dalej,za kilka dni dojeżdżamy na zlot i tu się znowu meldujemy.
Po zlocie jedziemy dalej i znowu do 5 dni gdzieś po drodze musimy się zameldować.
Tak to działa,czy źle rozumiem ?
Pewnie jak mówi Michał "biegnę przed parowozem",ale może nie tylko ja mam wątpliwości.
Nie byłem tam,a nic konkretnego w opisach tych którzy byli,nie ma. |
_________________ Moja budowa: http://www.camperteam.pl/...der=asc&start=0 |
| |
|
|
|
 |
Wujek Michal
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2016-11-07, 01:15
|
|
|
| Liczymy tak ze pomiedzy wjazdem-meldunkami-wyjazdem nie powinno być przerwy powyżej 5 dni. Na samym zlocie w Minsku dostaniecie - to my organizujemy. Ze swoiej strony dowiem się więcej i dam znać |
|
|
|
 |
slawwoj
Kombatant
Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 141/306 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2016-11-07, 08:19
|
|
|
| Wujek Michal napisał/a: | P
Po to organizowane te zloty- oby otworzyć nasz kraj dla turystów, a nie żeby was za dupy łapać |
|
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 351/396 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2016-11-07, 13:56
|
|
|
Wujek Michal,popatrze w internet,ale ty z praktyki podpowiedz czy można z psem przyjechać i oprócz czipu i paszportu co powinien mieć.nie mamy gdzie psa zostawić |
|
|
|
 |
Wujek Michal
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2016-11-07, 15:30
|
|
|
| Gości z psem byli na zlocie. Z Polski. Kamperem. Chyba paszport i świeża kontrola weterynarza |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2016-11-07, 15:37
|
|
|
| Wujek Michal napisał/a: | | Gości z psem byli na zlocie. Z Polski. Kamperem. Chyba paszport i świeża kontrola weterynarza | ,tak też mi wyszło w internecie,no to ulga bo inaczej Zbyszek by nie pojechał to jego ulubiony przyjaciel |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2016-11-07, 18:44
|
|
|
Przeczytałam relacje z 2014 rku Koko i osób towarzyszących.Napisalam też do Androcha w sprawie psa .Na zlot który się zapisaliśmy nie ma niestety organizatora jakim był Koko.Tyle osób trochę będzie zamieszania |
|
|
|
 |
SzymonS
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Ducato + Adria 745
|
Wysłany: 2016-11-07, 19:22
|
|
|
Witajcie!
Prawdopodobnie też będziemy z psem.
O wjazd do Rosji z Białorusi będzie ciężko, bo Rosjanie nie wpuszczają , trzeba wjechać przez inny kraj. ( zainteresowani niech doczytają na necie ).
Czy będzie jakiś jeden termin wizy czy każdy będzie mógł sobie wybrać ( czy zwiedzać przed czy po zlocie czy trochę przed a trochę po ) ?
Pozdrawiam
Szymon |
|
|
|
 |
Wujek Michal
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2016-11-07, 20:15
|
|
|
| SzymonS napisał/a: |
Czy będzie jakiś jeden termin wizy czy każdy będzie mógł sobie wybrać ( czy zwiedzać przed czy po zlocie czy trochę przed a trochę po ) ?
Szymon |
Niestety ktoś planuje 2 tygodnie przed, a inni 2 tygodnie po. A dokument ma być podpisany jeden. Więc jak zostanie tych dni 20 to widze jako 10 dni przed i 10 po. Żeby pasowało jak można większej ilości ludzi |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
Irel
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato 1,9TD 1994r CI Riviera 1000
Nazwa załogi: Ela i Irek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Gru 2011 Piwa: 54/7 Skąd: Jura Pólnocna
|
Wysłany: 2016-11-07, 20:17
|
|
|
| Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Wujek Michal,popatrze w internet,ale ty z praktyki podpowiedz czy można z psem przyjechać i oprócz czipu i paszportu co powinien mieć.nie mamy gdzie psa zostawić |
Z psem zawsze jeździ Mirek3510. Jego mały kundelek zwiedził z nim kilkakrotnie Ukrainę, Białoruś i Rosję. Napisz do niego PW lub zatelefonuj ( numer masz w jego profilu). Myślę, że on ma największe doświadczenie w takich podróżach. |
_________________ „Logika zaprowadzi cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi cię wszędzie” Albert Einstein
http://jura.travel.pl/ |
|
|
|
 |
Victor Brest
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Cemper Elnagh Prince 55 L
|
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
jerry Gdansk
zaawansowany
Twój sprzęt: Renault Trafic Chausson Acapulco 33
Nazwa załogi: LILOU
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Sty 2015 Piwa: 14/27 Skąd: Gdansk
|
Wysłany: 2016-11-10, 08:33
|
|
|
Drodzy przyjaciele,
"Stowarzyszenie Public republikański" Białoruskie caravanners "i" kemping Białoruś Union "
zaprasza do wzięcia udziału w Międzynarodowych Rajdowych caravanners:
« Białoruś SPIRIT domu ». Która odbędzie się: 29 kwietnia - 1 maja 2017 na terenie parku wodnego" Swan "Mr. .. Mińsk organizator imprezy: . Republikańskiej Publiczne Stowarzyszenie "białoruskie caravanners" "kemping Związek Białorusi Ministerstwo sportu i turystyki Republiki Białoruś Komitetu miasto wykonawczego Mińska są zapraszani do udziału: każdy, kto jest bliski temat Caravaningu i którzy po prostu brakowało społeczność z podobnie myślącymi klubu parafernaliami powitanie. . Venue Rally: Republika Białoruś, Mińsk, Pobediteley 120. Współrzędne od Navitel: 53 ° 57.178 'N, 27 ° 27,138' E programu rajdowego (wstępnie): Arrival, otwierając koncert białoruskich gwiazd muzyki pop, imprezy sportowe, imprezy w parku wodnym . .. Najważniejsze - w niedzielę karnawału "Urodziny chaty na nogi kurczaka" Skrócić - Drink (n) . mile widziane stroje bohaterów mitologicznych uczestnicy zagranicznych, rząd Białorusi zapewnia bezpłatną wizę. Ostateczny termin wstępnej wizy: od 25. 04. 2017 do 15. 05. 2017 koszt uczestnictwa: parkowanie - 30ue dla wszystkich dni festiwalukosztów udziału w festiwalu - (zostaną podane później) |
|
|
|
 |
jerry Gdansk
zaawansowany
Twój sprzęt: Renault Trafic Chausson Acapulco 33
Nazwa załogi: LILOU
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Sty 2015 Piwa: 14/27 Skąd: Gdansk
|
Wysłany: 2016-11-10, 08:44
|
|
|
Link usunięty bo zawirusowany podobno. |
| Ostatnio zmieniony przez jerry Gdansk 2016-11-24, 17:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|