Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Osiek k. Oświęcimia
Autor Wiadomość
Bajaga 
Kombatant

Nazwa załogi: FiveStars
Piwa: 107/7
  Wysłany: 2017-06-27, 17:19   Osiek k. Oświęcimia

www.czasnamolo.pl

Był tam ktoś z was? W ostatnim "PC" jest ich reklama i wszedłem na stronę. Wygląda to bardzo fajnie. Był ktoś? Jakieś wrażenia?

Bajaga&Instruktori
Postaw piwo autorowi tego posta

martini44 
Kombatant

Piwa: 72/168
Wysłany: 2017-06-27, 17:54   

Ja byłem kilka razy, w sezonie dużo ludzi i trzeba rezerwować parcele, baseny super, spa super, kuchnia w restauracji najlepsza na świecie....

Bajaga 
Kombatant

Wysłany: 2017-06-27, 18:01   

martini44 napisał/a:
Ja byłem kilka razy, w sezonie dużo ludzi i trzeba rezerwować parcele, baseny super, spa super, kuchnia w restauracji najlepsza na świecie....

Brzmi entuzjastycznie, w sierpniu tam wpadnę jak będą miejsca. Podobno jest 70 parceli więc nie tak mało.

Bajaga&Instruktori

Piotruś 
zaawansowany

Twój sprzęt: ducato L4H2
Nazwa załogi: PiotrAsie
Piwa: 25/51
Wysłany: 2017-06-27, 20:52   

Miejsce super .Byliśmy w ubiegłym roku naprawdę polecamy.

martini44 
Kombatant

Wysłany: 2017-06-28, 08:06   

parcele dosyć wąziutkie, kamper z markizą i jeszcze troszeczke ale da się wytrzymać. Można połowić rybki w sadzawce i zrobić spacerek dookoła jeziora. W restauracji polecam żeberka !!!! a w atelierze pizze prosto z pieca i pograć w kręgle :szeroki_usmiech

majmarek 
weteran

Twój sprzęt: camper knaus fiat ducato
Nazwa załogi: alibaba
Piwa: 22/48
Wysłany: 2017-07-07, 14:00   

z dwojga złego wybrałbym Pogorię w Dąbrowie Górniczej!
ale najlepiej samemu się przekonać. mnie zniechęcily bramki na plażę i to mniejsze jeziorko przy kempingu z wodą jak w ścieku ale może to wina deszczu?
poza tym obiekt lśni nowością i czystością! szkoda tylko że za płotem kempingu asfaltowa droga!
nocowałem obok kempingu na białych kamyczkach bez zaczepek i zaproszeń na kemping.

martini44 
Kombatant

Wysłany: 2017-07-07, 17:50   

cieszę się że podjąbyś taka decyzję... :spoko :bigok

joko 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido i96M
Piwa: 554/45
Wysłany: 2017-07-07, 23:36   

Obiekt polecam gorąco, bo jest to na polskiej , a już na pewno na beskidzkiej mapie kempingów jeden z niewielu godnych polecenia "rodzynków".
Sam wprawdzie nigdy na nim nie nocowałem, ale tylko i wyłącznie dlatego, że znajduje się 10 minut od mojego domu, i jakoś tak było by mi dziwnie :wyszczerzony:
Bywam tam (w samym ośrodku) dość często i regularnie , a to na obiad w restauracji, a to na spacer wokół jeziorka, a jeszcze kiedy indziej na kręgle .Samą inwestycję obserwuję praktycznie od samego początku .
Całe to przedsięwzięcie zwane Molo Osiek, jest modelowym przykładem tego jak prywatna przedsiębiorczość i prywatne pieniądze potrafią zmienić życie całej lokalnej społeczności .
Sama wieś Osiek z racji położenia z boku i w pewnym oddaleniu od głównych dróg nie wyróżniała się niczym szczególnym , niewiele tam było do robienia , a jeszcze mniej do zarobienia.
Inwestorem i właścicielem tego obiektu jest lokalny przedsiębiorca , właściciel firmy Aksam , producent m.in. znanych w całej Polsce (i nie tylko) Paluszków Beskidzkich.
Zaczynał od wypiekania paluszków w przydomowym garażu, potem malej hali, a obecnie jest to największa w Polsce firma tej branży . Zakłady Aksam znajdują się oczywiście w Osieku.
Człowiek robi konkretny biznes , a lokalne środowisko rozwija się w oczach. Bardzo mi się to podoba i stąd moja sympatia i poparcie dla tego miejsca.
To co dzieje się w Osieku bardzo przypomina mi Bałtów .

Co do samego kempingu to nie jest to może jakiś wielki obiekt, ale zrobiony zgodnie ze sztuką i w standardzie mocno przewyższającym średnią krajową.
To , że powstał przy okazji tej całej inwestycji , jest chyba wynikiem tego, że sam właściciel jest czynnym kamperowiczem i zrobił to tak, jak zapewne chciałby aby było tam gdzie sam jeździ .

Jak przeanalizujecie mapę, to szybko dojdziecie do wniosku, że lokalizacja jest super dla załóg zwiedzających rejony Beskidu i okolic. Rzut beretem do Oświęcimia, kilkanaście kilometrów dobrymi i malowniczymi bocznymi drogami do Wadowic, w zasięgu około godzinnej jazdy Kraków, blisko nad Jezioro Żywieckie i sam Żywiec, parę kilometrów na Kocierz i wiele , wiele szlaków turystycznych Beskidu Małego i Żywieckiego.

Polecam i Zapraszam :spoko

martini44 
Kombatant

Wysłany: 2017-07-08, 06:25   

joko, doszły mnie słuchy że Adam zwany "królem paluszków" bedzie reanimował browar regionalny w pobliżu kempingu ..... wiesz coś o tym ??

tewas 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Hymer Eriba
Postawił 3 piw(a)
Wysłany: 2017-07-08, 09:54   

Byłem tam dwa razy i same pozytywy ,basen i jedzenie super.Kemping bardzo fajny i czysty na europejskim poziomie.od 12-15 zestaw dnia w restauracji trzy daniowy za małe pieniązki

Bajaga 
Kombatant

Wysłany: 2017-07-08, 16:39   

Na pewno tam zawitam w te wakacje. Dzieci mają obiecaną Energylandię i to będzie chyba optymalne miejsce na nocleg.

Bajaga&Instruktori

joko 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido i96M
Piwa: 554/45
Wysłany: 2017-07-08, 19:07   

Do Energylandii w Zatorze jest bliżej jak do Oświęcimia.

Odpowiedz do tematu