Miejscówka w Lublinie. |
Autor |
Wiadomość |
drwoy
zaawansowany Woytek
Nazwa załogi: Kamperik
|
Wysłany: 2017-07-20, 08:32 Miejscówka w Lublinie.
|
|
|
Proszę o wskazanie miejsca na kilka nocy w Lublinie. W miarę blisko starego miasta.
Bedę wdzięczny.
Pozdrawiam Woytek |
_________________ Pozdrawiam Woytek
------------------------------------------------
Wyższe wykształcenie może mieć każdy, podstawowe niekoniecznie. |
|
|
|
 |
daniels
trochę już popisał

Twój sprzęt: VW T4 SCA
Nazwa załogi: vwłóczęgi
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Mar 2017 Piwa: 11/6 Skąd: Lublin [LBN]
|
Wysłany: 2017-07-20, 08:59
|
|
|
Tutaj masz parking najbliżej starówki 51°14'52.2"N 22°34'23.9"E. Nie wiem czy jest teraz płatny, kiedyś był za darmo.
Drugi na pewno jest płatny ale moim zdaniem i bezpieczniejszy 51°14'59.0"N 22°34'42.9"E. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
drwoy
zaawansowany Woytek
|
Wysłany: 2017-07-20, 09:01
|
|
|
Fajnie. Dzięki. A może jakis camping? |
|
|
|
 |
daniels
trochę już popisał

|
Wysłany: 2017-07-20, 09:04
|
|
|
Tu jest jakiś kemping nad zalewem, ale do centrum jakieś 30 min. autobusem www.grafmarina.obitur.pl/kontakt. Nie byłem nigdy, ale na forum pewnie ktoś już go opisywał |
|
|
|
 |
sweetek
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2017-07-20, 09:49
|
|
|
Ja polecam noclegi nad zalewem (51.1758942,22.5359128,17) parking przy ośrodku wypoczynkowym Forest, i dojazd do miasta. Niestety w Lublinie jest strefa płatnego parkowania w centrum i wszelkie miejsca parkingowe obok starówki podlegają opłacie.
Parking przy starówce, wskazany wczesniej, jest faktycznie najlepszym rozwiązaniem, płacisz tylko przy wjeździe. Do spania to miejsce jest takie sobie, bo to przy bardzo ruchliwej drodze i hałas straszny. Po za tym to droga powrotna młodzieży ze starókowych knajp i często są mocno pijani (szczególnie w weekendy).
Z zalewu, na stare miasto prowadzi ścieżka rowerowa - jedzie się 25 minut rowerkiem po ładnych okolicach (brak szczególnych wzniesień), uwaga bo na ścieżce kursują patrole policji z alkomatami. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
rjas
stary wyga

Twój sprzęt: Chausson 720 Titanium
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 23/13 Skąd: Przybysławice/Kraków
|
Wysłany: 2017-07-20, 10:26
|
|
|
daniels napisał/a: | Tutaj masz parking najbliżej starówki 51°14'52.2"N 22°34'23.9"E. Nie wiem czy jest teraz płatny, kiedyś był za darmo. |
Stałem na nim już 2 razy - ostatni raz w poprzednie wakacje. Z samego brzegu przy trawce, jak najbliżej tej ścieżki która wychodzi z narożnika w kierunku zamku. Było darmo i bezproblemowo. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
sweetek
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2017-07-20, 10:47
|
|
|
z opłatą na tych parkingach jest tak, że "pilnowacze" są przeważnie tylko do 18, więc jeśli przybywasz po 18 to za free, a jeśli kolo 10 rano to oni kasują już przy wjeździe. To kwestia preferencji, ale ja wolę się obudzić w lasku, nad wodą i zjeść miłe śniadanie wśród zieleni, niż na betonowym parkingu mając przez całą noc jeżdżące samochody.
W lublinie zrobiło się wiele miejscówek, z dużymi parkingami w granicach 10 minut grogi rowerem od Starego Miasta.
Z dodatkowych informacji: teraz jest festiwal kapel ludowych z całego świata, w tą niedzielę są targi staroci, a w przyszły wekend festiwal sztukmistrzów. |
|
|
|
 |
artlomen
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-07-20, 17:28
|
|
|
Jak przyjeżdżasz na Sztukmistrzów to może spróbuj tak
Miasteczko Kuglarskie Jak co roku na czas Carnavalu uruchamiany Miasteczko Kuglarskie – chroniony teren campingowy z dostępem do sanitariatów (wc i prysznice) dla wszystkich kuglarzy i sztukmistrzów i slacklinerów.
Dostęp po dokonaniu rejestracji (czynna na 1 dzień przed rozpoczęciem festiwalu w godzinach 10:00 – 24:00) i wniesieniu jednorazowej opłaty 40 zł (na miejscu). Każdy zarejestrowany otrzyma opaskę uprawniającą go do wchodzenia i wychodzenia z Miasteczka. zadzwoń i się zapytaj czy jest taka możliwość stanąć na kilka nocy w takim miasteczku |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły Więcej szczegółów |
Wystawiono 1 piw(a): drwoy |
 |
daniels
trochę już popisał

|
Wysłany: 2017-07-20, 20:18
|
|
|
artlomen napisał/a: | to może spróbuj tak |
Pomysł tak dobry, że nie wiem czy sam tak nie zrobię
|
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 330/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2017-07-20, 21:22
|
|
|
Olbrzymie parkingi darmowe przed stadionem ,nawet można przenocować,
Kemping nad zalewem ma nowego ajenta. Od kampera 50zł. Scieżką rowerową można dojechac w pobliże starego miasta.Są jeszcze bezpłatne parkingi pod Aqwa Lublin. |
|
|
|
 |
sweetek
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2017-07-21, 08:27
|
|
|
to jeszcze dodam duży parking pod Skansenem, a jeszcze lepiej zjechać w dół na sam koniec i zaparkować koło rzeczki. |
|
|
|
 |
drwoy
zaawansowany Woytek
|
Wysłany: 2017-07-21, 15:24 Wybrałem Zalew Zemborzycki.
|
|
|
Pięknie dziękuję wszystkim koleżankom i kolegom za za informacje. Wybrałem camping, a do miasta rowerek. Skorzystam z propozycji powyżej zamieszczonych.
Pozdrawiam
Woytek |
|
|
|
 |
artlomen
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-07-21, 17:14 Re: Wybrałem Zalew Zemborzycki.
|
|
|
drwoy napisał/a: | Pięknie dziękuję wszystkim koleżankom i kolegom za za informacje. Wybrałem camping, a do miasta rowerek. Skorzystam z propozycji powyżej zamieszczonych.
Pozdrawiam
Woytek |
dziś przechodziłem przez stare miasto i http://domnapodwalu.pl/ na parkingu stały 2 cepki teren ogrodzony i plus jest tego ze o praktycznie stare miasto |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 330/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2017-07-22, 06:59 Re: Wybrałem Zalew Zemborzycki.
|
|
|
drwoy napisał/a: | Pięknie dziękuję wszystkim koleżankom i kolegom za za informacje. Wybrałem camping, a do miasta rowerek. Skorzystam z propozycji powyżej zamieszczonych.
Pozdrawiam
Woytek |
Koniecznie wycieczka rowerowa dookoła zalewu, jest w tym roku dokończona w całości. Po drugiej stronie od kempingu masz kompleks basenów i wyciąg nart wodnych. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
drwoy
zaawansowany Woytek
|
Wysłany: 2017-07-22, 07:50 W Królewskim Lublinie.
|
|
|
Dziś stare miasto z zabytkami. Jutro dookoła zalewu. Dzięki za wskazanie.
Pozdrawiam woytek |
|
|
|
 |
|