Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
KEMPINGI NAD BAŁTYKIEM
Autor Wiadomość
Ewka B 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: pasażer Ford Transit Trigano Challanger
Pomogła: 1 raz
Piwa: 7/6
Wysłany: 2018-05-25, 13:35   

Jaka jest różnica między małym a dużym prądem?
Postaw piwo autorowi tego posta

jacik 
stary wyga

Twój sprzęt: J5 Frankia A730
Piwa: 13/12
Wysłany: 2018-05-25, 14:25   

Ewka B napisał/a:
Jaka jest różnica między małym a dużym prądem?

Przy małym nie zagotujesz wody w czajniku :) Chyba że masz specjalnie do tego skitrany mały 600W ;)

LukF 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Piwa: 570/436
Wysłany: 2018-05-25, 20:59   

Z kartą ACSI 2018 są 3 kempingi nad PL morzem:

Chłapowo "Alexa****"
Kołobrzeg "nr 78 Baltic****"
Międzyzdroje "nr 24"

Wszystkie 15E z kartą przed i po sezonie :bukiet:

Hymer 33 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Hymer 578
Nazwa załogi: AZ
Wysłany: 2018-05-28, 08:29   

,, Ceny wysokie i najlepsze: Doba liczona od 18. Przyjedziesz o 17, to policzą za dwie."

Ja również byłem kilka lat temu tak polczony .
Zadzwoniłem dziś na camping i uzyskałem następującą informację :
odbierający telefon potwierdził ,że kiedyś tak było .
Aktualnie
doba od 12,00 do 12,00 - można przyjechać o 10,00 bez dopłat
można dokupić pół doby np. od 12,00 - 24,00

dulare 
weteran

Twój sprzęt: LMC Liberty A 723G
Piwa: 94/83
Wysłany: 2018-05-28, 08:33   

Dwa lata z rzędu stałem na campingu Alexa w Chłapowie, moje wrażenia były bardzo dobre. Ceny raczej wysokie (jak wszędzie w Chłapowie), ale sanitariaty bardzo dobre, zadbane i czyste, dostęp do wody na niektórych pracelach, prąd bez problemu, obsługa miła i przychylna. Niestety jest tłoczno więc miejsca trzeba rezerwować albo dzwonić czy w danym momencie coś jest (mówię o czasie w sezonie lipiec-sierpień).

campinghoryzont 
początkujący forumowicz

Nazwa załogi: horyzont
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2018-05-28, 08:44   

Szanowni Camper teamowcy polityka liczenia zmieniła się już parę lat temu. Z pełną odpowiedzialnością nie mogę się zgodzić na komentarz pana, który został policzony za dwie doby od 17 do 18 dnia następnego. Uważam, że ten komentarz jest bardzo krzywdzący dla nas. Zapraszam wszystkich Państwa aby osobiście się przekonać jak liczymy doby. Gwarantuje Państwu, że pobyt na Horyzoncie Będziecie wspominać bardzo dobrze. Mamy szerokie grono stałych bywalców, którym nigdy nie zaszliśmy za skórę jak w przypadku szanownego Pana (nie zawsze dogodzi się każdemu, ale zaprzeczam kategorycznie ażeby w ciągu ostatnich paru lat, ktoś został policzony x 2).

Przypominam o zniżce 5% dla zrzeszonych w Camper Team.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam nad morze do Chłapowa na Horyzont.
W sezonie 2018 przygotowaliśmy wiele atrakcji dla dzieci m.in codzienne zajęcia z animator czasu wolnego, nauka tańca, zumba dla dzieci oraz dorosłych, występ cyrkowy w każdy poniedziałek, wieczorki taneczne 2 x w tygodniu
Piotr Kowalski 516158188 - właściciel.

Wyświetl szczegóły
Bronek 
Kombatant

Piwa: 475/981
Wysłany: 2018-05-28, 09:15   

Nie byłem , ale za reakcję na krytykę i odpowiedź się należy uznanie . To zawsze jest z korzyścią dla wszystkich

mmbu 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Transit Riviera120 '93
Piwa: 3/4
Wysłany: 2018-05-28, 15:18   

campinghoryzont napisał/a:
Szanowni Camper teamowcy polityka liczenia zmieniła się już parę lat temu. Z pełną odpowiedzialnością nie mogę się zgodzić na komentarz pana, który został policzony za dwie doby od 17 do 18 dnia następnego. Uważam, że ten komentarz jest bardzo krzywdzący dla nas. Zapraszam wszystkich Państwa aby osobiście się przekonać jak liczymy doby. Gwarantuje Państwu, że pobyt na Horyzoncie Będziecie wspominać bardzo dobrze. Mamy szerokie grono stałych bywalców, którym nigdy nie zaszliśmy za skórę jak w przypadku szanownego Pana (nie zawsze dogodzi się każdemu, ale zaprzeczam kategorycznie ażeby w ciągu ostatnich paru lat, ktoś został policzony x 2).

Przypominam o zniżce 5% dla zrzeszonych w Camper Team.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam nad morze do Chłapowa na Horyzont.
W sezonie 2018 przygotowaliśmy wiele atrakcji dla dzieci m.in codzienne zajęcia z animator czasu wolnego, nauka tańca, zumba dla dzieci oraz dorosłych, występ cyrkowy w każdy poniedziałek, wieczorki taneczne 2 x w tygodniu
Piotr Kowalski 516158188 - właściciel.

Różnie można liczyć "kilka lat". Zostałem policzony za dwie doby w 2016r. Na dodatek nie dostałem żadnego rachunku. Pani "zapisała w zeszyt"

Wojciechu 
Kombatant

Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Piwa: 157/150
Wysłany: 2018-05-28, 16:13   

Jak stanowi życie - i w tej sprawie są trzy prawdy:
1. Któraś z osób mówi prawdę
2. Prawda jest gdzieś pośrodku
3. Prawda mówią górale - czyli to wszystko to g... prawda
Tak czy inaczej jest klasyczny wybór - jestem za a nawet.......
Trzeba jechać i zobaczyć - i to będzie prawda;)

Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…

joko 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido i96M
Piwa: 573/47
Wysłany: 2018-05-28, 23:32   

Należało by jeszcze przy ocenie sprawy zwrócić uwagę na to kto pisze .
Jak dla mnie wpis kogoś kto zarejestrował się na forum w 2014 i nadal jest "początkujący" , którego nick jest zlepkiem przypadkowo naciśniętych klawiszy na klawiaturze i o którym wiemy tylko tyle, że podróżuje kamperem z wypożyczalni , jest jakoś mało wiarygodny .
Jak dla mnie albo troll , albo konkurencja .
Gdybym nie znał tego kempingu to będąc potencjalnie zainteresowany , oparł bym się na wpisach i ocenie z bardziej wiarygodnych źródeł ...... a że znam i to nawet całkiem dobrze , to mogę tylko potwierdzić , że kemping jeden z lepszych w tym kraju.
Byłem na nim trzy razy w przeciągu ostatnich 6-ciu lat , co zważywszy na to , że w Polsce z kempingów korzystam raczej rzadko , jest wynikiem ponad przeciętnym.
Pierwszy raz był z przypadku, pozostałe ze świadomego wyboru .

Trzeba wziąć pod uwagę jeszcze jeden aspekt, mianowicie każda pojawiająca się na forum ocena "miejscówki" (zarówno dzikiej jak i zorganizowanej) jest subiektywna i w głównej mierze oparta na emocjach (pozytywnych i negatywnych) jakie dane miejsce wywołało na oceniającym .
Jeżeli pobyt w jakimś miejscu wiąże się dla nas z pozytywnymi emocjami i wspomnieniami, to zawsze to miejsce ocenimy lepiej i chętniej w to miejsce wrócimy.
Na kemping Horyzont , trafiłem pierwszy raz na początku mojej przygody z kamperem i po kilku wcześniejszych , raczej marnych miejscówkach, było to pierwsze miejsce, które zrobiło na mnie bardzo pozytywne wrażenie.
Wtedy złożyło się na to kilka czynników. My po długiej podróży przez całą Polskę z południa na północ, srogo zmęczeni, a tam na miejscu piękna majowa pogoda, świeżo wykoszona , zadbana trawa, poza nami klientów na palcach jednej ręki ...... i ten widok z klifu na pustą plażę i spokojne morze. Wtedy , w tym czasie i miejscu było to dokładnie to czego potrzebowaliśmy i czego oczekiwaliśmy.
Powtórzyłem to jeszcze potem dwa razy (zawsze przed sezonem) i za każdym razem było podobnie przyjemnie .
Być może gdybym to miejsce odwiedził w szczycie sezonu, to moja ocena była by inna, ale umówmy się ...... w szczycie sezonu żaden kemping nie jest atrakcyjnym miejscem.

Nie mam żadnego interesu w tym aby ten konkretny kemping promować, ale uważam , że jeżeli ktoś posiadając taki grunt w takim miejscu , decyduje się na prowadzenie kempingu, dając nam kamperowcom naprawdę porządną i zadbaną miejscówkę , to zasługuje przynajmniej na to , aby nie wieszać po nim psów, nawet jeżeli cena , czy wygoda serwisowania kampera, nie do końca i nie wszystkich zadowalają.

Wyświetl szczegóły
LukF 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Piwa: 570/436
Wysłany: 2018-05-29, 20:15   

Joko, brawo!!! Tak trzymać. I tak pisać!!! :pifko

Comsio 
Kombatant
weteran cepek

Twój sprzęt: Ducato II 2,8JTD 670 Eura Mobil
Nazwa załogi: COMSIOWIE
Piwa: 84/433
Wysłany: 2018-05-29, 20:47   

Byliśmy 3- wiosny wstecz czerwcową objazdówką .
Dwie doby spędziliśmy na Horyzoncie :ok
Wrócimy ale po za sezonem. :spoko

Nemo72 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Hymer 544
Nazwa załogi: Mariusz Magda
Otrzymał 8 piw(a)
Wysłany: 2018-05-29, 20:59   

Muszę dopisać kilka zdań .....na Horyzoncie byliśmy w 2016 lipiec warunki miejscówka czystość na wysokim poziomie ....natomiast ekipa tam pracująca nie ogarnała tematu .
Zapłaciłem za parcelę a chcieli mnie usilnie ustawić na ogolnym polu między namiotami .Dopiero po interwencji na recepcji i postawieniu sprawy jasno albo parcela albo zwrot pieniędzy i się rozstajemy. ....parcela się znalazła .
Cuda się zdażają :spoko

Jestem zarejestrowany od 2013 i nadal początkujący więc mało wiarygodny ha ha ha

Wyświetl szczegóły
Hymer 33 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Hymer 578
Nazwa załogi: AZ
Wysłany: 2018-06-01, 13:07   

Jestem na horyzoncie . Kamper , 2 osoby ,prąd ( 15 zł) minus 10% za CT - Cena 62,10 .
Zapełnienie 80 % . Obsługa bardzo miła .

silny 
Kombatant
czlonek KBP

Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Piwa: 51/50
Wysłany: 2018-06-02, 05:36   

Najśmieszniejsze co można napisać to to że ktoś nie jest miarodajny bo nie jeździ na zloty albo nie jest weteranem albo co najważniejsze Joko o nim nie słyszał :haha:

Nie jeżdżę na zloty , nie znam się z forumoiczami osobiście i co z tego.

W temacie horyzontu -
- jeżdżę co roku choćby na kilka dni od 10 lat , poznałem osobiście szefa, robi co może . Z dziećmi mam spokój bo przynajmniej jest ochrona a nie hulaj dusza.

gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........

--------------------------------------------------------

Wyświetl szczegóły
Odpowiedz do tematu