|
|
|
Burnstner światło zewnętrzne przy drzwiach. |
| Autor |
Wiadomość |
yohnell
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Citroen c25 Buerstner
|
Wysłany: 2018-07-07, 00:13 Burnstner światło zewnętrzne przy drzwiach.
|
|
|
| Witam. Chciałem w końcu uruchomić oświetlenie zewnętrzne na ścianie kampera. To przy drzwiach. Jednak co się okazało napięcie to zaledwie 1,5v. Przekaźnik wiec nie reaguje. Jednak sam jest dobry, ponieważ podłączony na krótko zaskakuje. Gdzie szukać braku napięcia? |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato EuraMobil 625 1995r.
Nazwa załogi: dziwaczki
Pomógł: 17 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Piwa: 58/18 Skąd: Osowiec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2018-07-07, 07:41
|
|
|
Sprawdź masę w obwodzie oświetlenia, możesz mieć taki układ że włącznik podaje na obwód masą a nie 12V - 12V podawane jest przez cały czas po włączeniu panela w zabudowie (u mnie tak było co mnie zdziwiło mnie to dość mocno) nie było przekaźnika. A ten u Ciebie jest na pewno jest od lampki czasem nie od lodówki?
Pomierz miernikiem i żarówką, u mnie trzeba było podać "inną" masę na obwód wiozłem z obudowy lodówki. |
_________________ Dziwaczek II oraz Dziwaczek I
 |
|
|
|
 |
yohnell
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Citroen c25 Buerstner
|
Wysłany: 2018-07-07, 16:03
|
|
|
| dziwaczek napisał/a: | Sprawdź masę w obwodzie oświetlenia, możesz mieć taki układ że włącznik podaje na obwód masą a nie 12V - 12V podawane jest przez cały czas po włączeniu panela w zabudowie (u mnie tak było co mnie zdziwiło mnie to dość mocno) nie było przekaźnika. A ten u Ciebie jest na pewno jest od lampki czasem nie od lodówki?
Pomierz miernikiem i żarówką, u mnie trzeba było podać "inną" masę na obwód wiozłem z obudowy lodówki. |
Dzięki, będę patrzył, możliwie tak też może być, sprawdzałem na szybko jak juz ciemno było. Jednak przekaźnik jest tylko od światła, od przełącznika idą 2 przewody i potem od przekaźnika 2 na lampkę. W międzyczasie na przekaźniku jest rozjazd z przewodami które idą chyba do konsolety sterującej. Musze po nitce dojść, wszystko jest białe i łatwo o pomyłkę |
|
|
|
 |
Brodacz77
stary wyga

Twój sprzęt: Challenger Mageo 163, 2.8JTD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Sie 2016 Piwa: 47/286 Skąd: Snochowice
|
Wysłany: 2018-07-07, 23:01
|
|
|
To podpowiem / zagmatwam
U mnie światło zewnętrzne jest włączane na panelu ale gaśnie po włączeniu zapłonu kluczykiem w stacyjce. W tym samym momencie, jak zaczyna się drzeć piszczyk gdzieś pod deską rozdzielczą o otworzonym stopniu zewnętrznym, też po włączeniu zapłonu. |
_________________ Odkupię każdą ilość używanych / zużytych / uszkodzonych baterii do laptopa / elektronarzędzi. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|