Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
T4 KAMPER łóżko składane .
Autor Wiadomość
CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Piwa: 566/755
Wysłany: 2018-03-09, 12:02   T4 KAMPER łóżko składane .

Jestem własnie w trakcie zabudowy krótkiego T4 z kiblem i prysznicem który już jest wmontowany czyli kamper całą gębą ...:)

Teraz etap usypiania ludzi czyli łózko składane , spuszczane z sufitu nad kierowcą tak by po opuszczeniu i rozłożeniu nie było na wysokości typowej czyli dachu ale niżej , powiedzmy kierownicy , zakładam uchylenie oparć i nawet zdejmowanie zagłówków .

Pytam by nie wyważać otwartych drzwi , może ktoś z Was spotkał się z takim patentem stelaża w takim lub podobnym aucie i zna jakieś fotki lub link do już zrealizowanego projektu ... kto pyta nie błądzi :)

Łóżko po złożeniu teoretycznie powinno się składać z trzech paneli po średnio 60 cm .
Postaw piwo autorowi tego posta

koder 
Kombatant
(statystycznie)

Twój sprzęt: Szara Furia (Hilux '20 + zabudowa w trakcie)
Piwa: 188/87
Wysłany: 2018-03-09, 12:11   

BIORCA napisał/a:
Jestem własnie w trakcie zabudowy krótkiego T4 z kiblem i prysznicem który już jest wmontowany czyli kamper całą gębą ...:)

To daj jakieś foty, albo chociaż szkic układu, a nie kuś :)

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2018-03-09, 12:21   

koder napisał/a:
BIORCA napisał/a:

To daj jakieś foty, albo chociaż szkic układu, a nie kuś :)

kto mnie zna ten wie,że najpierw zabudowa a potem projekt , inaczej nie potrafię w skośnej i ograniczonej wszystkimi wymiarami przestrzeni , jak kiedyś będę zabudowywał kontener to projekcik będzie pierwsza liga przed budową :) Robie pierwszy raz coś tak cholernie małego w czym ma się zmieścić wszystko by dawało niezależnosć od deszczu , wiatru , zimna i to dla 2+1 a może 3 pełne bo na tyle to będzie zarejestrowane . Baza to multivan 7 osobowy z podniesionym dachem , skróconym z tyłu na prosto , od długiego T4 czyli nad szybą alkowa :) wystaje jakieś 30 cm .

koder 
Kombatant
(statystycznie)

Twój sprzęt: Szara Furia (Hilux '20 + zabudowa w trakcie)
Piwa: 188/87
Wysłany: 2018-03-09, 14:13   

BIORCA napisał/a:
kto mnie zna ten wie,że najpierw zabudowa a potem projekt

Dlatego prosiłem o foty :)

Nurtuje mnie, jak tam zmieścisz kibel.

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2018-03-09, 18:21   

fotka z przymiarki:) jeszcze za łazienką będzie miejsce na stolik i krzesełka przy zamkniętej klapie :)

28535604_1283225791822150_1545044670_n (1).jpg
Plik ściągnięto 8949 raz(y) 40,04 KB

WINNICZKI 
Kombatant

Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Piwa: 76/86
Wysłany: 2018-03-09, 18:47   

Adam zobacz na rozwiązanie łóżka w Fordzie BIG NUGGET, kręciłem sie po takim autku i uważam ,że jest rozsądnie rozmieszczony I jak na taką kubaturę wygodny. :spoko

WINNICZKI 
Kombatant

Wysłany: 2018-03-09, 19:09   łóżko

https://www.pinterest.co....01822740429662/ jest troche rozwiązań tego tematu zwłaszcza pod koniec stronki może akurat. :spoko a o tym to pewnie myślałeś http://www.reisevan.de/dachbett.html

Wyświetl szczegóły
CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2018-03-09, 20:30   

WINNICZKI napisał/a:
Adam zobacz na rozwiązanie łóżka w Fordzie BIG NUGGET, kręciłem sie po takim autku i uważam ,że jest rozsądnie rozmieszczony I jak na taką kubaturę wygodny. :spoko

no to krótkie T4 ze zwykłym podniesionym dachem to 2/3 big nuget"a :) inna klasa kubatury , można szaleć .

dzięki za te linki , jest tam sporo pomysłów , w starym kompie miałem tych stron pełno i uciekły ze zmianą sprzętu , podpatruję ale nic podobnego do moich potrzeb .

dziś urodziłem to wyro jest ciekawie , nie powiem :)

Darek Szczecin 
Kombatant

Twój sprzęt: JUMPER BLACK 205PS, VW T5 4Motion Seikel
Nazwa załogi: Darek&Anita&Maja
Piwa: 113/163
Wysłany: 2018-03-09, 20:57   

Może wystarczy skopiować to co jest w moim Nugget Custom? Czemu chcesz wyrko opuszczać tak nisko? Z tego co piszesz to czapka wychodzi nad przednią szybę, dokładnie tak jak Nugget Custom. Fakt wyrko górne jest u mnie na poziomie oryginalnego dachu blaszanego. Może w twoim przypadku wystarczy przestrzeni pod dachem laminatowym, gdy złapie się poziom wyrka na wysokości dachu blaszanego? Jak potrzebujesz jakiś wymiarów i rozwiązań to ofocę ci i połapię wymiary profesjonalnie :szeroki_usmiech . W Nuggecie, jak wyrko jest złożone do jazdy powstaje tam spora przestrzeń na pościel i inne pierdoły. Bardzo fany projekcik realizujesz. Teraz taki trend downsizing :wyszczerzony:

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2018-03-09, 21:12   

Oglądałem Nugeta , chciałem kopiować ale w ciula T4 to maleństwo , na prawdę wszystko jest mniejsze i jeszcze ten dach za niski o 10 cm do potrzeb . żadne typowe rozwiązania nie wchodzą w grę i nie ma z czego podpatrzeć .

Łózko musi zejść niżej niż dach ponieważ musi mieć minimum 180 cm długości , udało mi się zrobić 187 i jest na wysokości kierownicy . Jeszcze nie wiem jak będzie z fotelami przy tej wysokości , pasażera obracany / fotele sharan / bez problemu ale kierowcy to juz wyzwanie bo obrócony nie pochyli sie max ze względu na kierownicę .
To łóżko musi byc niżej niż dach i właśnie na wysokości kierownicy by ustawić je jak najbardziej do przedniej szyby bo z tyłu kibel i drzwi musza sie otworzyć w nocy też .
Musi być niżej niż podsufitka w multivanie bo przy tej czapie nikt by tam nie wlazł , ciasno strasznie .

Priorytet na teraz by nie blokować ewakuacji z auta w nocy , sprawnie zejść , odsunąć drzwi boczne i pod łóżkiem się z auta wydostać .

To będzie albo coś fajnego albo mój gwóźdź do trumny , mam już następny dach do westfali t4 jak na focie , to zupełnie inna bajka , łóżko na wysokości podsufitki bez problemu , taki będzie następny , też z kiblem i prysznicem :)

images.jpg
Plik ściągnięto 8877 raz(y) 11,88 KB

Darek Szczecin 
Kombatant

Wysłany: 2018-03-09, 21:30   

Wrzuć jakieś fotki auta zew. i wew. zaintrygowało mnie to. Zabawa na takiej małej kubaturze to naprawdę zegarmistrzowska robota. Czasem się zastanawiam czemu te małe kosztują tyle samo co te duże. Na zachodzie ludzie nie mają kompleksów, cenią mobilność i takie auta mają duże grono wielbicieli. Myślę nad stelażem rolowany :idea: .

T4 krótkie i Ford Custom L1 to prawie te same rozmiary :spoko

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2018-03-09, 22:07   

Darek Szczecin napisał/a:

T4 krótkie i Ford Custom L1 to prawie te same rozmiary :spoko

Darek WYSOKOŚĆ kurde wysokość :) stoję teraz w środku i mam do sufitu jakieś 8 cm , wystarczy do spoko życia ale jak bym tam wsadził podwieszane w całości to już lipa . Wysoki T4 jest TYLKO 50 cm wyższy czyli mało by wygodnie używać górne wyro , Ty masz w fordzie sufit wyżej niż 190 cm .

Vw_Transporter_Max.jpg
Plik ściągnięto 8830 raz(y) 38,2 KB

pobrane.jpg
Plik ściągnięto 8830 raz(y) 9,63 KB

Darek Szczecin 
Kombatant

Wysłany: 2018-03-09, 23:03   

Ok, teraz rozumiem, T4 z tym dachem ma wysokość jaką ma, Nugget 40 cm więcej. No to jest problemik :-P . Sentymentalnie podchodzę bo miałem Multivana T4 Higline 2,5 TDi 151 PS z 2002 roku w skórach i lodówką kompresorową pod siedzeniem, uwielbiałem to auto, kolega prosił żebym sprzedał, furka miała obligatoryjnie u mnie dożywocie :ok . Kombinuje razem z tobą :spoko . Wymiary auta które wkleiłeś to seria, pisałeś że dach jest od wersji long i z przodu zrobiła się mini alkowa, wklej fotki real, plissss

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2018-03-09, 23:17   

tak to wygląda z zewnątrz , tyłek dachy ściąłem na prosto bo w kiblu bym głową po krawędzi szurał :)

28951282_1288762767935119_9216233792618889216_n.jpg
Plik ściągnięto 86 raz(y) 86,04 KB

28870598_1288762287935167_1383972796463316992_n.jpg
Plik ściągnięto 79 raz(y) 66,43 KB

WINNICZKI 
Kombatant

Wysłany: 2018-03-09, 23:27   

Jescze jeden pomysł ,zrób na dachu nadbudówki w miejscu łóżka uchylny dach.Łapiesz wtedy brakujące centymetry w stos, do big nugget-a. :spoko

Odpowiedz do tematu