|
budowa nowszego kampera |
| Autor |
Wiadomość |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2016-11-06, 19:34
|
|
|
Bartek,dzieki,twoje rady sa bardzo cenne,w takim razie z niego juz rezygnuje.A moze Ty bedziesz w najblizszej przyszlosci wymienial cos ze swojej bazy?
A z innej beczki,jak sie domyslam,z jednego miasta jestesmy,moze kiedy jaka flaszka i troche bys mnie w sprintery wprowadzil ? |
_________________ moja budowa http://www.camperteam.pl/...hlight=bud%BFet |
|
|
|
 |
Darek Szczecin
Kombatant
Twój sprzęt: JUMPER BLACK 205PS, VW T5 4Motion Seikel
Nazwa załogi: Darek&Anita&Maja
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Wrz 2014 Piwa: 112/162 Skąd: Szczecin
|
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

|
Wysłany: 2016-11-08, 13:53
|
|
|
Darku,rocznik ok,ale balbym sie ,ze jesli auto w takim stanie,to i napedy moga byc np.na oleju jeszcze z fabryki.Ale w sumie pewnie machajac plikiem banknotow za 18-19 by go wyrwal,
Z innej beczki,jak w sprinterze podluznice?gnija jak w ducatach?Bo ja np w swoim mam cale odbudowane od nowa,w sumie nie jest to az taki problem,natomiast przy ogladaniu chcialbym wiedziec na co sie nastawic |
|
|
|
 |
Darek Szczecin
Kombatant
|
Wysłany: 2016-11-08, 14:36
|
|
|
| tom-cio napisał/a: | Darku,rocznik ok,ale balbym sie ,ze jesli auto w takim stanie,to i napedy moga byc np.na oleju jeszcze z fabryki.Ale w sumie pewnie machajac plikiem banknotow za 18-19 by go wyrwal,
Z innej beczki,jak w sprinterze podluznice?gnija jak w ducatach?Bo ja np w swoim mam cale odbudowane od nowa,w sumie nie jest to az taki problem,natomiast przy ogladaniu chcialbym wiedziec na co sie nastawic |
Przynajmniej nie picowany na sprzedaż
zero plaka innego szajsu
jak śmigał jako karetka to przeglądy robili tak jak należy.
Jak mu się przyglądam to nie jest źle, rdza jest tam gdzie powinna być
kokpit trochę zmasakrowany
ale zobacz po lewej stronie kiery jest taki jakiś suwak od temperatury, normalnie tego tam nie ma, możliwe że to rozbudowany system ogrzewania (dodatkowa nagrzewnica)
fotki zupełnie nie marketingowe
Co do podłużnic to w moim 98 rok zdrowe, ale pewnie różnie może być, sprinter ma solidniejszą ramę od PSA więc ruda ma więcej do roboty |
|
|
|
 |
Darek Szczecin
Kombatant
|
Wysłany: 2016-11-08, 14:43
|
|
|
dobra fałszywy alarm, pogadałem z kolesiem od tego sprintera, przebieg nie 80k a 800k tak mu się pomyliło, import z Łotwy, czyli wszystkie sztuczki i rzeźby już były wykonane |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

|
|
|
|
 |
Darek Szczecin
Kombatant
|
Wysłany: 2016-11-08, 15:13
|
|
|
Dzisiaj też dodzwoniłem się do gościa który ma sporo dziwnych aukcji z częściami do 4x4 i parę sprinterów 4x4, ale nie chciał ze mną rozmawiać, ponieważ skoro się nie znam to szkoda mu czasu on rozmawia tylko z fachowcami . Na pytanie w jakim przedziale ma sprintery 4WD odpowiedział że od 60k do 400k Ot i tyle się dowiedziałem, się wzioł i rozłączył. Aukcje wystawione na Szczecin, auta i części są w Warszawie |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

|
|
|
|
 |
Darek Szczecin
Kombatant
|
Wysłany: 2016-11-08, 17:04
|
|
|
No szkoda, a tak mi się ten na foto podoba
sprinter.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 26 raz(y) 94,75 KB |
|
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

|
|
|
|
 |
Darek Szczecin
Kombatant
|
Wysłany: 2016-11-08, 21:15
|
|
|
Kolor, no co mam powiedzieć ? Fajny . Do poprawek oczywiście, a najlepiej prysnąć całość poliuretanem RAPTOR w podobnym odcieniu . I chyba wymyśliłem jak połączyć kontener z szoferką. Może by się sprawdziło takie elastyczne połączenie coś na zasadzie pompowanego elastycznego węża umieszczonego jak uszczelka między szoferką a kontenerem dookoła otworu umożliwiającego komunikację . Taki tylko koncept |
|
|
|
 |
Fanatyk
trochę już popisał
|
Wysłany: 2016-11-08, 21:28
|
|
|
Panowie jakbyście trafili w poszukiwaniach na fajnego sprintka najlepiej na bliźniaku i z blokadą to podrzućcie. Jakby mi się trafił taki 6-osobowy furgon z tempomatem, klimą i innymi bajerami to w ostatniej chwili bym zmienił baze i w przyszłości sobie wrzucił most z blokadą i gumy AT. Mój 4x4 jest świetny, na tyle świetny że coraz bardziej mi go szkoda na kampera
Darek Twoja max długa paka nie przeszkadza Ci zbytnio w przemieszczaniu się po miescie itd? Ile ważysz z zabudową? |
|
|
|
 |
Darek Szczecin
Kombatant
|
Wysłany: 2016-11-08, 21:42
|
|
|
| Fanatyk napisał/a: | Panowie jakbyście trafili w poszukiwaniach na fajnego sprintka najlepiej na bliźniaku i z blokadą to podrzućcie. Jakby mi się trafił taki 6-osobowy furgon z tempomatem, klimą i innymi bajerami to w ostatniej chwili bym zmienił baze i w przyszłości sobie wrzucił most z blokadą i gumy AT. Mój 4x4 jest świetny, na tyle świetny że coraz bardziej mi go szkoda na kampera
Darek Twoja max długa paka nie przeszkadza Ci zbytnio w przemieszczaniu się po miescie itd? Ile ważysz z zabudową? |
Cwaniaczek który już ma 4x4 , prawda taka że ciężko coś fajnego z 4wd wyłapać.
Co do długości i manewrów , to wiadomo MAX w mieście nie jest baletnicą, mi jakoś mocno nie przeszkadza od 8 lat nie mam osobówki same busy i jak wsiadam do osobówki bo ktoś mnie zmusi to ginę, nic nie widzę i mam wrażenie że wszyscy chcą mnie przejechać. Z MAXEM to problem tylko z parkowaniem, ale z kamerką do ogarnięcia. Waga wyszła mi końcowa 2860kg ale jeszcze z 50 kg dojdzie |
| |
|
|
|
 |
Fanatyk
trochę już popisał
|
Wysłany: 2016-11-13, 13:33
|
|
|
A co z DMC? Te 70cm na długości są kuszace ale wagowo to idzie polecieć chyba..
Przeglądam portale dosyć intensywnie i w szwablandii by coś 4x4 wyrwał.. kilka mi się podoba ale mój target jest inny. I wcale nie prostszy jak by się wydawało.. |
| |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

|
Wysłany: 2016-11-23, 17:31
|
|
|
dzisiaj na drodze ustrzelilem,obciac pod katem tyl i na kampera jak znalazl.Az zdjecie zrobilem
20161123_124034.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 30 raz(y) 830,87 KB |
|
|
|
|
 |
|
|