|
|
Otwór w baniaku |
Autor |
Wiadomość |
molive
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-07-14, 11:11 Otwór w baniaku
|
|
|
Poradźcie / podpowiedzcie proszę rozwiązanie...
Mam taki baniak/kanister jak na zdjęciu poniżej i u góry lub zboku potrzebuję zrobić dodatkową dziurę (~10-15cm), która będzie zamykana (nie będzie się przez nią wylewać woda). Ta aktualna z korkiem (oryginalnie zrobiona przez producenta - u góry) jest za mała żeby włożyć przez nią silniczek od prysznica.
Jak zrobić taką dziurę i czym to zamykać?
 |
|
|
|
 |
izola
Kombatant

Twój sprzęt: MB Marco Polo
Nazwa załogi: Izolownia
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Sty 2015 Piwa: 232/165 Skąd: Westfalia
|
Wysłany: 2017-07-14, 17:55
|
|
|
kupić kanister z większym otworem ?
...byłoby taniej , ale jak lubisz "grzebać" wytnij czysto dookoła teraźniejszego otworu większą dziurę , następnie włóż Pompkę od prysznica , wyciętą część zaklej ponownie na dawne miejsce : pistoletem z klejem gorącym .
( bez pistoletu też można klej rozpuścić, podgrzewając go ogniem )
Klejenie klejem gorącym jest mocne , dwa sezony temu pękł mi po zimie 300 litrowy pojemnik na a wodę deszczową - zakleiłam , wzmocniłam dookoła Expanderem- dla stabilności i do dziś połączenie nie traci wody...też mogłam kupić nowy baniak... ale , tak obyło się bez jazdy do budowlanego i wpychania dziadostwa wielkiego do auta
Jak zrobić taką dziurę?- siła razy gwałt i zwykła maszynka elektryczna , wycinarka - jak masz - jak nie masz to pochmajtaj brzeszczotem... |
_________________ http://vanactiv.blogspot.de/
https://www.facebook.com/...100019297335640 |
|
|
|
|
 |
OldPiernik
stary wyga

Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Gru 2008 Piwa: 50/19 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2017-07-14, 19:11
|
|
|
Jak chcesz miec ładny otwór to kup albo otwornicę pod konkretny rozmiar albo wiertło bezstopniowe. To drugie jest bardziej uniwersalne a tez nie kosztuje wiele taki rozmiar jak ci potrzebny kupisz za ok 50 zl. |
_________________ Życie jest za krótkie na siedzenie w domu i zazdroszczenie innym. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|