Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kontrola prędkości w Polsce 2018
Autor Wiadomość
CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Piwa: 566/755
Wysłany: 2018-07-04, 12:03   Kontrola prędkości w Polsce 2018

W poniedziałek zostałem namierzony , wlokłem się a mimo wszystko 75 km/h na 50 przy wyjeździe ze wsi .

Podchodzi do mnie z armatą i pokazuje , 75 km pomiar minutę temu .... no cóż .

Pytam zatem grzecznie mundurowego skąd wie ,że to ja a nie inny , ja nie widzę mojego auta na mierniku tylko jakieś cyferki na których się nie znam . Nie ma identyfikacji mojego auta a on ,że jest bo on mi tak mówi , on zidentyfikował bo wie w co strzelał :)

Przyrząd podobny do iskry osławionej ale nowszy , laserowy podobno ... dalej się nie znam ale i nie widzę mojego auta ... poszedłem w zaparte . Do tego ściemniłem,że szwagier policjant już dawno uprzedzał by na takie gówniane sprzęty zwyczajnie się uśmiechać bo prawo się zmieniło .

Policjant po swoich i moich wywodach nagle stwierdził , przecież ja Pana nie chcę ukarać tylko upomnieć ... i tu dalsza rozmowa przeszła na bardziej przyziemne sprawy jak kamperowanie itp.

Mandatu nie dostałem , rozstaliśmy się w zgodzie i pokoju jednak sądzę z rozbieżnościami co do stanu faktycznego .

Ja nie wiem kiedy on mnie namierzył bo prosta długa , przed znakiem końca wiochy czy już za , nie wiem czy namierzył mnie bo może tego co się oddalał i jeszcze nie wyhamował po wjeździe do wioski .... Nasz narodowy pogromca radarów Emil nie raz trąbi ,że iskropodobne zabawki są nielegalne . Z laserowym i zdjęciowym to i ja ze 3 lata temu wygrałem jak na łuku zmierzył ale prędkość kątową koła mojego auta a nie auta a ta jak wiemy na górze opony jest 2x większa niż pojazdu ...

Mylę się czy faktycznie policjant chciał mnie naciagnąć na mandacik gdybym się nie postawił ?

Ktoś wie jaki jest faktyczny stan na dziś w przepisach bo mi się nie chce wertować w upał ustaw itp , cały czas sądzę,że jak na sprzęcie nie ma TYLKO mojego auta jako obrazek to moga mnie w tyłek pocałować i tak też się stało w poniedziałek.

Policjant dodatkowo był na tyle wylewny ,że opisał mi kilka przypadków łamania prawa przez obywateli , np . jak ja jego w mundurze nagram i udostępnię nagranie w sieci to on z powództwa prywatnego może mnie do sądu ale nikt tego nie robi bo nie ma na to czasu ... o takie mądrości :)
Postaw piwo autorowi tego posta

Roberto 
weteran

Twój sprzęt: EuraMobil 555 + Jumper H3L3 (w budowie)
Nazwa załogi: techserwis
Piwa: 69/30
Wysłany: 2018-07-04, 12:11   

Nie oglądasz telewizji :?:
Jest akcja protestacyjna policjantów :wyszczerzony:
Ma polegać na dokładnych kontrolach i nie wystawianiu mandatów a tylko pouczaniu.
Mówili wczoraj w TV :ok

PS.
Używajcie polskich znaków !! Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE... ;)

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2018-07-04, 12:30   

w Trwam nie mówili :(

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Piwa: 240/602
Wysłany: 2018-07-04, 13:35   

Roberto napisał/a:
Jest akcja protestacyjna policjantów

Od 10 lipca :-P https://moto.onet.pl/aktualnosci/pouczenia-zamiast-mandatow-policjanci-protestuja-od-10-lipca/ke5dpms
Telewizja kłamie :chytry

Roberto 
weteran

Twój sprzęt: EuraMobil 555 + Jumper H3L3 (w budowie)
Nazwa załogi: techserwis
Piwa: 69/30
Wysłany: 2018-07-04, 14:00   

SlawekEwa napisał/a:
Roberto napisał/a:
Jest akcja protestacyjna policjantów

Od 10 lipca :-P https://moto.onet.pl/aktualnosci/pouczenia-zamiast-mandatow-policjanci-protestuja-od-10-lipca/ke5dpms
Telewizja kłamie :chytry

Widać ten jeden zaczął swój protest wcześniej :-P :haha:

PS.
Używajcie polskich znaków !! Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE... ;)

Victus 
zaawansowany

Twój sprzęt: WV T4 Multivan
Piwa: 5/7
Wysłany: 2018-07-04, 17:01   

Ja przyjąłem, wjeżdżałem do wioski i noga z gazu wlokę się i wlokę a on wyskakuje że przekroczyłem prędkość i mandat.
Następnym razem jak przejeżdżałem to sprawdzałem czas od wjechania do wioski i okazało się że strzelał zanim wjechałem w teren zabudowany.to jest za znak

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2018-07-04, 18:09   

To wolno im jeszcze mierzyć tymi zabawkami i na tej podstawie karać czy mogą sobie tylko mierzyć i pouczać ???

Mazur 
weteran
Robert

Twój sprzęt: CI Mizar Garage , Ducato 2.8JTD
Piwa: 93/118
Wysłany: 2018-07-05, 08:49   

Czasami ciężko dyskutować z policmajstrem, a wszystko zależy od tego jak strzela z radaru.
Kiedyś Rau bawił się takim laserem i pokazał że hala porusza się z jakąś prędkością /h, nie pamietam jaką ale to nie ważne. Takie urządzenie mierzy przebytą drogę w jednostce czasu, a nie prędkość. Doświadczenie polegało na tym, że stanął powiedzmy w jednej trzeciej długości hali (na zewnątrz) strzelił laserem w jeden koniec hali i zaraz w drugi koniec hali który był dalej...wyszło że hala porusza się kilkadziesiąt kilometrów na godzinę :lol:

Odpowiedz do tematu