|
|
|
szukam chętnego na kupno kampera na spółkę |
| Autor |
Wiadomość |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 100/97 Skąd: Suwałki

|
Wysłany: 2016-11-17, 21:23
|
|
|
| Bim napisał/a: | | erikson napisał/a: | wszystko mozna pogodzic
tak przykladowo |
W razie dzwona jaka obcje przewidujesz weksel czy równowartość w sejfie?
|
Ale najpierw trzeba kupić kampera z sejfem. Nie wiem, czy w tej kwocie coś takiego można znalęźć |
|
|
|
 |
Rambler
zaawansowany związek energetyczno-motoryczny

Twój sprzęt: Vehicle Raptor [Westfalia James Cook]
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lis 2012 Piwa: 10/14 Skąd: Kraków-Rząska
|
Wysłany: 2016-11-17, 21:33
|
|
|
Jak patrzę na to zdjęcie to tak się zastanawiam czemu jeszcze nikt nie wpadł na pomysła żeby zamiast zwykłej kabiny wc zabudować tojtojkę |
_________________ Nikt nie wie dokąd prowadzi droga, póki nie stanie u celu.
 |
|
|
|
 |
Bazyli
Kombatant +125 punktów do życia po odpaleniu kampera

Twój sprzęt: T.E.C. Rotec 680G automat 196 KM
Nazwa załogi: Bartek/Magda/Kasia/Filip
Pomógł: 9 razy Dołączył: 13 Mar 2011 Piwa: 195/186 Skąd: Lublin->BOTANIK
|
Wysłany: 2016-11-17, 23:43
|
|
|
A ja tak to widzę.
tak to widzę.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 2238 raz(y) 30,75 KB |
|
|
|
|
 |
bercik
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: DcatoII Pilote
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sie 2013 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 2016-11-18, 20:46
|
|
|
Kolega zadał proste pytanie A WY |
|
|
|
 |
slawwoj
Kombatant
Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 141/306 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2016-11-18, 20:57
|
|
|
| bercik, kolega z tego lepsiejszego sortu ? Strzelac ? a może deportowac ? |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 178/107 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2016-11-18, 20:58
|
|
|
Odpowiadamy co o tym sądzimy
A TY
Do mojego kolegi to mu dużo brakuje np brak nr fona itp |
| |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2016-11-18, 21:01
|
|
|
Ależ dostał odpowiedź, by w miarę możliwości, nie szedł tą drogą.
Generalnie chyba lepiej niż by nikt nic nie odpowiedział.
Lub co?
CISZA?
albo:
Ja nie
NIESTETY NIE
Ja nie
Nie mogę itp....
To tak, jak brak reakcji na pytanie: kto ze mną skoczy z piątego piętra na stertę kartonów? .
Będzie fajnie.!
Fakt może być, ale gwarancje nikłe.
Normalnie na tak pistawione pytanie, musi się znaleźć chętny, takiego jednak nie ma.
Może oburzeni koledzy? |
| |
|
|
|
 |
Bazyli
Kombatant +125 punktów do życia po odpaleniu kampera

Twój sprzęt: T.E.C. Rotec 680G automat 196 KM
Nazwa załogi: Bartek/Magda/Kasia/Filip
Pomógł: 9 razy Dołączył: 13 Mar 2011 Piwa: 195/186 Skąd: Lublin->BOTANIK
|
Wysłany: 2016-11-18, 21:14
|
|
|
bercik - widzisz co sądzimy, robimy wielkie oczy
mamy poklepywać go po ramieniu i pisać że to super pomysł ? |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1610/2346 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2016-11-18, 21:15
|
|
|
Rzadko wtrącam się w takie dyskusje które po zadaniu pytania, często ważnego dla pytającego, bardzo szybko zamieniają się w festiwal kpin i stają się farsą, jeśli uwzględnić fakt, ze jesteśmy forum turystycznym, a pytający czyni to w przeświadczeniu, że spotka się ze zrozumieniem i pomocą.
W środowisku żeglarskim, równie mi bliskim jak karawaningowe, takie pytanie o wspólne używanie sprzętu jest czymś zupełnie normalnym. Ba! Maszoperie są wręcz tradycją żeglarzy.
Wspólna budowa łodzi, często bardzo trudna technicznie, wiąże ludzi, sprzyja przyjaźniom, a późniejsza eksploatacja i żeglowanie wspólne lub na zmianę, wcale tych więzów nie niszczy.
Może dzieje się tak, że budowa od podstaw jachtu jest przedsięwzięciem znacznie trudniejszym od sklecenia kampera na gotowym pojeździe i ogrom zadań i trud włożony w budowę wymaga już wcześniej rozsądnego doboru towarzystwa do harówki a po ukończeniu dzieła, radosnego świętowania.
Nie wiem. Możemy zastanawiać się dlaczego jest tak, że to co dla wodniaków oczywiste, dla turystów kamperowych jest co najwyżej okazją do żartów i tzw. jaj.
A przecież piękny jacht, duży i bezpieczny, doskonale wyposażony, jest przedsięwzięciem i ambitnym technicznie i bardzo drogim, zatem rozłożenie kosztów na kilku armatorów jest po prostu rozsądne.
Wytłumaczcie mi, dlaczego to co sprawdza się w środowisku wodniaków, ma nie sprawdzić się w środowisku turystów poruszających się kamperami.
Czy tajemnica tkwi w sprzęcie, czy w ludziach?
A może ja dlatego o to pytam, że jako starszawy i już nie dzisiejszy ludek, zwyczajnie nie rozumiem mentalności współczesnej młodzieży w wieku 40 - 50 lat? |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2016-11-18, 21:29
|
|
|
To się sprawdzało raczej, bo środowisko wodniaków było swego rodzaju elitą
Nie chodzi o kasę ale styl spędzania czasu wymagający wysiłku itd.... nawet pomysłu na zdobycie tej kasy materiałów.
Karawaning nie ma takiego etosu i tyle.
Czasy się zmieniły.
Ludzie się "pozamykali" , jest generalnie lepiej.
Bieda jednoczy, dobrobyt przewraca w głowach.
Dlaczego sprzedaje się zgniłe kampery?
Co więcej, wielu uważa, że to jest OK.
Bo winę ponosi kupujący, dlatego że kupił tanio .
Jakiś absurd.
Dlaczego ludzie z bloku się już nie znają? itp.
Na takie pytanie jak to w tym wątku, to albo cisza gdyż chętnych brak, albo komentarze.
I tyle, a co jest bardziej niegrzeczne? Nie wiem.
To forum rozrywkowe i już |
| |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły Więcej szczegółów |
Wystawiono 1 piw(a): Tadeusz |
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1610/2346 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2016-11-18, 21:36
|
|
|
Bronek, coraz bardziej Ciebie lubię. Twoje analizy motywów zachowań ludzkich są trafne i podane w smacznym sosie.
Fajnie jest rozmawiać właśnie tak. .
|
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 178/107 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2016-11-18, 21:43
|
|
|
| Tadeusz napisał/a: | | Rzadko wtrącam się w takie dyskusje które po zadaniu pytania, często ważnego dla pytającego, bardzo szybko zamieniają się w festiwal kpin i stają się farsą, jeśli uwzględnić fakt, ze jesteśmy forum turystycznym, a pytający czyni to w przeświadczeniu, że spotka się ze zrozumieniem i pomocą. |
Tadeusz ja przynajmniej traktuje sprawę poważnie
Ktoś sie nudził zadał pytanie na forum zadając sobie trud rejestracji pomijam czy to klon czy ... ręszte sami sobie dopowiedzmy.
| Tadeusz napisał/a: | Maszoperie są wręcz tradycją żeglarzy.
|
Może i są ale kampery dotarły do realiów polaków kilkanaście lat wstecz a jachty?
| Tadeusz napisał/a: | | Wspólna budowa łodzi, |
Tu nie chodzi o budowę od podstaw kampera tylko kupna czegoś nie wplatajmy maszoperii do zwiedzania kamperem to całkiem inne hobby | Tadeusz napisał/a: |
Czy tajemnica tkwi w sprzęcie, czy w ludziach? |
Tu musisz Sobie odpowiedzieć sam
Dla mnie w ludziach bo przyjacielowi jestem w stanie pożyczyc kampera |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2016-11-18, 21:44
|
|
|
Dzięki Tadziu, najgorsze jest, to, że sam taki się staję.
Walczę, ale wewnętrznie, co raz mnie lubię ludzi.
I teaz!
Czy to akcja? Czy reakcja?
To drugie mi milsze.
Ale chyba jednak, interakcja. Czyli wina leży pośrodku.
"Ucywilizowałem" się |
|
|
|
 |
moskit
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2014 Piwa: 117/42 Skąd: Ożarów Maz.
|
Wysłany: 2016-11-18, 21:55
|
|
|
Pomysł odważny, zdecydowanie do realizacji, jest tylko jedno ale, bardzo trudno znaleźć cztery bratnie dusze nadające na tych samych falach, ale chyba jeszcze trudniej znaleźć kamperka odpowiadającego wszystkim.
Napisanie sztywnych reguł powinno załatwić temat, przecież w PL jest kilkaset tysięcy spółek cywilnych i nieźle funkcjonują co chyba jest trudniejszą sprawą.
Życzę powodzenia |
_________________ Wielkie rzeczy nie powstają w wyniku impulsu, a w wyniku poskładania małych rzeczy w jedną całość
Vincent Van Gogh |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido i96M
Pomógł: 14 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 553/45 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2016-11-18, 22:00
|
|
|
Faktycznie Tadziu, Twoje pytanie dlaczego tam się dało a tuta nie daje do myślenia, ale odpowiedź na nie nie jest taka prosta i jednoznaczna.
Sugestia Bronka o elitarności jak najbardziej trafna, ale moje osobiste zdanie jest takie, że chodzi zwyczajnie o kasę , a konkretnie o dostępność jednego i drugiego.
Jak piszesz łodzie i jachty to drogie zabawki, zarówno w zakupie jak i utrzymaniu, stąd więcej chętnych na spółki. Na podobnej zasadzie bogaci biznesmeni kupują sobie odrzutowca na spółkę, bo pomimo swojej zamożności taki wydatek jest dla nich zwyczajnie za duży w stosunku do częstości wykorzystania sprzętu.
Obstawiam, że zarówno kamperowcy, wodniacy , jak i współwłaściciele odrzutowców woleli by mieć swoje zabawki tylko dla siebie, dostępne w każdej chwili, niż ustalać grafiki uzytkowania.
Po prostu marzenie o własnym kamperze jest spełnialne dla większej liczby ludzi niż marzenie o własnym jachcie, czy odrzutowcu.
Oczywiście ten poziom dostępności jest różny dla różnych ludzi i nie możemy zapominać , że to co dla jednego jest drobnym wydatkiem dla innego jest przedsięwzięciem wymagającym wyrzeczeń , a dla jeszcze innych jest marzeniem na miarę jachtu czy odrzutowca ...... i faktycznie Tadziu , żartować z tego jest nie na miejscu ........ natomiast uwagi co do wad takiego rozwiązania są trafne i zainteresowany powinien je wziąć pod uwagę
A jako przedstawiciel młodzieży 40+ . powiem jeszcze tyle, że my młodzi zostaliśmy wyrwani z realnego socjalizmu jeszcze w wieku szczenięcym i wychowani w zgniłym kapitalizmie jakoś wolimy mieć własne i za własnym płotem ...... co zrobić takie wychowanie |
| Ostatnio zmieniony przez joko 2016-11-18, 22:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|