Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
AutoCentrum.pl pisze o kamperowaniu!
Autor Wiadomość
broneq 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Hymermobil 544 na Ducato 1993-4
Nazwa załogi: Radek-tata i Kamil-syn, z żonami
Piwa: 39/11
  Wysłany: 2018-11-13, 21:14   AutoCentrum.pl pisze o kamperowaniu!

Nie bardzo wiem, czy mój post powinien być w tym dziale, czy bardziej tu: https://www.camperteam.pl...forum.php?f=248 - jakby co to proszę Moderatora o przeniesienie.

Do rzeczy!
W tym roku pierwszy raz udało mi się spędzić wakacje w kamperze moich Rodziców i było rewelacyjnie!

Deklaruję, że w zimie na spokojnie, w któryś wieczór zrobię porządną relację ze zdjęciami.

Na razie jednak skupiłem się na opisaniu moich przygotowań i ogólnym podejściu do tematu wyjazdów kamperem. Moje doświadczenia i wiedzę zdobytą od Taty, opisałem w artykule, który pojawił się niedawno na stronie portalu AutoCentrum.pl, dla którego, tak jakby trochę dorywczo od czasu do czasu, pracuję testując nowe samochody.

Zapraszam do zapoznania się z moim tekstem:
Dlaczego wakacje w kamperze to najlepszy sposob na urlop?

PS W prawdzie kamperem pojechałem pierwszy raz, ale w latach '80 i '90 z rodzicami objeździłem środkową Europę i Bałkany z najpierw pożyczoną małą, a potem własną dużą Niewiadówką, do tego od 17 roku życia co roku wakacje spędzam na całkowitym spontanie jak chodzi o miejsce spania/przebywania i zanim pojawiły się dzieci, były to zazwyczaj wakacje w namiocie :) wiec jakieś przygotowanie mam ;)
Postaw piwo autorowi tego posta

Wyświetl szczegóły
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Comsio
loktel70 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Ducato Van
Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2018-11-13, 23:01   

Miło zobaczyć byłego kampera w ładnych okolicznościach przyrody.Pozdrowienia z Bydgoszczy

Wyświetl szczegóły
Bim 
Kombatant
Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Piwa: 134/101
Wysłany: 2018-11-13, 23:04   

broneq napisał/a:

Deklaruję, że w zimie na spokojnie, w któryś wieczór zrobię porządną relację ze zdjęciami.

Już się loguję do tematu fajnie opisany wakacyjny wyjazd drugiego pokolenia w rodzinie z kamperem w tle:lol:

Jak Wam się udało mając 14 dni urlopu zaliczyć 12 dni w Grecji?

Też tak chcę :spoko

Comsio 
Kombatant
weteran cepek

Twój sprzęt: Ducato II 2,5 tdi 670 Eura Mobil
Nazwa załogi: COMSIOWIE
Piwa: 85/419
Wysłany: 2018-11-14, 09:28   

Bez śusiania wyda. :wyszczerzony:
Fajowo się zapowiada :ok
Miło będzie spotkać w realu. :spoko

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy
Piwa: 357/408
Wysłany: 2018-11-14, 11:01   

Dzięki za wpis,mnie za 10 lat kamperowania nie udało się nikogo namówić do tej formy wypoczynku,nawet właśne dzieci chcą by ich ojciec czy dziadek wiózł,a sami nie chcą.Wolą jechać osobówka na kwatery i siedzieć w jednym miejscu. :haha:

broneq 
trochę już popisał

Wysłany: 2018-11-14, 13:04   

loktel70 napisał/a:
Miło zobaczyć byłego kampera
Dziękujemy, również pozdrawiam!

Bim napisał/a:
Jak Wam się udało mając 14 dni urlopu zaliczyć 12 dni w Grecji?
No powiem tak, szaleńczo. Ale to chyba był taki wpływ Waszych relacji. Poczytałem o wieleeelu miejscach i chciałem jak najwięcej z nich zobaczyć. Moja Córcia miała w momencie wyjazdu 2 miesiące, więc odpadało zwiedzanie wszelkich obiektów typowo turystycznych z masą ludzi, nastawiliśmy sie na kontakt z natura i jak najwięcej atrakcji plażowych. Początkowo wybrałem ponad 20 miejsc, po solidnej weryfikacji zostało ich 12, a zobaczyliśmy 8, więc i tak duuużo! Od następnego roku będę planował znacznie mniej miejsc, a trochę więcej przebywania na plażach. A co do faktycznie 12 dni w Grecji to tak. Wyjechaliśmy rankiem w niedzielę i na gdzieś tak 11:00 w poniedziałek już byliśmy w okolicach Salonik (u wlotu na Chalkidiki). Potem objazd Grecji i wyjazd z okolic Salonik (tym razem od strony zachodniej) późnym popołudniem w piątek, żeby na sobotę późnym wieczorem (23:00-0:00) być w domu.

Comsio napisał/a:
Miło będzie spotkać w realu.
Po tym pierwszym razie zdecydowanie planujemy dalsze podróże, więc wszystko przed nami! :)

Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a:
nawet właśne dzieci chcą by ich ojciec czy dziadek wiózł,a sami nie chcą.Wolą jechać osobówka na kwatery i siedzieć w jednym miejscu
Ja mam odwrotnie, nawet jak gdzieś jadę z rodzicami (nie wakacyjnie), co zdarza się już dość rzadko, to zawsze ja się pcham za kierownicę każdego auta.
Jeździmy z Tatą i wspólnymi kolegami na WRC kibicować po Europie i zawsze to ja robię za kierowcę. Po prostu ja kocham jeździć! Mógłbym z za kierownicy nie wysiadać!
Co do kwater, to oczywiście można i też nie raz takie wakacje spędzałem (nawet przed rokiem w Albanii byłem w Himare 2 tygodnie w apartamencie), ale jak już w pierwszym poście pisałem, puki nie było dzieci, jeździliśmy z namiotem i tak np w podróży poślubnej byliśmy w Portugalii (Toyotą Corollą w 2 osoby) i to były wakacje życia (jak na razie).

Dziękuję za pozytywne komentarze! Znaczą one dla mnie bardzo wiele z ust/klawiatur osób znających kamperowanie od lat. Ja napisałem ten tekst dla AutoCentrum na prośbę kierowniczki naszej redakcji, zainteresowanej moimi opowieściami z wakacji, będąc bądź co bądź mało, żeby nie powiedzieć w ogóle nie doświadczonym kamperowiczem.

PS Prezes AutoCentrum - Zachar z kanału youtube ZacharOFF - też ma kampera - nowe Ducato półintegrę i nawet nagrał o nim kilka filmików.

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy
Piwa: 357/408
Wysłany: 2018-11-14, 17:52   

No jak Wieliczka,to ja jestem w Polsce wróciliśmy z Grecji 7.XI,a 3 czwartek grudnia będzie kawka Małopolska.Czytaj w grudniu kawka małopolska,Barbara muzyk

Kuba L. 
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Nomad 490BLF/Audi Q5 40TDI 204PS
Nazwa załogi: 2kubusie
Piwa: 19/47
Wysłany: 2018-11-14, 21:37   

Fajnie opisujesz, ale kawał drogi zrobiliście jak na pierwszy raz.. Nawet na Simos dojechałeś :shock:
Masz silnik 2.5D czy 2.5TD? bo nie doczytałem, ja mam 2.5D i mam fabrycznie dwa wiatraki za chłodnicą ale żeby się ten drugi załączył to na prawdę musi być okazja.. :spoko

marekoliva 
weteran

Twój sprzęt: Mercedes Sprinter Rimor Sailer 700
Piwa: 40/19
Wysłany: 2018-11-14, 23:03   

Fajnie się czytało, no i oczywiście ulubiona Grecja. Pozdrawiamy :spoko

"Ty możesz zwlekać ale czas nie będzie "

broneq 
trochę już popisał

Wysłany: 2019-09-29, 20:19   

Witajcie,
Już ponad rok trwa moja przygoda z AutoCentrum.pl i przejeździłem w tym czasie około 30 różnych samochodów. Miesiąc temu w mojej ręce trafiła nowa Grand California. Mogłem więc na własnej rodzinie sprawdzić, dlaczego integra to jedyny prawidłowy wybór dla rodzinki z dziećmi.

Zapraszam do lektury: Grand California

Bajaga 
Kombatant

Nazwa załogi: FiveStars
Piwa: 108/7
Wysłany: 2019-10-01, 20:24   

broneq napisał/a:
Witajcie,
Już ponad rok trwa moja przygoda z AutoCentrum.pl i przejeździłem w tym czasie około 30 różnych samochodów. Miesiąc temu w mojej ręce trafiła nowa Grand California. Mogłem więc na własnej rodzinie sprawdzić, dlaczego integra to jedyny prawidłowy wybór dla rodzinki z dziećmi.

Zapraszam do lektury: Grand California

Integra to nie jest jedyny prawidłowy wybór dla rodziny z dziećmi bo każdy wie, że takim prawidłowym wyborem jest alkowa :mrgreen:
Co do Grand Californi mam mieszane uczucia. Niezbyt wiem dla kogo to jest. Wiadomo, że nie dla rodzin. Dla par, hmm też bez szaleństwa. Bez wahania wolałbym wtedy jakąś niedużą półintegrę. Osobiście nie wróżę sukcesu, można blaszaka znacznie lepiej zrobić. Zobaczy się.

Bajaga&Instruktori

adaml61 
weteran

Twój sprzęt: Peugot boxer blaszak
Nazwa załogi: Adam i Stasia
Piwa: 155/124
Wysłany: 2019-10-03, 15:30   

Grand California , za wąska ,za ciężka , za droga , tylne łóżko 174 cm :haha: ,do górnego drabina taka jak na strych do stodoły ,

Odpowiedz do tematu