|
|
|
Warszawa, zabezpieczenie podwozia, najazd |
| Autor |
Wiadomość |
serwan
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato 280, 1987, 2.5D, Burstner
Pomógł: 2 razy Dołączył: 27 Lip 2015 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2016-08-22, 15:55 Warszawa, zabezpieczenie podwozia, najazd
|
|
|
hej,
ktoś może zna w wawie/okolicach jakiś najazd/kanał z którego można przez kilka godzin skorzystać, a który zniesie ciężar kampera? podwozie planuję zabezpieczyć a troche ciężko na ulicy..
pozdrawiam
t |
|
|
|
 |
norka
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Sprinter 4x4
|
Wysłany: 2016-08-22, 18:19
|
|
|
W wawie jest firma co za 700zl zabezpieczy ci wszystkie profile i podwozie specjalnym woskiem.
Nie problem jest w ciężaże campera, większość nowych podnośników ma nośność 3,5 do 4 ton.
Ważna jest długość i wysokość pojazdu. Ja z moim 3.2m niewiele gdzie się mieszczę |
|
|
|
 |
serwan
zaawansowany

|
Wysłany: 2016-08-22, 20:31
|
|
|
ja tam mam nie tylko zabezpieczenie (naniesienie wosku/biteksu), ale tez oczyszczenie tego co tam jest (łuszczacy się lakier, blotko, stare liście - wspomniana firma robi tez 'porządek' przed zabezpeiczaniem? slyszalem juz historie o zabiteksowanych liściach.. |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 178/107 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2016-08-22, 20:35
|
|
|
Serwan tobie to nie podjazdu trzeba tylko hali z kanałem lub podnośnikiem bo jak zaczniesz te liście wymiatać i skrobać sklejkę do czysta to....... |
|
|
|
 |
serwan
zaawansowany

|
Wysłany: 2016-08-22, 21:31
|
|
|
obejrzałem dość dokładnie, jestem ciągle dobrej myśli.. podłoga jest na blachach, drewno nie ma kontaktu z woda/blotem, do naprawy będzie kawałek tylnej sciany, ale zakładam że jak wjade na kanał to się nie okaże ze na dwa lata.. |
|
|
|
 |
Victus
zaawansowany

Twój sprzęt: WV T4 Multivan
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Lut 2016 Piwa: 5/7 Skąd: Warszawa - Ursus
|
Wysłany: 2016-08-22, 23:32
|
|
|
Na Ursusie na parkingu strzezonym jest taki najazd, lecz nie wiem jak z nośnością
52°11'52.5"N 20°52'15.2"E |
|
 |
roldis
trochę już popisał
Twój sprzęt: F.Ducato 2,5 td 90
|
Wysłany: 2016-08-23, 14:47
|
|
|
| Najazd , podnosnik najlepsza sprawa , ja najezdzam na 2 belki 30cm ( 1m dlugie) i pod spodem moge robić bez problemu (na jakiejś wykladzinie czy dywanie) - po co sie ruszać z domu - a tu pod ręką wszystko Przy zabezpieczaniu istotne jest dobre oczyszcenie najpierw karcherem podwozia i weryfikacja wyplukanej warstwy ochronnej czy nawet oczyszcenie niektórych mc do zywago i zabezpieczenie np podkladem , lakierem i dopiero zewn. warstwą ochronną |
|
|
|
 |
slawwoj
Kombatant
Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 142/309 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2016-08-23, 16:07
|
|
|
| Są rózne szkoły zabezpieczania podwozia. Jedna z nich zakłada ze spód ma oddychac i do tego specjalne środki. |
|
|
|
 |
Joasia I Wielka ;)
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato
Nazwa załogi: Joasia & Spółka
|
Wysłany: 2016-12-21, 21:50
|
|
|
| serwan napisał/a: | | ktoś może zna w wawie/okolicach jakiś najazd/kanał z którego można przez kilka godzin skorzystać, a który zniesie ciężar kampera? podwozie planuję zabezpieczyć a troche ciężko na ulicy.. |
znalazłeś może taki kanał/podnośnik??
Pozdrawiam |
_________________ Joasia
Nie ważne ile masz w życiu szczęścia, ważne ile z niego wykorzystasz |
|
|
|
 |
serwan
zaawansowany

|
Wysłany: 2016-12-23, 09:52
|
|
|
Joasia I Wielka napisał/a: | | serwan napisał/a: | | ktoś może zna w wawie/okolicach jakiś najazd/kanał z którego można przez kilka godzin skorzystać, a który zniesie ciężar kampera? podwozie planuję zabezpieczyć a troche ciężko na ulicy.. |
znalazłeś może taki kanał/podnośnik??
Pozdrawiam |
e-e :/ |
|
|
|
 |
Adampio
zaawansowany

Twój sprzęt: L300 Dethleffs Globetrotter '84+MulitvanT4
|
Wysłany: 2016-12-23, 17:58
|
|
|
| A na ten najazd znaleziony przez kol.@Victus-a już ktoś wjechał? |
|
|
|
 |
norka
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Sprinter 4x4
|
Wysłany: 2017-01-07, 13:03
|
|
|
| Mam podnośnik 4 kolumnowy pod warszawą w GK. Jak ktoś coś potrzebuję to piszcie. |
|
|
|
 |
Victus
zaawansowany

Twój sprzęt: WV T4 Multivan
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Lut 2016 Piwa: 5/7 Skąd: Warszawa - Ursus
|
Wysłany: 2017-01-07, 20:45
|
|
|
| norka napisał/a: | | Mam podnośnik 4 kolumnowy pod warszawą w GK. Jak ktoś coś potrzebuję to piszcie. |
Piotrze, potrzebujesz najazdu ?
Ten na Ursusie to koszt 10 zł za godzinę
znalazłem parę ciekawych najazdów możne kogoś zainteresuje, nie wiem czy aktualne.
Zapożyczone z forum omegaklub.eu
1. kanał na Ordona, z kasprzaka w lewo ordona do końca i ostatni wjazd na lewo i jest po prawej stronie
2. ul. Zaruskiego 6, za Strażą Miejską w stronę Wisły, nie skręcać tak, jak biegnie główna (m.in. do klubu Deski) tylko jechać prosto przez bramę i po chwili w lewo w dół.
3. Przy centrum sadyba best mall jest przy bazarku.
4. ul. Rodziewiczówny na tyłach Conforamy na Goclawiu, tam niby jest zamknięta brama ale można się spytać ochroniarza i nie powinno być problemu
Zapożyczone z forum motonews.pl
Sadyba: ul. Konstancińska, na tyłach CH Best Mall, jest tam osiedlowy parking podziemny, po lewej stronie, jakieś 50 metrów od ul. Św. Bonifacego. Stróż pobiera opłatę 5 pln za godzinę
Zapożyczone z forum racingforum.pl
Krasińskiego róg Broniewskiego, Jest tam zespól garaży i 3 kanały samochodowe. Klucze można otrzymać u gospodarza terenu.
Boguckiego 1b (koło salonu FIATA ITAL-MOT) to jest koło torów kolejowych co idą przy Arkadii, kanał jest przy garażach, klucz jest dostępny w administracji
kanał jest też jak się wyjeżdża z carefoura w alejach z podziemi. Z podziemi się jedzie w lewo i do skrzyżowania co w prawo na stacje gazu, w lewo do alej a prosto jest taka zadupna uliczka Włochowska, to prosto w nią i jakieś 300 - 500 m po lewej stronie będzie kanał. Na tyłach koszarów policji
ul. Astronautów (kanał)
Zapożyczone z grono.net
za Megasamem na PKN ORLEN przy Surowieckiego
przy Puławskiej na PKNie, przed Piasecznem
Zapożyczone z forum.motocyklistow.pl
na orzyckiej na parkingu strzeżonym jest kanał. Dogadać się ze stróżem i można wieżdzać
Jest jeszcze możliwość wynajęcia na instalatorów
http://www.autohobby.waw.pl/
Można też zakupić najazdy np
https://www.olx.pl/oferta...html#416e9c435d
https://www.olx.pl/oferta...html#2910a5eec4 |
| |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|