Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Demontaż Thetford C3
Autor Wiadomość
pionier01 
stary wyga

Twój sprzęt: LMC Liberty 570s 1997
Nazwa załogi: 4 facetów i jedna dziewczyna
Piwa: 72/4
Wysłany: 2017-12-24, 12:39   Demontaż Thetford C3

Czy ktoś wie jak zdemontować WC Thetford C3? Muszę naprawić cześć tylnej ściany ale nie wiem jak zdemontować WC. Zasilikowana przez poprzedniego właściciela. Nie widzę żadnych śrub itp. POMOCY!

DSC_1196.JPG
Plik ściągnięto 28 raz(y) 677,23 KB

Postaw piwo autorowi tego posta

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Piwa: 566/755
Wysłany: 2017-12-24, 16:09   

kasetę wyjmij , w podstawie 4 śruby wkręcane w podłogę , odłączyć wąż i dwa kabelki , ponacinać silikony a cały kibek do góry bo jest jeszcze na takiej listwie przykręcanej do ściany za plecami jak siedzisz na tronie ... 15 min i kibel na stole :)

pionier01 
stary wyga

Wysłany: 2017-12-25, 09:41   

BIORCA napisał/a:
kasetę wyjmij , w podstawie 4 śruby wkręcane w podłogę , odłączyć wąż i dwa kabelki , ponacinać silikony a cały kibek do góry bo jest jeszcze na takiej listwie przykręcanej do ściany za plecami jak siedzisz na tronie ... 15 min i kibel na stole :)

Mam LMC Liberty gdzie po kasetę trzeba sięgać gdyż najpierw jest mały schowek a w głębi kaseta. Jeśli mówisz że po wyjęciu kasety są 4 śruby w podłodze to czy sięgnę do nich przez drzwiczki?

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2017-12-25, 10:56   

zależy jekie masz długie rączki :) chińska dziewczynka nie sięgnie , ona by tam weszła cała :)

pionier01 
stary wyga

Wysłany: 2017-12-25, 14:42   

BIORCA napisał/a:
zależy jekie masz długie rączki :) chińska dziewczynka nie sięgnie , ona by tam weszła cała :)

Zrobiłem zdjęcie. Śruby o których mówiłeś to te na żółtej ramce, czy te w zagłębieniu?

WC.jpg
Plik ściągnięto 26 raz(y) 36,04 KB

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2017-12-25, 17:31   

chłopie , jak zaczynasz zadawać takie pytania to TY się nei zabieraj za to bo zwyczajnie spierd....sz i będziesz miał dodatkowe koszta , po co ?

odkręć sobie taka jedna przy żółtej płytce i sam dojdziesz do wniosku ,że to nie jest trudne wykumać ale jak tego nie zrobiłeś to nie brnij dalej , trzeba mieć zacięcie i pojęcie , Ty nie masz .

nie martw się , nie każdy musi , ja bułki nie upiekę i piwa nie zrobię , nie potrafię :spoko

OMEGA 
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINIE 4,9
Piwa: 40/52
Wysłany: 2017-12-25, 17:40   

Adam , święta , podpowiedz koledze co ma odkręcić a jak będzie w Twojej okolicy pewnie ci piwo postawi , przecież tam jest tylko 6 wkrętów jak wszystkie odkręci to o dwa za dużo ale się nic nie stanie .

za stary by pracować , za młody by umierać , za to akurat do podróży bliskich i dalekich.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10387

tom-cio 
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Piwa: 68/144
Wysłany: 2017-12-25, 17:41   

Adam ,jak zawsze szczery do bólu,ale moze w ramach promocji swiatecznej pokierujemy kolege-te sruby sa w głębi,w tych zaglebieniach,w ktorych przewozi sie plyny do toalety.Potem idz z nozykiem do tapet a najlepiej samym ostrzem i przetnij wszystkie silikony.jak bedziesz te sruby mial odkrecone i silikony wyciete to wsadz lape w otwor kibla ,zlap go i pociagnij cala toalete w gore ,powinna puscic :mikolaj

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2017-12-25, 18:22   

teraz to juz bierzecie na siebie dalsze odpowiedzi na paskudne pytania i szkody w połamanych plastykach :)

Gość nie ma zajawki :zimno szkoda sprzetu :)

OMEGA 
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINIE 4,9
Piwa: 40/52
Wysłany: 2017-12-25, 18:24   

BIORCA napisał/a:

Gość nie ma zajawki szkoda sprzetu

Kiedyś musi się nauczyć a najlepiej na swoim.

za stary by pracować , za młody by umierać , za to akurat do podróży bliskich i dalekich.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10387

pionier01 
stary wyga

Wysłany: 2017-12-25, 19:13   

OMEGA napisał/a:
BIORCA napisał/a:

Gość nie ma zajawki szkoda sprzetu

Kiedyś musi się nauczyć a najlepiej na swoim.

Serdecznie dziękuję za podpowiedź. Mówiąc szczerze nie przejmuję się nigdy negatywnymi sugestiami lecz brnę do przodu. Zawsze warto zapytać się o szczegóły, pomimo że niektórym to przeszkadza. Teraz mam wiedzę i wiem że muszę uważać na plastyki.

Pozdrawiam

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2017-12-25, 19:37   

Tak dla wyjaśnienia sytuacji mógłbyś zobrazować to uszkodzenie tylnej ściany która natchnęła do demontażu kibla , jedna fotka powie wszystko .

pionier01 
stary wyga

Wysłany: 2017-12-25, 20:07   

BIORCA napisał/a:
Tak dla wyjaśnienia sytuacji mógłbyś zobrazować to uszkodzenie tylnej ściany która natchnęła do demontażu kibla , jedna fotka powie wszystko .

Uszkodzenia nie widać gołym okiem. Jeśli natomiast nacisnę ręką tylną ścianę w okolicach WC ściana ugina się. Przy samej listwie narożnej. Jeśli położę się pod autem to dokładnie w rogu pod WC mam sypiącą się sklejkę. Nie duży fragment -około 15 cm x 15 cm. Chcę zdjąć WC aby go odświeżyć i jednocześnie odsłonić tylną ścianę aby zrewidować moje podejrzenia. Mój LMC był bity w Niemczech i tam wyremontowany 3 lata temu. Zrobili to nie dokładnie według mnie. Widać od spodu że już to naprawiali ale gdzieś dalej sączy się woda i znowu trzeba poprawić.

FORUM.jpg
Plik ściągnięto 22 raz(y) 62,18 KB

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2017-12-25, 20:26   

Nie ruszałbym kibla na samym początku tej naprawy , silikony dobrze wygladają więc po co marnowac niepotrzebnie czas , byc może bedzie to konieczne ale proponuje Ci na początek wyciać od dołu prostokąt pozostawiając wykładzinę i podejrzeć tylna ścianę od dołu ... wtedy zdecydować czy wyjęcie i demolka kibla jest konieczna . wstawienie takiej części podłogi od dołu nie jest problemem .

pionier01 
stary wyga

Wysłany: 2017-12-25, 20:37   

BIORCA napisał/a:
Nie ruszałbym kibla na samym początku tej naprawy , silikony dobrze wygladają więc po co marnowac niepotrzebnie czas , byc może bedzie to konieczne ale proponuje Ci na początek wyciać od dołu prostokąt pozostawiając wykładzinę i podejrzeć tylna ścianę od dołu ... wtedy zdecydować czy wyjęcie i demolka kibla jest konieczna . wstawienie takiej części podłogi od dołu nie jest problemem .

Czytasz w moich myślach. Jednak zanim wytnę od spodu otwór inspekcyjny mam możliwość zobaczenia tego miejsca od góry. Jak pisałem wcześniej mój WC jest w głębi. Bliżej mam mały schowek. Podłoga tego schowka ma śruby i je planuję w pierwszej kolejności odkręcić. Wtedy dokładnie zobaczę to miejsce zamoknięcia z góry. Jak widać na załączonym zdjęciu biegnie tam także ruda nadmuchu więc zobaczę co się tam dzieje. Myślę że gdzieś na górze na listwie rogowej jest przeciek, dlatego chcę wyjąć WC i otworzyć ścianę. Ale zrobię wcześniej jak piszesz.

WC_2.jpg
Plik ściągnięto 21 raz(y) 49,36 KB

Odpowiedz do tematu