Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team Pomógł: 18 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Piwa: 315/492 Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2017-12-31, 19:12 Anglia '2016 - miejsca wybrane
2016 był rokiem w którym po długim oczekiwaniu zrealizowaliśmy wreszcie wyprawę do Anglii. Trochę już informacji o tym wyjeździe jest w temacie Zbyszka Rawica Five o'clock, time for tea.
Ja nie mam niestety talentu literackiego aby opowiadać w sposób ciekawy, dowcipny, wciągający niekiedy pasjonujący jak niektórzy Koledzy i dlatego nie będę dokładnie dzień po dniu opisywał przebiegu trasy. Temat natomiast rozszerzę po przez wskazanie, jak w tytule - wybranych miejsc.
Pierwszym w temacie będzie …
LONDYN
Być w Anglii i nie zobaczyć Londynu ?? to to samo, co być w Rzymie i nie zobaczyć Papieża…no nie uchodzi !
2016 był rokiem w którym po długim oczekiwaniu zrealizowaliśmy wreszcie wyprawę do Anglii. Trochę już informacji o tym wyjeździe jest w temacie Zbyszka Rawica Five o'clock, time for tea.
Nazwa załogi: PaPi Team Pomógł: 18 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Piwa: 315/492 Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2018-01-05, 08:18
zbyszekwoj napisał/a:
Lepiej poźno niż wcale...
Otóż to ...
koko napisał/a:
Dawaj Endi ja wybieram się w tym roku do Cambridge na dyplom Wnuka
Z braku czasu w Cambridge niestety nie byliśmy. Niespodziewanie musieliśmy wracać do Polski , za to Siverstone Circuit był na wyciągnięcie ręki ale o tym póżniej
Pogratulować wnukowi ...warta każdej ceny inwestycja
Wysłany: 2018-01-05, 12:28
LONDYN lipiec 2016
Na Londyn zarezerwowaliśmy sobie 5 dni. Ja jeszcze tu nigdy nie byłem, małżonka raz jeden natomiast Piotr jako 13 i 14 latek, już dwa razy.
Tak przy okazji zwiedzania, równie ważnym było czytanie mapy Londynu i poruszania się transportem miejskim w szczególności metrem. To było główne zadanie dla Piotr.
Co do miejsca postoju, było kilka propozycji ale ostatecznie wybrałem zupełnie przypadkowo Camping u rolnika Bila na farmie - Woollett Hall Farm
GPS N 51.43285332 / E 0.13983682
Kamping trawiasty na łące. Nie ma tam specjalnych luksusów ale jest prąd, pełny serwis , rodzinny sklep spożywczy, sala zabaw dla dzieci i dużo , bardzo dużo miejsca
Kamper + 3 osoby = 16 £ doba. Kamping do tej pory miał swoją stronę www ale w tej chwili jest nieczynna. Można zadzwonić + 44 20 8300 2103
Z kampingu dojeżdżaliśmy rowerkami w parę minut do dzielnicy Bexley z którego stacji odchodziła kolejka do centrum Londynu. Bilet kosztował około 7 £ ale pani w okienku poradziła aby poczekać jeszcze 15 min gdyż od godz. 9,30 można nabyć bilet tzw. Day Travelcard za 12 £ , który upoważnia do poruszania się po mieście autobusem i metrem w ciągu danego dnia. No to była super oferta, oczywiście dla tych co skumali o co chodzi … i tu nasz Piotr zaliczył pierwsze punkty !!
Farm Camping.png Zrzut z google maps
Plik ściągnięto 39 raz(y) 1,54 MB
20160703_094727.jpg Na łące u pod londyńskiego chłopa.
Plik ściągnięto 54 raz(y) 1,02 MB
Plan trasy kolejki do Londynu.jpg Stacja Bexley
Plik ściągnięto 28 raz(y) 721,38 KB
DSC_0058.JPG Stacja metra centrum CHARING CROSS Plac - Trafalgar Square i pomnik Nelsona
Plik ściągnięto 21 raz(y) 830,28 KB
DSC_0059.JPG Trafalgar Square, najbardziej znany plac w Londynie
Wysłany: 2018-01-10, 19:35
LONDYN …cd
Parliament Square
GPS 51.500912 / -0.126107
Plac w centralnym Londynie , przy Pałacu Westminsterskim . Jest otwartym zielonym terenem, na którym znajdują się posągi mężów stanu. Stanowi również miejsce wieców i protestów, oraz atrakcję turystyczną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum