|
|
Wilgociomierz |
Autor |
Wiadomość |
nikita55
stary wyga
Twój sprzęt: Hobby T600 2,5 TDi 115PS
Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Sty 2015 Piwa: 28/12 Skąd: Nieokreślone
|
Wysłany: 2015-01-12, 22:09
|
|
|
Pracując na serwisie , spotkałem się niejednokrotnie ,że nawet w pojazdach do pięciu lat ,najczęściej z winy wadliwego montażu np.okna bądź tylnej lub przedniej obudowy górnej potrafi wejść woda i konkretnie zniszczyć spory element np. ściany. Są u nas przyczepy z 2012 roku które mają właśnie taką wadę i np. zostaje cały przód rozebrany , zgnite elementy wymienione i poprawnie wszystko nowe wklejone za około 10000 euro a za 2 lata klient znów przyjeżdza ,że cieknie , ale tylko wtedy wstawia jak jest jeszcze na gwarancji. Jak nie to lepiej podpicować i sprzedać komuś co się nie zna. Są też wady o których zwykły kowalski nie ma pojęcia, np. są szyby fabrycznie przyciemnione w przyczepce ładnie to wygląda , ale roku nie wytrzymują bo od słońca się krzywią i cieknie do środka. Co do przyżądu wilgotnomierza to jest to bardzo przydatne przeważnie w nowszych modelach bo szczególnie kamperek który ma z 10 .15 lat to od spodu jest raczej nieciekawie. Co do kolców to my nakłuwamy i nowe pojazdy tylko robi się to w miejscach niewidocznych , takich jak u dołu okna jak jest możliwość odgiąć uszczelkę i tam wbić , lub w szafkach u góry przy łączeniu z dachem no i wszystkie klapy serwisowe przeważnie u dołu. Ale ważna jest też kontrola wzrokowa , bo jak są jakieś bródne plamy lub zacieki , to jest sygnał , że coś nie tak... |
_________________ nikita55 |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
majmarek
weteran
Twój sprzęt: camper knaus fiat ducato
Nazwa załogi: alibaba
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Cze 2010 Piwa: 23/50 Skąd: warmińsko mazurskie
|
Wysłany: 2015-01-14, 10:08
|
|
|
no niech tak zostanie - amen
ciągle czytam te rady , złote myśli myśląc że czegoś mądrego się dowiem - a tu fitka
a prawda jest jedna że praw natury , fizyki ,chemii nie zmienimy-można tylko je wykorzystać!
1 suszenie kampera ;jedynie pustynia obojętnie gdzie . 42st.c o 24.00 - sucho w nosie , w uszach i innych dziurkach - wszystko wyschnie nawet grzyb!
2 szczelny dach - woda pod górę nie popłynie . a metod tyle ile głów.
pozdrawiam
ps. pisać każdy może ............................... |
_________________ wino
kobiety i śpiew |
|
|
|
 |
Załoga G
stary wyga
Twój sprzęt: Trafic Grand Passenger
Nazwa załogi: Załoga"G"
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lis 2010 Piwa: 20/3 Skąd: Lubliniec
|
Wysłany: 2016-03-11, 15:47
|
|
|
Nie chciałem nowego tematu:
Od poniedzialłku 14.03.2016 ma być w Lidlu taki:
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1029
nie wiem co to warte, wiem, że profesjonalne to kosztują dużo więcej ale chcę go kupić. |
|
|
|
 |
dulare
weteran

Twój sprzęt: LMC Liberty A 723G
Pomógł: 14 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 94/83 Skąd: Zielonki k. Krakowa
|
|
|
|
 |
Victus
zaawansowany

Twój sprzęt: WV T4 Multivan
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Lut 2016 Piwa: 5/7 Skąd: Warszawa - Ursus
|
Wysłany: 2016-11-13, 18:35
|
|
|
wczoraj w nocy tak nachuchaliśmy w nocy, że aż okno boczne zamarzło i nie można było go otworzyć |
|
 |
MS
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-11-13, 20:07
|
|
|
Warto kupić pochłaniacz wilgoci |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 477/990 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2016-11-13, 20:20
|
|
|
U mnie już wstawione chemiczne tradycyjnie dwa w garażu.
I mechaniczny w budzie na ogniwo peltiera .
Do tego pracuje na programatorze razem z włączqnym wentylatorem, aby był ruch powietrza.
Olejaczek malutki też jest. Nie schodzę poniżej zera, w kamperze.
wielokrotnie. Tu też każdy orze jak może...
To nie schodzenie z temp... wabi niestety chyba i kunę. Domestos i UD piszczyk jest. Zobaczymy czy coś znowu zeżre. |
|
|
|
|
 |
Wojciechu
Kombatant

Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2013 Piwa: 159/151 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 2017-05-12, 10:33
|
|
|
Właśnie od jutra w Lidlu ma się pokazać wilgociomierz - 40 parę zł. - taniocha. |
_________________ prof-os
Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|