|
|
|
jak odkręcić baterię w łazience? |
| Autor |
Wiadomość |
Halicz
trochę już popisał

Twój sprzęt: ford tranzit
Dołączył: 23 Lip 2018 Otrzymał 30 piw(a) Skąd: Krzycko Wielkie
|
Wysłany: 2018-07-23, 18:02 jak odkręcić baterię w łazience?
|
|
|
Witam, chciałbym wymontować baterię w łazience i "ni ciorta" nie wiem jak się do niej dostać - może ktoś podpowie? Będę wielce wdzięczny za pomoc - załączam fotkę
Pozdrawiam
Halicz
bateria_kamper.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 9 raz(y) 102,18 KB |
|
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 178/107 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2018-07-23, 18:08
|
|
|
Na dole masz schowek otwórz drzwiczki weź lusterko i popatrz sie jest tam nakrętka na trzpieniu klucz nasadowy jak pamietan nr 12.
Wcześniej wężyki poodkręcaj |
|
|
|
 |
Halicz
trochę już popisał

|
Wysłany: 2018-07-23, 21:02
|
|
|
| Dziękuję kolego za próbę pomocy, ale w schowku mam na pewno gładki odlew i absolutnie żadnej śruby czy nakrętki. Oglądałem to ze wszystkich stron i na pewno nie ma nic w okolicy co można byłoby odkręcić..., i dlatego jest problem. Kran muszę wymienić, a nie ma do niego dojścia choć być powinno - wygląda na to że będę musiał wyciąć wyrzynarką jakąś "rewizję", a później to dobrze zamaskować i zabezpieczyć... |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

|
Wysłany: 2018-07-23, 21:06
|
|
|
Nie ma takiej opcji że to nie przykręcane ,może nakrętka po obwodzie baterli cienka i jej nie widzisz Bardzo rzadko sie zdarza zrób fotki |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/636 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2018-07-23, 21:09
|
|
|
Baterie domowe są montowane jak Bim pisał, tyle że klucz raczej 11, ale nie ważne.
Typowa kempingowa bateria jest skręcana nakrętką o średnicy większej niż otwór w którym jest bateria zamontowana.
Jeśli nie ma dojścia, to trzeba zdemontować cały ten plastikowy panel. Z autopsji, bo też mam za sobą łazienkowe poprawianie fabryki.
I przyznać się muszę, takiej baterii jeszcze nie widziałem więc mocowanie może być różne.
.
Edit: razem pisaliśmy
Bim, kolega nie ma wizualnej łączności z baterią od spodu. Za drzwiczkami jest wytłoczona/odlana wnęka z "sufitem". |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
| |
|
|
|
 |
Halicz
trochę już popisał

|
Wysłany: 2018-07-23, 22:57
|
|
|
| Socale napisał/a: | | kolega nie ma wizualnej łączności z baterią od spodu. Za drzwiczkami jest wytłoczona/odlana wnęka z "sufitem". |
dokładnie tak.
Prawdą jest, że gdy odkręcam tuleję w której jest wąż natryskowy, to mi się bateria luzuje, ale wężyki w środku są za krótkie żeby wyciągnąć baterię górą, przy próbie siłowej urwałem/odłamałem jedną miedzianą rurkę , tak więc teraz już nie ma wyjścia, bateria jest do wymiany. Też myślałem, żeby odkleić cały panel, no ale jest to cała ściana, łącznie z umywalką, półkami, a nawet kibelkiem - tragedia! chyba jednak "wyrżnę" jakiś "gustowny" otwór żeby mieć dostęp do tego ustrojstwa...
..no chyba że jednak będą inne pomysły?? |
|
|
|
 |
TomaszG
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Fiat Ducato Talento I Eura Mobil
|
Wysłany: 2018-10-10, 14:48
|
|
|
Witam, podpinam się pod temat . Mianowicie , nie działa mieszacz wody widoczny na foto, kręcenie w obu kierunkach nic nie daje, cały czas gorąca woda leci . Druga sprawa , chcę wymienić tę wylewkę na jakaś normalną, nie korzystam z prysznica więc bez wysuwanej wylewki może być. jak to ogarnąć? Chciałbym pozbyć się tego mieszacza oczywiście.
Obraz 163.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 9 raz(y) 191,5 KB |
|
|
|
|
 |
chemik
weteran

Twój sprzęt: Ford zabudowa EuraMobil
Nazwa załogi: Ela i Wojtek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Lis 2014 Piwa: 116/19 Skąd: podlaskie
|
Wysłany: 2018-10-10, 17:57
|
|
|
wszystko to jest przykręcone od spodu nakrętkami, Na początek odkręcić wężyki doprowadzające wodę, potem najlepiej zdjąć zlew z szafki i dopiero jest dobry dostęp. Powodzenia! |
_________________ Chemik |
|
|
|
 |
chemik
weteran

Twój sprzęt: Ford zabudowa EuraMobil
Nazwa załogi: Ela i Wojtek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Lis 2014 Piwa: 116/19 Skąd: podlaskie
|
Wysłany: 2018-10-10, 17:59
|
|
|
| Mam taką samą szafkę - przód zlewu powinien być przynitowany nitem - chyba go nawet widać z przodu. |
_________________ Chemik |
|
|
|
 |
TomaszG
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Fiat Ducato Talento I Eura Mobil
|
Wysłany: 2018-10-11, 07:27
|
|
|
| Dzięki ,na początek. Są nawet trzy nity, faktycznie, rozwiercę i pewnie przy ściankach listwy oderwać muszę. No zobaczymy jak to pójdzie. |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

|
Wysłany: 2018-10-11, 09:26
|
|
|
| Cytat: | | nity, faktycznie, rozwiercę |
To bym zrobił w ostateczności
Samo rozwiercenie i tak na nie wiele się zda bo będą trzymały wężyki , które i tak musisz rozłączyć od spodu. Czasami to ciężko zrobić bo dostęp mały ,a jak duży facet z mięśniem piwnym
to bez zakładania nogi na nogę się nie obejdzie i trzeba ciąć węża.
Zrób może od spodu zdjęcie telefonem jak to wygląda tylko wyciągnij wąż prysznicowy do góry |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|