Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Wrz 2012 Piwa: 45/20 Skąd: zielonogórskie
Wysłany: 2015-10-12, 18:35 Gadżety
Co by tu ulepszyć? Na co wydać nadmiar gotówki?
Truma w tym roku wypuściła nowe zabawki:
iNet box - umożliwiający zarządzanie ogrzewaniem, CW i klimą z telefonu i tabletu przez bluetooth lub SMS. https://www.truma.com/int...ma-inet-box.php 350 EUR
Nowa wersja wyświetlacza CP Plus przystosowana do iNet box. https://www.truma.com/int...uma-cp-plus.php 250 EUR
W sumie obydwa urządzenia w komplecie iNet set kosztują 500 EUR.
toscaner Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com
Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 241/267 Skąd: Honolulu, Prypeć
Wysłany: 2017-03-05, 14:36
Takie okulary testowałem z S7 Edge w tamtym roku i prawie je kupiłem. Myślałem, że to będzie rozwiązanie do oglądania filmów 3D w kamperze. Ale jakość wg mnie totalna kupa.
Znaczy widać jakiś męczący trójwymiar o kiepskiej rozdzielczości. No i max kilka minut, bo głowa i oczy zaczynają boleć. Czyli filmu się nie za bardzo da. Nawet sprzedawca zastrzegał, żeby nie przekraczać iluś minut. Czyli po co to?
Oczywiście to tylko moje zdanie
A JA.... Okulary spróbowałem do drona (parrot ma takie oprogramowanie, nie wytrzymałem długo. Podobnie mam z kinem 3D.
Nie lubię i tyle, ale to moje odczucia
Kamerka zaś, to kwestia przestawienia mózgu, można się przyzwyczqić do innego postrzegania rzeczywistości.
Z ciekawości bawiłem się tym, ale to jak z innym narzędziami do zapisu obrazu, leżą u mnie lub u rodziny i się kurzą.
Kamerka 360 śmieszna i całkiem fajna zabawka.
Lenistwo, konto gogle z nieograniczoną pojemnością i smarfono/tabletowe aparaciki do uchwycenia chwili wystarczają..
Myślę/my#lałem nad aparatem z Androidem, by nie gromadzić zdjęć w domu. I tak ich nie oglądamy.
Twój sprzęt: DajLaika Kreos 5010 Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Mar 2010 Piwa: 172/171 Skąd: Poznań
Wysłany: 2017-03-06, 22:09
wirefree napisał/a:
Chyba kilka promili miałes we krwi bo na trzeźwo to zabawa na kilka minut moj 16 letni syn bawił sie tym może pół godziny i stwierdził że porażka.
Twój syn nie jest dla mnie żadnym autorytetem, może był na ziołach?
Poza tym ja się nie bawiłem goglami, ja z nich korzystałem.
Piszę o swoich odczuciach po testowaniu w/w sprzętu u kolegi. Najpierw nagranie kamerą 360 i następnie oglądnięcie efektów.
Rzecz jasna, jak pisze toscaner, w życiu bym nie oglądał pełnometrażowego filmu przez te okulary, nie tylko w 3D, ale nawet w 2, czy 2 i pół.
Jednakowoż oglądanie przez gogle np. takich filmików na YT
jest ciekawym doznaniem, a jest tego cała masa, nie mówiąc już o swoich nagraniach kamerą 360.
Zresztą, wystarczy na YT wpisać video 360 i przeglądać, co się chce.
Albo tu.
ps - dla zorientowania się, o co w tym biega podczas odtwarzania filmu na smartfonie należy nim poruszać w dowolną stronę, a na kompie stacjonarnym operować myszką jak podczas gier.
ps2 - są już bardziej zaawansowane technologie, np Oculus Rift, ale drogie, przynajmniej na razie.
Na koniec filmik z Motor Show AD 2016, w 5 minucie są kampery Carthago.
Twój sprzęt: EuraMobil Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lis 2016 Otrzymał 11 piw(a) Skąd: internet
Wysłany: 2017-03-06, 23:03
Ma smartfona buraku cukrowy a takie gadgety jat ten nowka sztuka to byly dostepne 25 lat temu, nawet we wroclawiu na rynku w podziemiach mozna bylo pograc w duma 3D tak że wybacz dziecioku.
Pracuję na codzięn z ludzmi z całego świata i nie jestem rasista ani nie mam uprzedzen w odroznieniu chyba do kogos kto od razu stara sie mnie zdyskredytowac ze jestem burak albo moze i cham nie daj Boze ale to takie typowo polskie prawda?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum