|
|
Chorwacja sierpień 2017 |
Autor |
Wiadomość |
zulus
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2,5 TD Adria 1988r
|
Wysłany: 2017-07-05, 13:35 Chorwacja sierpień 2017
|
|
|
Witam, 28.07 planujemy (2+1dwulatek) wyjazd do Chorwacji. Przewidujemy pobyt dwutygodniowy, co jakiś czas przemieszczając się w kierunku Makarskiej. Jeżeli ktoś planuje w tym czasie wyjazd w tym kierunku to chętnie się przyłączymy.
Pozdrawiam, Bartek. |
|
|
|
 |
CAPOMAN
weteran

Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Maj 2014 Piwa: 37/34 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2017-07-05, 22:09
|
|
|
Bartek- możemy mieć bardzo zbieżny kierunek
pw poszło |
|
 |
Misiaczki
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: FIAT DUKATO elnagh Baron
Nazwa załogi: MIŚIACZKI EWA I ANDRZEJ
|
Wysłany: 2017-07-06, 06:46
|
|
|
My też się wybieramy w podobnym terminie jedyne pytanie jak kempingami Czy trzeba zerwać wcześniej |
|
|
|
 |
witkosie
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Ducato '98
Nazwa załogi: Agnieszka Tomek, dzieci Iza i Arek
Dołączyła: 05 Lut 2017 Postawił 1 piw(a) Skąd: Eggesin Szczecin
|
Wysłany: 2017-07-06, 06:54
|
|
|
My jedziemy do Chorwacji po 18 sierpnia. Kierunek Camping Park Soline. Miejsce rezerwowaliśmy koszt 30 € |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 526/43 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2017-07-06, 08:51
|
|
|
Z roku na rok obłożenie turystyczne Chorwacji jest coraz większe i w zeszłych roku było już nieznośne. Dodatkowo weź pod uwagę, że miesiąc sierpień, jest głównym miesiącem wakacyjnym dla całej zachodniej europy. Zjeżdża tam wtedy połowa Włoch, Niemiec i Holandii.
Jeżeli dodać do tego fakt, że nocleg jest tam dozwolony tylko na kempingu , to sytuacja robi się mało ciekawa.
Jeżeli nie ma się rezerwacji zrobionej w okresie zimowo-wiosennym, to pozostają dwa wyjścia, albo dużo szczęścia , albo .... korupcja
Kempingów jest tam niby duża ilość, ale tylko pewien procent ma prawo się tak nazywać , reszta to wyrób kempingopodobny. Osobiście jak mam nocować na wydeptanym trawniku pod jakąś chałupą , tylko dlatego że robi się wieczór i zbliża się "godzina policyjna" , to zaczynam się zastanawiać nad sensem takich wakacji ..... |
|
|
|
 |
zulus
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2,5 TD Adria 1988r
|
Wysłany: 2017-07-06, 09:16
|
|
|
Myślę że z miejscem na campach nie powinno być problemu, jeżdżę od 6 lat i nigdy nie miałem problemu z noclegiem. Jedziemy bez żadnej rezerwacji, bez większych planów, słowem totalny luz. Nocujemy tam gdzie nam się spodoba i gdzie oczywiście będzie miejsce. Noclegów na dziko nie przewiduje no chyba że, w czasie dojazdu i powrotu. Startujemy 28.07 z Warszawy w godzinach popołudniowych. Trasa przez Czechy,Austrię, Słowenię i zjeżdżamy w okolice Rijeki na camp Preluk. Dzień-dwa odpoczynku i dalej w kierunku Splitu malowniczą trasą wzdłuż wybrzeża. |
|
|
|
 |
Andrut
zaawansowany kamperzysta

Twój sprzęt: aktualnie BEZDOMNY :/ Byl Weinsberg
Nazwa załogi: PHOENIX TRAVELLERS
|
Wysłany: 2017-07-11, 11:06
|
|
|
My ruszamy za tydzień! Do zobaczenia na szlaku |
_________________ ------------------------------------------------------------------------------------
TEN, KTO NIE CHCE, ZNAJDZIE POWÓD... TEN, KTO CHCE, ZNAJDZIE SPOSÓB!
------------------------------------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2017-07-15, 00:46
|
|
|
zulus napisał/a: | Myślę że z miejscem na campach nie powinno być problemu
...
dalej w kierunku Splitu malowniczą trasą wzdłuż wybrzeża. |
Problemów nie ma, szczególnie na prywatnych, bywa że cenniki są aktualne od 2014r.
Mam świeże dowody.
.
Czy Ty chcesz się ukatrupić? 30km jazdy osrajdanką aż mnie mdli. Nigdy nie zaplanuję odcinka większego niż będę musiał. To mordownia jest a nie droga.
No ale ja leń jestem, tempomat, autopilot, teleporter, itp...
Lewe kolano nie cierpi. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|