Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak ustrzec się przed kupującym cwaniakiem i żalem w sieci
Autor Wiadomość
joko 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido i96M
Piwa: 565/47
Wysłany: 2016-12-03, 16:48   

Poeci tak mają zazwyczaj, że sami nie za bardzo wiedzą co i z jakiego powodu piszą ...... a Ty się potem czytelniku domyślaj :spoko
Najgorzej to maja dzieci w szkole. Taki jeden z drugim "poeta" w pijanym albo narkotykowym widzie, napłodził tekstu, a potem te biedne dzieci muszą się gimnastykować przy odpowiedzi :haha:
Zawsze miałem chudo z polaka , głównie właśnie z powodu pytania "Co poeta miał na myśli" . Zawsze działało to na mnie jak płachta na byka i zawsze moja odpowiedź brzmiała "Psze Pani, on sam nie wiedział a ja ma wiedzieć" :haha: :haha:
Postaw piwo autorowi tego posta

robba 
weteran

Twój sprzęt: Zabudowa nie wiem jaka na 508D do remontu
Piwa: 94/200
Wysłany: 2016-12-03, 17:27   

joko napisał/a:
Poeci tak mają zazwyczaj, że sami nie za bardzo wiedzą co i z jakiego powodu piszą ...... a Ty się potem czytelniku domyślaj :spoko
Najgorzej to maja dzieci w szkole. Taki jeden z drugim "poeta" w pijanym albo narkotykowym widzie, napłodził tekstu, a potem te biedne dzieci muszą się gimnastykować przy odpowiedzi :haha:
Zawsze miałem chudo z polaka , głównie właśnie z powodu pytania "Co poeta miał na myśli" . Zawsze działało to na mnie jak płachta na byka i zawsze moja odpowiedź brzmiała "Psze Pani, on sam nie wiedział a ja ma wiedzieć" :haha: :haha:

poeci wiedzą... od krytyków. bo oni wiedzą lepiej
"Życie jest zbyt poważne, aby traktować je serio" O.W.
.
***Niech kawa Cię obudzi zanim zrobi to rzeczywistość***

Autostoper 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Ducato :D
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2016-12-10, 16:13   

Po przeczytaniu całości dyskusji mam już poważne obawy przed.... zakupem kampera.
Na wiosnę kupię pełnometrażowego kamperka (jak się uda to w wersji z dwoma stolikami, znaczy się długiego), będzie on bardzo używany bo mam max 30000 na autko.
A co się tyczy tematu:

Dyskusja osobom takim jak ja (to będzie dopiero mój drugi zakup kamperka) jest przydatna, bo wiem co widzi sprzedawca i na co ja mam zwrócić uwagę.

Dowiedziałem się też że istnieją serwisy które mogą auto zdiagnozować i to jest super opcja, a nie musiałem o niej wiedzieć.

Miałem nadzieję że jak zobaczę ogłoszenie z naklejką forum to już będzie jakiś wyznacznik jakości, ale cóż, nadzieję zawsze można mieć.

Wiem że dla większości zapewne to co napiszę może być nie poważne, ale ja jak sprzedawałem/kupowałem samochody zawsze kierowałem się przeczuciem.
A że ono nie zawsze działa to sądzę, że najlepszym rozwiązaniem byłoby dopisanie do umowy paragrafu mówiącego że samochód był diagnozowany w specjalistycznym serwisie i załączyć listę stwierdzonych wad (o ile są) + plus kupujący na swój koszt powinien pojechać do serwisu/dokonać oględzin protokołowanych. Jak przyjedzie ze swoim specem, albo sam nim jest to też super, byle było to ujęte w protokole. Co do oczerniania w sieci, nie ma na to żadnej metody. Dodając stwierdzenie "w mojej opinii zostałem oszukany przez...." wyrażamy swoje zdanie do którego mamy prawo. "...Warto jednak mieć na uwadze, iż wolność wyrażania opinii jest prawem każdego obywatela. Stąd samo wyrażanie własnej opinii (oceny) nie jest pomówieniem. Na odpowiedzialność karną naraża się ten, kto przekracza tą granicę."

Wyświetl szczegóły
Odpowiedz do tematu