|
|
|
Montaż zbiornika LPG |
| Autor |
Wiadomość |
wolas
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2018-06-10, 21:41 Montaż zbiornika LPG
|
|
|
Temat zbiorników LPG zamiast zwyczajnych butli przewijał się kilkukrotnie na forum.
Ale, czy możecie polecić kogoś, kto zamontowałby mi taki zbiornik w ducato w miejsce koła zapasowego ?
Najlepiej w wielkopolsce, ale jeśli macie kogoś dobrego gdziekolwiek to podzielcie się proszę |
|
|
|
 |
grzegorzalex
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato
Nazwa załogi: Grzegorz i Marzena
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Gru 2013 Piwa: 38/19 Skąd: Opalenica
|
Wysłany: 2018-06-11, 18:38
|
|
|
Możesz podjechać do Opalenicy i zobaczyć
Mam zainstalowany w miejscu koła zapasowego |
_________________ Pozdrawiamy Marzena i Grzegorz
 |
|
|
|
 |
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 17 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 267/201 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2018-06-12, 09:38
|
|
|
Każda firma montująca instalacje samochodowe LPG.Ale wcześniej poczytaj na Forum jak to ma być zrobione aby wiedzieć jak z nimi rozmawiać |
|
|
|
 |
Skwarek
Kombatant

Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Pomógł: 6 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Piwa: 379/161 Skąd: Świebodzice
|
Wysłany: 2018-06-12, 11:04
|
|
|
Jednak nie każda firma montująca LPG. W mojej okolicy próbowałem zlecić w kilku firmach i nie udało się. Nie chcą, bo trzeba coś przerobić a oni się boją odpowiedzialności, mają uprawnienia do montażu LPG do zasilania silników i koniec. Trochę ich rozumiem, nie chcą się wikłać w jakieś ewentualne spory. Rad nie rad musiałem sam sobie skompletować i zamontować. Ale to nie jest trudne.
|
|
 |
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 17 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 267/201 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2018-06-12, 18:14
|
|
|
Ja sam kupiłem butlę na wymiar do mojego auta,wg.podpowiedzi z CT.Do tego stelaż,reduktor a rurki,złączki i montaż to już była firma.Ale fakt chciało im się bo robiłem wcześniej inne żeczy i w dodatku po moim robili jeszcze trzy kampery.Nawet pytaliczy to ja ich reklamowałem.Niestety nie ja.Ale w Dębicy mogę spokojnie polecićgdyby ktoś chciał.Właśnie mam sjestę po grilu zrobionym na gazie z tej butli - plaża w Grecji.Nie moge teraz się ruszać,więc może nie warto polecać? |
|
|
|
 |
Misio
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Toskana 1,9 TD
Nazwa załogi: MisioKot
Pomógł: 7 razy Dołączył: 15 Maj 2010 Piwa: 808/1232 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2018-06-12, 20:53
|
|
|
Zadzwoń do Darka z firmy ALPO z Lubonia Koło Poznania. Był teraz na zlocie w Bałtowie. |
_________________ Pozdrawiamy - Danusia-Kotek i Henio-Misio
Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą...ks.Jan Twardowski
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|