Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dwa Campery do oceny
Autor Wiadomość
mmbu 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Transit Riviera120 '93
Piwa: 3/4
Wysłany: 2018-10-18, 16:47   Dwa Campery do oceny

Co myślicie o tych camperach?

https://www.olx.pl/oferta...D5-IDx5M0w.html

https://www.olx.pl/oferta...D5-IDx5UFt.html

Transit wymieniona tylna ściana, ale tylny zderzak oryginalny. Kiedyś tam było okno od łóżka piętrowego. W środku w miejscu łóżka wstawiony dodatkowy oddzielny prysznic i chyba szafa? Lub odwrotnie.

Ducato ciekawie niska cena. Ma swoje braki-markiza, osłona schodków, piętrowe łózka o długości ok 180cm. i silnik 1,9. Ale w tym roczniku , to chyba sprzedający zapomniał dodać TurboDiesel.
Postaw piwo autorowi tego posta

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Piwa: 566/755
Wysłany: 2018-10-18, 17:00   

Transit ...ściana wymieniona czy tylko pokryta czymś nowym? Te modele gniją od środka , mokra belka i blacha alu utlenia się , sito ... sprawdź to lepiej ::)

mmbu 
trochę już popisał

Wysłany: 2018-10-18, 17:07   

Sprawdzę. Raczej pokryta stara. Na tylnej ścianie było kiedyś wielkie okno

Edit:

... i klapa wielkiego bagażnika, którego teraz nie ma.

Bazyli 
Kombatant
+125 punktów do życia po odpaleniu kampera

Twój sprzęt: T.E.C. Rotec 680G automat 196 KM
Nazwa załogi: Bartek/Magda/Kasia/Filip
Piwa: 196/186
Wysłany: 2018-10-19, 08:29   

mmbu napisał/a:
Co myślicie o tych camperach?
- układ masz przemyślany ? będziecie jeździć we dwoje czy z dziećmi ? abstrahując od stanu: gdzie w pierwszym będziesz trzymał stolik i krzesła ? poza tym rowerów na tym czymś (dot. obu) nie przewieziesz - o ile (do sprawdzenia) konstrukcja wytrzyma o tyle nie ma mocowań - chyba że były mocowane sznurkiem konopnym :-P

piotr.sto 
zaawansowany

Piwa: 5/27
Wysłany: 2018-10-19, 11:40   

Nie chcę Cię zniechęcać, ale ja w zeszłym tygodniu sprzedałem swojego kamperka na Ducato I z 1990 r. za... 29 tys. Więc Ducato II w odpowiednio dobrym stanie powinno chyba kosztować odpowiednio drożej.

mmbu 
trochę już popisał

Wysłany: 2018-10-19, 14:22   

Ja swojego już kupiłem. Właśnie takiego transita, tylko bez przeróbek. Znajomy zobaczył i się strasznie napalił.

Według mnie transit wymaga powrotu do oryginału. Czyli z tyłu łózko piętrowe w poprzek i bagażnik z klapą na tylnej ścianie. W obecnej zabudowie, to dla dwóch osób jest.

Ducato bardzo tanie i to jest mocno podejrzane. Na pierwszy rzut oka po zdjęciach wygląda na prawdę interesująco Jak się jutro rano nie sprzeda, to znaczy , że konkretna mina.

Ja nad układem się bardzo długo zastanawiałem i dla mnie niezbędne było spanie dla czterech osób bez konieczności składania stolika. Dodatkowo dwa z tych łóżek powinny być osobne i "pełnowymiarowe". Dodatkowo jeździłem przez kilka lat długim transitem w którym dołożyłem łóżko piętrowe w tylnej części nad oryginalnym wzdłużnym łóżkiem. W tym układzie brakowało mi tylko dwóch rzeczy. Łóżka piętrowe miały 180cm długości, a dzieci rosną i osobnego prysznica-tak wiem przesada. Przy moim sposobie camperowania(w drodze do celu zwiedzić jak najwięcej) dużą wadą była długość campera i problem z parkowaniem w miastach.
Obecny jest krótki, zwrotny i ma cztery osobne łóżka. Oczywiście brakuje w nim wielkiej kuchni, osobnego prysznica i kilku innych rzeczy. Nie można mieć wszystkiego, szczególnie w tak niskim budżecie

dziwaczek 
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato EuraMobil 625 1995r.
Nazwa załogi: dziwaczki
Piwa: 58/18
Wysłany: 2018-10-19, 18:09   

Transit - no nie powiem pomysł na naprawę szacun ;)
Ducato mi sie nie podoba a szczególnie te dwie "kabiny sypialne z tyłu" ale jak ktos mam małe dzieci to oki, silnik 1.9 trochę mało (moze z turbo?) szuflada w szafce w kuchni i drzwiczki jakies "dziwne" a po za tym "ostatni przegląd do 06/2017" ciekawe czemu?
a i coś za tani tak o ok 8 -10 tyś

Odpowiedz do tematu