Jak sprawdzić co czai się pod podłogą |
Autor |
Wiadomość |
listewka
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Globe Traveller XS
|
Wysłany: 2017-04-21, 18:53 Jak sprawdzić co czai się pod podłogą
|
|
|
Witajcie, poszukuję kampera na vanie. Znalazłem ofertę weinsberga 541. Na pierwszy rzut oka wszystko było ok - z tym że samochód jest zarejestrowany jako ciężarowy na 3 osoby? Okazało się że nie jest to oryginalny weinsberg a przeróbka na vanie.
No i tutaj powstaje zagwozdka. Czy da się jakoś sprawdzić czy przeróbka została zrobiona dobrze?
Chodzi mi o wszystko czego nie widać - uszczelnienie, ocieplenie instalacje.... Bo z wierzchu wygląda ok. Nie znam się na tym a nie chciałbym wtopić.
No i co sądzicie o tej rejestracji na ciężarowy?
Z góry dziękuję za Waszą pomoc |
|
|
|
 |
Track222
weteran

Twój sprzęt: Była - Niewiadów n126
Nazwa załogi: Tracki
Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Piwa: 89/10 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 2017-04-21, 19:07
|
|
|
Pierwsze to należało by się przedstawić, uzupełnić avatara a później zadawać pytania. Pozdrawiam |
_________________ „Panie, daj mi siłę, abym zmienił to, co zmienić mogę; daj mi cierpliwość, abym zniósł to, czego zmienić nie mogę, i daj mi mądrość, abym odróżnił jedno od drugiego.” - Marek Aureliusz
 |
|
|
|
 |
listewka
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-04-21, 19:25
|
|
|
Miało być tak miło, a tu na wejściu strzał z liścia
Z góry przepraszam wszystkich których mogłem niechcący urazić. Zapisałem się przed chwilą. Przywitałem się w regulaminowym miejscu, a że nie jestem bywalcem przyjmuję, że wykazałem się gracją słonia.... sorry. Ale obcując z weteranami z pewnością szybko nabiorę ogłady |
|
|
|
 |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 144/173 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2017-04-21, 20:27
|
|
|
Track222, przywitał się... |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2017-04-21, 20:45 Re: Jak sprawdzić co czai się pod podłogą
|
|
|
listewka napisał/a: |
Chodzi mi o wszystko czego nie widać - uszczelnienie, ocieplenie instalacje.... Bo z wierzchu wygląda ok. Nie znam się na tym a nie chciałbym wtopić.
|
jak się nie znasz to i nasze rady nic Tobie nie pomogą , nie wiesz gdzie zajrzeć i z czym porównać a nawet jak będziesz wiedział gdzie to nie będziesz wiedział jak się do tego dobrać ... dobra rada dla żółtodziobów to poprosić o pomoc kogos kto się zna , kogoś kto z własnej praktyki wie jak i co powinno wyglądać by było OK . I nie jest prawdą,że z fabryki wychodzą zajefajnie dopracowane fury , niestety tam idą na ilość a nie jakość i baboli robią sporo
nie znasz się nie ryzykuj byś potem tu nie płakał i nie pisał ,że ktoś zrobił kogoś w konia bo ktoś myślał,że jest ok jak nie wiedział jak ok wygląda . |
|
|
|
 |
Track222
weteran

Twój sprzęt: Była - Niewiadów n126
Nazwa załogi: Tracki
Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Piwa: 89/10 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 2017-04-21, 21:21
|
|
|
mischka napisał/a: | Track222, przywitał się... |
Super |
_________________ „Panie, daj mi siłę, abym zmienił to, co zmienić mogę; daj mi cierpliwość, abym zniósł to, czego zmienić nie mogę, i daj mi mądrość, abym odróżnił jedno od drugiego.” - Marek Aureliusz
 |
|
|
|
 |
listewka
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-04-21, 23:53 Re: Jak sprawdzić co czai się pod podłogą
|
|
|
[/quote]
jak się nie znasz to i nasze rady nic Tobie nie pomogą , nie wiesz gdzie zajrzeć i z czym porównać a nawet jak będziesz wiedział gdzie to nie będziesz wiedział jak się do tego dobrać ... dobra rada dla żółtodziobów to poprosić o pomoc kogos kto się zna , kogoś kto z własnej praktyki wie jak i co powinno wyglądać by było OK . I nie jest prawdą,że z fabryki wychodzą zajefajnie dopracowane fury , niestety tam idą na ilość a nie jakość i baboli robią sporo
nie znasz się nie ryzykuj byś potem tu nie płakał i nie pisał ,że ktoś zrobił kogoś w konia bo ktoś myślał,że jest ok jak nie wiedział jak ok wygląda .[/quote]
Ja nawet bym się nie brał za sprawdzanie. Daleki jestem od udawanie eksperta i robienia mądrych min. Bardziej chciałem podpytać czy ktoś kto się zna jest w stanie coś powiedzieć, czy bez rozkręcania ścian i tak będzie to kupowanie kota w worku.
Zaraz będzie drugie pytanie, skąd takiego eksperta wyczarować |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2017-04-22, 08:51 Re: Jak sprawdzić co czai się pod podłogą
|
|
|
listewka napisał/a: |
w wawie to akurat problemów nie ma , złóż ofertę to sami się znajdą |
|
|
|
 |
listewka
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-04-22, 11:37 Re: Jak sprawdzić co czai się pod podłogą
|
|
|
BIORCA napisał/a: | listewka napisał/a: |
w wawie to akurat problemów nie ma , złóż ofertę to sami się znajdą |
Auto jest akurat pomiędzy Poznaniem a Gorzowem. Wybacz głupie pytanie a w którym miejscu forum można zadać takie pytanie? |
|
|
|
 |
grzegorz_wol
weteran
Twój sprzęt: Knaus 595 '98
Nazwa załogi: powolniaki
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2015 Piwa: 80/64 Skąd: Piła
|
Wysłany: 2017-04-22, 18:17
|
|
|
Napisz dokładnie gdzie stoi jak masz jakiegoś linka lub zdjęcia to wklej. Może ktoś z forumowiczów mieszka w pobliżu, może ktoś będzie niebawem przejazdem, może ktoś go już oglądał.
Jak podasz co i na jakiej bazie ktoś wykonał to najlepiej w wątku" Koniec przerabiania..." zapytaj się z czym masz do czynienia w sensie prawnym (wątek polecam wcześniej przeczytać). |
|
|
|
 |
listewka
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-04-22, 19:18
|
|
|
grzegorz_wol napisał/a: | Napisz dokładnie gdzie stoi jak masz jakiegoś linka lub zdjęcia to wklej. Może ktoś z forumowiczów mieszka w pobliżu, może ktoś będzie niebawem przejazdem, może ktoś go już oglądał.
Jak podasz co i na jakiej bazie ktoś wykonał to najlepiej w wątku" Koniec przerabiania..." zapytaj się z czym masz do czynienia w sensie prawnym (wątek polecam wcześniej przeczytać). |
O kurcze, z tego zaaferowania nie wkleiłem linka . chodzi o to: http://allegro.pl/kamper-...65.html#thumb/8 |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2017-04-22, 19:37
|
|
|
wkleiłeś wkleiłeś tylko w innym temacie już wczoraj go prześwietliłem i rzuciła mi się w oczy ciasnota po odwróceniu fotela kierowcy i bardzo wąski stolik ... porównywałem z oryginalnymi ...niestety budowniczy tej kopii coś nie policzył jak trzeba i jadalnia mu wyszła dla kalek bez nóg a do tego anorektyków co to talerzy nie używają tylko jedzą to co złapią z powietrza , muchy |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 330/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2017-04-22, 20:14
|
|
|
BIORCA napisał/a: | wkleiłeś wkleiłeś tylko w innym temacie już wczoraj go prześwietliłem i rzuciła mi się w oczy ciasnota po odwróceniu fotela kierowcy i bardzo wąski stolik ... porównywałem z oryginalnymi ...niestety budowniczy tej kopii coś nie policzył jak trzeba i jadalnia mu wyszła dla kalek bez nóg a do tego anorektyków co to talerzy nie używają tylko jedzą to co złapią z powietrza , muchy |
Teraz moda na przyjęcia na stojąco. |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2017-04-22, 20:29
|
|
|
policzyl nie policzyl,uzyl krotszej wersji busa niz w orginale i mu 40cm brakuje.Wyglada fajnie i pewnie nawet Biorca przyzna ,ze szafki zrobione ladnie.A co w srodku siedzi- z opisu calkiem spoko,ale zeby z jadalni korzystac ,to trzeba by jakos demontowac kierownice i przesuwac fotel kierowcy max w przod.No i lozko tylko 2 osoby |
_________________ moja budowa http://www.camperteam.pl/...hlight=bud%BFet |
|
|
|
 |
MOPAR
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Matrix
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 4/7 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2017-04-22, 20:49
|
|
|
Piszecie, że to kopia. Przeglądam teraz oferty tej wersji 541 i wyglada identycznie. Mi to wyglada na oryginał 100%. |
_________________ OFF ROAD |
|
|
|
 |
|