|
|
|
Klimatyzacja - co wybrac?? |
| Autor |
Wiadomość |
RadekNet
weteran

Twój sprzęt: Opel Vivaro
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sty 2009 Piwa: 26/75 Skąd: Sligo IE
|
Wysłany: 2017-07-12, 22:21
|
|
|
Panie i Panowie, "Klima Borki" wygląda sensownie, ale ... brak miejsc do końca sierpnia, a ja tylko między 10 a 25 sierpnia jestem w Polsce. Możecie polecić jaki inny warsztat, który zrobi to dobrze, szybko i skasuje w pobliżu 2500 zl?? |
|
|
|
 |
leszekk
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: DUCATO 2.8 idTD WEINSBERG Komet 2000r
Nazwa załogi: Komet
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Gru 2014 Piwa: 2/11 Skąd: Irlandia- Ballylynan
|
Wysłany: 2017-07-13, 21:52
|
|
|
Miałem ten sam problem ,w czasie wakacji nie ma szans albo moją full albo wakacje ,i nic innego nie znalazłem |
_________________ LEGOL971
 |
|
|
|
 |
piotr1
Kombatant

Twój sprzęt: blaszak ducato w budowie
Nazwa załogi: ewaipiotr
|
Wysłany: 2017-07-13, 22:36 Re: Klimatyzacja - co wybrac??
|
|
|
| RadekNet napisał/a: | Trochę u nas w Irlandii przygrzało ostatnio, a w Vivaro brak klimy, i toczymy z żoną boje co tu robić
Wersja pierwsza to klima silnikowa (warsztat w Borkach? może znacie inne?) za 2500 zl. Jak działa każdy wie - tylko w czasie jazdy i kłopotliwa w serwisowaniu w Irlandii.
Wersja druga to klima domowa + przetwornica. W 2 tyś zł widzę, że bez problemu się zamknie. Wady? Że obciąża alternator i pasek? Że akumulator zabudowy dostanie po głowie (zakładam użytkowanie w czasie pracującego silnika - przekaźnik włączający przetwornicę - lub podpiętego 220V)? Za to jak się zepsuje to po prostu wymieniam i jadę dalej.
(http://allegro.pl/show_item.php?item=6826510289 + http://allegro.pl/show_item.php?item=5988125451 ??)
Co robić, żeby żonie nie przygrzewało nadmiernie?? |
Witam. Zakładałem klimatyzację silnikowa w Borkach i jestem bardzo zadowolony. Polecam ten warsztat. Super fachowcy |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
|
|
|
 |
RadekNet
weteran

Twój sprzęt: Opel Vivaro
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sty 2009 Piwa: 26/75 Skąd: Sligo IE
|
Wysłany: 2017-07-14, 17:46
|
|
|
| tom-cio napisał/a: | | A Wy co sie dziwice ,ze chlopaki w wakacje maja wakacje?robcie tam gdzie zarabiacie |
Niewykonalne tu gdzie zarabiamy.
Nic po za Borkami na całą Polskę?
ps
Borki nie mają wakacji - Borki nie mają terminów. Najbliższy to 30 sierpnia, kiedy ja już pod promem będe. |
| Ostatnio zmieniony przez RadekNet 2017-07-14, 17:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
leszekk
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: DUCATO 2.8 idTD WEINSBERG Komet 2000r
Nazwa załogi: Komet
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Gru 2014 Piwa: 2/11 Skąd: Irlandia- Ballylynan
|
Wysłany: 2017-07-14, 17:49
|
|
|
| tom-cio napisał/a: | | A Wy co sie dziwice ,ze chlopaki w wakacje maja wakacje?robcie tam gdzie zarabiacie |
No odezwał się ,to ty pewnie nic zagranicznego nie używasz tylko Polskie , na wakacje też tylko w Polsce prawdziwy patriota ,brawo ty |
_________________ LEGOL971
 |
|
|
|
 |
piotr1
Kombatant

Twój sprzęt: blaszak ducato w budowie
Nazwa załogi: ewaipiotr
|
Wysłany: 2017-07-15, 18:10
|
|
|
| RadekNet napisał/a: | | tom-cio napisał/a: | | A Wy co sie dziwice ,ze chlopaki w wakacje maja wakacje?robcie tam gdzie zarabiacie |
Niewykonalne tu gdzie zarabiamy.
Nic po za Borkami na całą Polskę?
ps
Borki nie mają wakacji - Borki nie mają terminów. Najbliższy to 30 sierpnia, kiedy ja już pod promem będe. |
Dobry warsztat to i kolejki duże. Ja rezerwowałem termin na montaż klimy 3 miesiące wcześniej |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2017-07-15, 19:37
|
|
|
| Uzywam zagraniczne,ale odnioslem sie do wypowiedzi,ze albo terminy albo WAKACJE.I chodzi o to ,ze my tu w kraju tez mamy prawo do wakacji.Wiec przyjedz kiedy indziej albo rob tam gdzie mieszkasz-zarabiasz |
_________________ moja budowa http://www.camperteam.pl/...hlight=bud%BFet |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|