|
|
|
vw caddy |
| Autor |
Wiadomość |
sator
zaawansowany

|
Wysłany: 2016-05-23, 11:44
|
|
|
ja wychodzę z założenia, że zamknięty samochód generuje o wiele lepszy sen.
Stąd min "mini klimatyzacja" na noc. |
_________________ "Świat jest wielką księgą. Kto nie podróżuje, czyta tylko jedną jej stronę."
św. Augustyn
 |
|
|
|
 |
Cecylian
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2018-04-05, 09:46
|
|
|
Czyli zwykły materac do samochodu z najzwyklejszego sklepu meblowego wystarczy? Mam duży samochód i myślę o tych materacach www , ponieważ mam chory kręgosłup i to jeden z niewielu materacy, który nie robi mi krzywdy |
|
|
|
 |
jawi13
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Kamper z wielkiej promocji:GoMarket FR67112
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Lut 2011 Piwa: 3/9 Skąd: okolice Radomska
|
Wysłany: 2018-04-05, 10:05
|
|
|
| Cecylian napisał/a: | Czyli zwykły materac do samochodu z najzwyklejszego sklepu meblowego wystarczy? Mam duży samochód i myślę o tych materacach www , ponieważ mam chory kręgosłup i to jeden z niewielu materacy, który nie robi mi krzywdy | Chyba jakaś reklama. |
|
|
|
 |
decumanus
weteran

Twój sprzęt: Ducato 2007
Pomógł: 7 razy Dołączył: 10 Kwi 2017 Piwa: 45/24 Skąd: Bielsko Biała :D
|
Wysłany: 2018-04-05, 13:14
|
|
|
Ale odpowiem zgodnie z moim światopoglądem.
NIE
Materace sprężynowe są sztywne i nie da sie ich zgiąć, zrolować, dopasować do nietypowego kształtu.
Osobiscie mam jeszcze gorsze zdanie o takich materacach, ale to wszystko kwestia wagi klienta, listew pod materacem(pod bonelowym właściwie decha), sposobu spania klienta, grubości gąbki, rodzaju gąbki, twardości gąbki...
Potestuj Viscoelastic... Mam dobre doswiadczenia z firma Webtex, w zasadzie firmę mam w d... ale gąbką którą stosują w swoich produktach jest wystarczająco miękka, i elastyczna - choc średnio "viscoelastic" porownujac do materaca z ikei z warstwa visco, na którym spi moja zona i oddać nie chce - rzecz w tym ze ich nie produkuja (bądź nie sprzedają w polsce).
Pisze to bo ostatnio kupiłem gabke na allegro z firmy PAMAX (gumiak777) ktora bardziej reaguje na ciepło niż z webtexu ale jest przy tym tak twarda że chyba tylko człowiek palony gorączka poczuje się na niej wygodnie - nie polecam.
Ogólnie z materacami jest ciężko, so sprzedawcy g... wiedza, nie znaja sie, nie ma porządnego systemu wartości porównawczych (znaczy pewnie jest, ale nikt go nie używa, bo klient i tak w temacie gupi)
Jak kiedys kupilem dla 3-latka materac to wyslali mi prawie deskę do prasowania, bo sie utarlo ze dzieci powinny spać na twardym.. (Tak... żeby nie spały w dziurze wygniecionej przez kota w 20 letnim tapczanie na którym śpi już 3 pokolenie... )
I to pokutuje w społeczeństwie od czasów głębokiej komuny.
Materac w zasadzie powinien mieć twardość rosnąca w głąb... im niższa warstwa tym twardsza...
Dlatego najlepiej testować z różnymi gąbkami niz kupowac jakies cudo za 1500 i potem sobie wmawiać że się wygodnie śpi.
I ostatnia rada
Po zakupie materaca należy go obficie wyplukac woda, bo w piance stosowane sa srodki uniepalniające które są bardzo niezdrowe... Ogolnie pianki PU to syf... ale cenowo królują... Zreszta Latex też nie jest naturalny (nawet ten z nazwą).
Najlepiej to na baranich skórach spać
Chetnie sie dowiem jak sie spi na tych plastikowych ustrojstwach stosowanych w kamperach...
Pozdrawiam
Rafal |
|
|
|
 |
robba
weteran

Twój sprzęt: Zabudowa nie wiem jaka na 508D do remontu
Pomógł: 13 razy Dołączył: 17 Paź 2015 Piwa: 94/200 Skąd: Nicelea
|
Wysłany: 2018-04-05, 19:38
|
|
|
| decumanus napisał/a: | ....
Ogólnie z materacami jest ciężko, so sprzedawcy g... wiedza, nie znaja sie, nie ma porządnego systemu wartości porównawczych (znaczy pewnie jest, ale nikt go nie używa, bo klient i tak w temacie gupi) ...l |
ja kupowałem tutaj - nie żebym chciał reklamować, ale z normalnej ceny i dobrej jakości
jestem zadowolony. Mają różne. Oczywiście dużo handlowego blubrania,
ale cena do jakości wg mnie dobra, a decyzje i tak trzeba podjąć samemu.
http://allegro.pl/show_it...jBhMTE0YTRlMQ==
na tym śpię jak dziecko. Co prawda nie każdemu odpowiada ta strona dopasowująca się
kształtem, mi też średnio, ale druga strona rewelacja |
_________________ .
"człowiek uczy się całe życie i głupi umiera" B.K.
.
"Życie jest zbyt poważne, aby traktować je serio" O.W.
.
***Niech kawa Cię obudzi zanim zrobi to rzeczywistość*** |
| |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|