Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
Wysłany: 2017-08-22, 22:37 box na tył kampera
Czy ma ktoś wiedzę jakie są ograniczenia przy montarzu boxu na tył. , czy jest ograniczenie w cm ile można odsunąć się od ściany w tył.
Chciałbym po prostu uspawać sobie z blachy alu skrzynkę szerokości kampera w którą mógłbym nakłaść sprzęty ponieważ garaż został przerobiony na pokój dla córki
Może ktoś mógłby podzielić się doświadczeniami , może ktoś ma na sprzedaż.
Też mam podobne plany, ale ja szukam gotowego pudła ok. 150 x ok.70 x ok. 30 cm. Może ktoś coś podpowie. Wymiarami box'u bym się nie przejmował. Ważne jest jego właściwe oznaczenie (oświetlenie, biało-czerwone pasy itp.).
Też byłem/jestem zainteresowany i szukałem wśród wojskowych hermetycznych skrzyń z tworzyw sztucznych . Trochę ciężkie ale solidne.
Na bagażnik rowerowy lub pod .
Tak na poważnie to kierunek "wojskowy" dobry. W tym roku wybrałem się na urlop i okazało się że moje dwa aku YASA 100Ah są już leciwe i kawki z ciśnieniowego po przetwornicy nie będzie. Jako, że innej nie pijamy, musiałem dwa-trzy razy dziennie dobywać z bagażnika za tylnymi drzwiami mojej blaszanki agregat Honda i kable. I wtedy wymyśliłem, że wykombinuję takie pudło, w którym zainstaluję na stałe podłączony agregat. Otworzę drzwiczki pudła, szarpnę za sznurek i prąd popłynie do dedykowanego gniazda w kuchni kampera. Oczywiście trzeba urządzić wylot spalin i dolot powietrza, można to jeszcze spróbować wyciszyć. Chciałbym jeszcze w boxie zmieścić dwa składane leżaki, które na długich urlopach wożę w pokrowcu na bagażniku rowerowym. Stąd takie wymiary pudła.
Jak szukałem kampera to jeden z nich miał taki box z bagażnikiem na rowery, z Niemiec więc pewnie homologowany, albo dopuszczony na przeglądzie
Z grubsza widać wymiary.
Wymiary widać, ale mniamiuśne to nie jest, wyglądu nie ma. Mi się marzy coś ładniejszego.
Ciekawe jak on otwiera tylne drzwi, ile musi się nakombinować i ile musi mieć miejsca za autem. Moje ma być w pionie, zawieszone na jednej połówce drzwi.
Była kamera cofania, przez lusterka nie wiem czy można było dojrzeć krawędzi lamp, raczej tak.Drzwi tylnych nie otwierał, ponieważ ich nie miał (silny chyba też nie ma w Hymerze i pewnie chce jeszcze wkomponować bagażnik na rowery, który widać na miniaturce) tył "zaspawany na amen", bez okien i wyizolowany. Wrzuciłem, bo skoro można taki wielki, to i mniejszy dozwolony, ale na przepisach niestety się nie znam.
W tym kierunku pójdę. Dla pocieszenia posiadaczy hałaśliwych agregatów powiem, że na urlopie we Francji, na placu postojowym popijałem z sąsiadem Niemcem. Jak mu się w automacie (spadło napięcie) w jego kamperze NIESMANN-BISCHOFF ZA 200 000 EUR włączył integralny fabrycznie zamontowany agregat to też go było nieźle słychać. Taka HONDA w pudełku może nawet byłaby cichsza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum