|
Fiat Pilote P 716 LPA 2012 |
| Autor |
Wiadomość |
JokerZMC
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-09-20, 11:04 Fiat Pilote P 716 LPA 2012
|
|
|
Tak jak w temacie, pierwszy mój typ Fiat Pilote P 716 LPA 2012 - Link do auta TUTAJ - zapewne auto, oferta jest Wam znana, dlatego też proszę Was o opinie na temat tego samochodu, wyposażenia ... krótkie pytanie, czy wart jest uwagi
T. |
|
|
|
 |
salek
zaawansowany

Twój sprzęt: Globe Traveller Voyager X
Nazwa załogi: Salki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Cze 2013 Piwa: 20/22 Skąd: Beskidy
|
Wysłany: 2017-09-20, 13:02
|
|
|
W ile osób planujecie użytkować tego kampera? Bo nie dopatrzyłem się opuszczanego łóżka, więc chyba łóżko powstaje w miejscu stolika - co trochę komplikuje wieczorne siedzenie przy winku A tak ogólnie to całkiem przyjemny.
Mi brakuje w nim:
- lepszej ceny
- 6 biegu
- nie wiem co oznacza w opisie "Zdjęcia poglądowe"
Poza tym całkiem fajny, ma klimę dachową, jeśli układ Wam pasuje to warto go obejrzeć z bliska. Cenowo troszkę drogawy, ale może coś uda się stargować? |
_________________ https://www.camperteam.pl...p=778461#778461 - Nasz Globe Traveller Voyager X |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2017-09-20, 13:05
|
|
|
| To po kiego ta drabinka na wyrku? To tylne tak wysoko? |
| |
|
|
|
 |
salek
zaawansowany

Twój sprzęt: Globe Traveller Voyager X
Nazwa załogi: Salki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Cze 2013 Piwa: 20/22 Skąd: Beskidy
|
Wysłany: 2017-09-20, 13:10
|
|
|
| Bronek napisał/a: | | To po kiego ta drabinka na wyrku? To tylne tak wysoko? |
Do półki nad kabiną?
Zdjęcia "poglądowe" są tak kiepsko zrobione, że nie widać czy jest opuszczane łóżko czy nie. Gdyby było - to zacząłby mi się bardziej podobać
Edit: chyba jest łóżko opuszczane - tutaj link do tego samego modelu i łóżko jest. |
| |
|
|
|
 |
inwifi
trochę już popisał

Twój sprzęt: Chaussone 627 GA by Ford Transit
Nazwa załogi: O tym muszę pomyśleć :)
|
Wysłany: 2017-09-20, 13:21
|
|
|
| Ja bym poczytał o silnikach 2,0l bo nie jest z nimi wesoło a w szczególności jeśli kupujemy używane auto temat tyczy sie fiata, citroena itp. Ford zrobił nowe jednostki w 2017 roku i to jest pewien argument który u mnie przemawia za zakupem forda. |
|
|
|
 |
JokerZMC
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-09-20, 15:56
|
|
|
| Łóżko opuszczane jest za pomocą pilota na przewodzie. Zdjęcia poglądowe ponieważ są to zdjecia z przd paru lat, później kloient okelił swoimi naklejkami, które zostały odklejone, auto będzie czyszczone/polerowane i na nowo oklejone oryginalnymi Pilota. |
|
|
|
 |
JokerZMC
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-09-20, 15:59
|
|
|
| salek napisał/a: | | W ile osób planujecie użytkować tego kampera? |
Generalnie dwie osoby, ale auto oglądałem osobiście i bardzo mi się spodobało, ważny jest fakt, że historia auta jest bardzo dobrze znana firmie Wadowscy. Bezwypadkowy, nieodkręcany licznik, auto kiedyś było sprzedawane jako nowe przez nich , później odkupione i teraz znowu jest wystawione do sprzedaży.
T. |
|
|
|
 |
JokerZMC
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-09-20, 16:01
|
|
|
| inwifi napisał/a: | | Ford zrobił nowe jednostki w 2017 roku i to jest pewien argument który u mnie przemawia za zakupem forda. |
Widziałem te Fordy, ale dlaczego one są tak tanie w stosunku do innych kamperów ?
Słyszałem , że potrafią po roku dwóch nieźle trzeszczeć w środku podczas jazdy (?) |
|
|
|
 |
JokerZMC
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-09-20, 16:57
|
|
|
Tak wygląda dzisiaj ten PILOT:
Ma jeden defekt, który będzie wymieniony:
 |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2017-09-20, 17:06
|
|
|
czym był oklejony
wypożyczalnia
przebieg nie wysoki |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
JokerZMC
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-09-20, 17:09
|
|
|
| silny napisał/a: | czym był oklejony
wypożyczalnia
przebieg nie wysoki |
1. nie wiem
2. wypożyczalnia
3. Wadowscy gwarantują oryginalny przebieg |
|
|
|
 |
eler1
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 52/128 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2017-09-20, 17:22
|
|
|
| silny napisał/a: | czym był oklejony
wypożyczalnia
przebieg nie wysoki |
Nawet jak by i był to co za przebieg bardzo mały bo to jest 6sezonów jeżeli zaczął jeździć od 2012 włącznie to jest raptem 12tys. rocznie . W dużych wypożyczalniach to 30-50tys, rocznie. Przez dwa sezony w dwie rodziny pierwszym kamperem zrobiliśmy 30tys. drugim podobnie, a teraz jeździmy sami to od 7 do 12 tys. rocznie |
_________________ Pierwsza MAŁA KARAWANA na CT
Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.
 |
| |
|
|
|
 |
inwifi
trochę już popisał

Twój sprzęt: Chaussone 627 GA by Ford Transit
Nazwa załogi: O tym muszę pomyśleć :)
|
Wysłany: 2017-09-20, 18:08
|
|
|
| JokerZMC napisał/a: | | inwifi napisał/a: | | Ford zrobił nowe jednostki w 2017 roku i to jest pewien argument który u mnie przemawia za zakupem forda. |
Widziałem te Fordy, ale dlaczego one są tak tanie w stosunku do innych kamperów ?
Słyszałem , że potrafią po roku dwóch nieźle trzeszczeć w środku podczas jazdy (?) |
Są tańsze bo jest niższa akcyza niż na auta z silnikami 2,2 no i może tańsze są jako baza tego nie sprawdzałem. Jeśli chodzi o zabudowy to są identyczne jak na fiacie czy innym PSA wiec nie wiem czy bedą trzeszcześ bardziej czy mniej a jak trzeszczy czy sie luzuje to sie dokręca i smaruje kamper to jak terenówka jak dbasz tak masz i przy jednym i przy drugim ciągle coś do porobienia jest i podejrzewam ze nie ma wpływu czy to nowy czy używany. |
|
|
|
 |
|
|