Zamknięty przez: janusz 2018-10-01, 17:44 |
Jarosławiec 2012 |
| Autor |
Wiadomość |
Gregorio
zaawansowany Don Gregorio

Twój sprzęt: na jakiś czas bezdomny :(
|
Wysłany: 2018-08-16, 15:14
|
|
|
Mój jest specjalny kempingowy, nie ciężarowy typu kamper. To chyba jeszcze mogę zaparkować ? |
_________________ Pozdrawiamy
Ewa i Grzesiek |
|
|
|
 |
yahoda
weteran

Twój sprzęt: HYMERMOBIL 522 FORD
Nazwa załogi: brave sir Robin
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Paź 2015 Piwa: 71/62 Skąd: Starogard Gd.
|
Wysłany: 2018-08-18, 21:58
|
|
|
| Gregorio napisał/a: | Mój jest specjalny kempingowy, nie ciężarowy typu kamper. To chyba jeszcze mogę zaparkować ? |
Tam jest "... osobowych i ciężarowych typu kamper...", czyli osobowych typu kamper i ciężarowych typu kamper, choć na siłę można to zinterpretować tak, że nie mogą się zatrzymywać samochody osobowe i samochody ciężarowe typu kamper, więc wszystkie kampery nie będące autami osobowymi i ciężarowymi mogą tam stawać. Nieważne jak to zakomunikowali, ważne, że nie jesteśmy tam mile widziani. Pewnie w urzędzie ktoś ma pole kempingowe lub sprzyja komuś takiemu.
Ja byłem tam po raz pierwszy na tegorocznej majówce (rok wcześniej tylko przejechałem to miejsce, bo padało) i stwierdziłem, że na pewno wrócimy. Muszę odwołać słowa. Szkoda, bo miejsce bardzo dobre było, a obwoźna piekarnia lub wędzona ryba z bagażnika starej beemki trójki - niepowtarzalne doświadczenia. |
_________________ kamperki z lego: http://www.camperteam.pl/...hlight=lego+kam
nasze autko: http://www.camperteam.pl/...ight=hymermobil
 |
|
|
|
 |
grzegorz_wol
weteran
Twój sprzęt: Knaus 595 '98
Nazwa załogi: powolniaki
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2015 Piwa: 84/65 Skąd: Piła
|
Wysłany: 2018-08-19, 08:03
|
|
|
Byłem na pasie kilka razy. Zawsze na jedną noc. Jakoś w te teorie o traconych pieniądzach przez właścicieli okolicznych pól namiotowych nie chce mi się wierzyć. Mam wrażenie że od dwóch lat Jarosławiec pęka w szwach w sezonie i to nie była przyczyna do prawie lokalnej wojny z tubylcami. Z jakiegoś powodu kamperowcy przeszkadzali tubylcom i w sumie nie jest on ważny. Ja taką niechęć do kamperów szanuje bo to jest ich dom czy tam okolica ja tam jestem tylko gościem i tyle. To że ktoś zostawiał pieniądze w jakimś sklepie obwoźnym którego właścicielem był np. mieszkaniec Sławna nie oznacza jeszcze grama korzyści dla mieszkańca okolicy Jarosławca.
Ciekawe czy Kolega Kocurek wybada kiedyś co się tak naprawdę stało. |
|
|
|
 |
yahoda
weteran

Twój sprzęt: HYMERMOBIL 522 FORD
Nazwa załogi: brave sir Robin
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Paź 2015 Piwa: 71/62 Skąd: Starogard Gd.
|
Wysłany: 2018-08-19, 09:33
|
|
|
W sumie racja, bo przecież Ci, którzy na pasie stali nie wjadą teraz na okoliczne pola kempingowe. Czyli zysku nie będzie. Jedynie straty w okolicznych sklepach i tak w sezonie nieodczuwalne.
Zapytam jeszcze czy zakaz obejmuje cały odcinek pasa łącznie z parkingami na początku i na końcu? Dziś nad morze śmigamy. Nie zastanawialiśmy się gdzie jechać, bo odpowiedź była jedna: Jarosławiec. Ale skoro tak, to pojedziemy gdzie indziej. |
_________________ kamperki z lego: http://www.camperteam.pl/...hlight=lego+kam
nasze autko: http://www.camperteam.pl/...ight=hymermobil
 |
|
|
|
 |
slawwoj
Kombatant
Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 141/307 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2018-08-19, 09:50
|
|
|
| W jarosławcu polecam ośrodek "Bałtyk". 15 zł od osoby. wszystko tam jest i morze na wyciągnięcie ręki. |
|
|
|
 |
grzegorz_wol
weteran
Twój sprzęt: Knaus 595 '98
Nazwa załogi: powolniaki
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2015 Piwa: 84/65 Skąd: Piła
|
Wysłany: 2018-08-19, 10:03
|
|
|
| Ja przy najbliższej okazji przenocuje na parkingu na końcu Darłówka Wschodniego (przy torze 4x4). Rozmawiałem z panem parkingowym płaci się za dzienny postój jak za osobówkę a można zostać na noc. Wieczorem pewnie można zająć miejsce strategiczne gdzieś w cieniu. Kilka kamperów tam widziałem. |
|
|
|
 |
Wojciechu
Kombatant

Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2013 Piwa: 157/150 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 2018-08-19, 11:25
|
|
|
| yahoda napisał/a: | | Pewnie w urzędzie ktoś ma pole kempingowe lub sprzyja komuś takiemu. |
...jeśli nie wiadomo o co chodzi , to wiadomo i co chodzi
Na jedną lub kilka nocy proponuję Wicie. Wjeżdżając od strony drogi na Darłowo, jedziemy do centrum i przed wejściem na plażę w prawo kostką brukową w stronę nowo budowanej drogi na "pas" do Jarosławca. Na końcu kostki - parking na jedną lub kilka nocy. |
_________________ prof-os
Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…
 |
|
|
|
 |
scuter0
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 3.0 180km
Nazwa załogi: scuter-squad
|
Wysłany: 2018-08-19, 18:56
|
|
|
Witam my do Jaroslawca zajechalismy 14.08,mielismy juz informacje o wszystkich ekscesach ktore sie tam dzialy,niestety nasz znajomy nie mial informacji o znakach ktore postawili tego samego dnia.Mimo wszystko zostalismy tam na noc ,ktora spedzilismy w towarzystwie 6 innych kamperow.Szok biarac pod uwage ilu nas tam stalo w popzednich latach.Nastepna nocke wszyscy sie wyniesli .Przeparkowalismy sie na plac przed Jaroslawcem ktory w wiekszosci zostal zajety przez drogowcow,niektorzy stoja tam gdzie gokarty,ale ja nie polecam bo duzy halas.Znajomi niemcy ktorzy stali z nami na dzien wracaja w stare miejsce.My pojechalismy do Darlowka na parking na Patelni gdzie stalo kilka zalog z pasa.Miejsce tez godne polecenia,plaza blisko,spokoj jedyny minus platne 15zl na dzien.Bedac te dwa dni na pasie powiem ze atmosfera zrobila sie tam bardzo nerwowa i nieciekawa i raczej trzeba to miejsce omijac z daleka.Pozdrawiam |
|
 |
Stanek
weteran

Twój sprzęt: HYMER Exis-i 562
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Piwa: 215/47 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2018-08-22, 13:55
|
|
|
| Widziałem znaki ostatnio będąc przejazdem na rowerze. Prawdę mówiąc to jeśli nie ma tabliczki "dotyczy także pobocza" to można stać na poboczu. Nie zmienia to faktu, że nie chcą tam kamperowców. My tam staliśmy kiedyś kilka dni, ale stanie w takim tłumie nawet za darmo nas nie zachwyciło. Wolimy bardziej odludne miejsca nawet jeśli trzeba gdzieś dojechać na rowerach. |
_________________ Pozdrawiam
Stanek
https://www.dzienpodniu.com.pl
 |
|
|
|
 |
maga
weteran

Twój sprzęt: Roller Team Granduca Garage P
Nazwa załogi: Ewa i Maciek
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Maj 2007 Piwa: 79/188 Skąd: Zaniemyśl (Wlkp)
|
Wysłany: 2018-09-16, 19:37
|
|
|
Dzisiaj na pasie stało jedenaście kamperów.
Informacja potwierdzona przez kolegę który tam stoi.
Nikt nikogo nie przegania,chcą pozostać jeszcze na te kilka ciepłych dni. |
_________________ Pozdrowienia z Pyrlandii !
Czołem wiaruchna kochana !!
 |
|
|
|
 |
Wojciechu
Kombatant

Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2013 Piwa: 157/150 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 2018-09-16, 20:20
|
|
|
Właśnie, godzinę temu dostałem wiadomość, że nasz kolega Tadziu z Piły stoi na asfalcie od kilku dni. Twierdzi, że to wszystko p........, najwyżej zapłaci mandat. Niemniej w sezonie asfalt na pewno będzie świecił pustkami - w nocy. Trzeba szukać nowych fajnych miejscówek - a takie są. Jednak - cicho - sza, bo znowu jakiś idiota będzie jeździł traktorem, między kamperami - w ramach dobrej zmiany agroturystycznej. |
_________________ prof-os
Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…
 |
|
|
|
 |
wlodo
weteran

Nazwa załogi: wlodo
Pomógł: 12 razy Dołączył: 20 Sie 2014 Piwa: 67/68 Skąd: Witaszyce
|
|
|
|
 |
Cytrus
zaawansowany

Twój sprzęt: Ford
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Paź 2012 Piwa: 54/2 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2018-09-18, 10:20
|
|
|
Stałem w Jaroslawcu gdy pojawiły się pierwsze zakazy na terenie lasów państwowych, na części należącej do miasta pojawiły się kilka dni pozniej. Zadzwonilem do nadleśnictwa. Zakazy są postawione na wniosek miasta ( gminy) . Skargi że są śmieci, że jest dewastacja terenu itd. Nawet jak się dowiedziałem były pokazane zdjęcia zniszczonego rzekomo przez kamperowcow toytoy-a tego z woda, dlatego został usunięty ( stal na terenie miasta i miasto go usunelo ) Nadlesnictwo klopotu z parkowaniem na jak zostalo to okreslone chwile nie widziało, natomiast rozstawienie markiz i jak to zostało określone dłuższym koczowaniem uważa za niestosowne, nie jest to zaden parking. Dowiedziałem się że w nadlesnictwie zastanawiają się nad zrobieniem camperparku tylko przerażają ich koszta: dociagniecie wody, prądu, zrzutu nieczystości.
Jak będzie tego nie wiem. |
_________________ Marcin
jedyne co mnie ogranicza to wyobraźnia
 |
|
|
|
 |
wlodo
weteran

Nazwa załogi: wlodo
Pomógł: 12 razy Dołączył: 20 Sie 2014 Piwa: 67/68 Skąd: Witaszyce
|
Wysłany: 2018-09-18, 17:35
|
|
|
Dojechaliśmy fajnie tu, dziś trzy campery i kilka osobówek, plaża pusta, temp. i słońce jak w sierpniu, no lato normalnie i luz. Zakazy stoją, na wjeździe od 20-8, na końcu bez określenia godzin.
Interpretacja wydaje się jasna, zakaz tyczy się pasa/drogi, nie ma tabliczki [dotyczy również pobocza], stoimy na pasie zieleni, będziemy nocować , zobaczymy czy nas pogonią... choć nie widzę powodu.
Wieczorem jeździł po pasie chyba opel nieoznakowany, bo włączał syrenę i łapał rowerzystów bez światła, do nas i camperów niemieckich się nie czepiali
IMG_20180918_152041.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 20 raz(y) 171,97 KB |
|
_________________ Moja budowa: http://www.camperteam.pl/...der=asc&start=0 |
| |
|
|
|
 |
|