"List otwarty" do OD i userów CT |
Autor |
Wiadomość |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/84 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2009-03-20, 22:32
|
|
|
Jest szansa ,że faktycznie będzie to kawa jedyna w swoim rodzaju.(wszystkie gatunki razem) Na waszelki wypadek na zlot kupuje kawe i rozmieniam dychę na drobne,jestem za każdym pomysłem,który przybliża mnie do zlotu .Zawsze spokojniej będę nalewał kawki wiedząc ,że mam w tym swój udział.Może zamiast dmuchawy- klima z funkcją grzania.Też chętnie sie dorzucę,mówić tylko ile?Zawsze wyznaję zasadę,że zanim skrytykuję to powinienem podać inny pomysł. .Pozdrawiam |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
Endi
Kombatant

Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team
Pomógł: 18 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Piwa: 315/493 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2009-03-20, 22:56
|
|
|
janusz napisał/a: | palce maczał Tolo |
Janusz a gdzie Tolo maczał te palce ?.... niech pomyśle ?? |
_________________ Najpiękniejsze hobby świata ! |
|
|
|
 |
Dembomen
weteran

Twój sprzęt: KOMEDIA Fiat-Detleffs Globetrotter 2,5D 1989
Nazwa załogi: Dembomenki
|
Wysłany: 2009-03-21, 03:45
|
|
|
Hej!
janusz napisał/a: | Może zróbmy tak, że przyjeżdżając na zlot przywozimy ze sobą kawę, wodę, śmietankę, kubki. Zbierzemy te dary natury które zostaną po zlocie i pojadą na następny zlot, aż do wyczerpania zapasów. Ważne żeby kawa miała jak najdłuższy okres ważności, była ziarnista i nie perfumowana (nie smakowa). Nie będzie pieniędzy ani rozliczeń finansowych. Da się zapanować nad tym i da się ustalić przed zlotem kto ile czego przywozi.. |
..i to dobre rozwiązanie, do Grudziądza przywiozłem śmietankę, taki mały wkład z mojej strony, smakowała??/
Hej! |
_________________ Misiek
Świat jest piękny,tylko my go psujemy!
 |
|
|
|
 |
kazbar
weteran

|
Wysłany: 2009-03-21, 13:01
|
|
|
baja02 napisał/a: | Odsyłam do mojego pierwszego postu i na myśli miałem to co napisałem i tylko TO!! |
Przepraszam. Rozpędziłem się. |
|
|
|
 |
prezesuu
weteran 102 dni to nie zbyt wiele

Twój sprzęt: chwilowo bezdomny
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2008 Piwa: 22/13 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
|
Wysłany: 2009-03-21, 13:21
|
|
|
Też mi się podoba takie rozwiązanie, bo nie każdy mający łaknienie na kawę będzie umiał trafić do skarbonki.
Kubeczki każdy może mieć swoje, bo te jednorazowe zanieczyszczają środowisko i trzeba ich unikać.
Mile widziane dobre ziarnka i śmietanka.
Cukier lubią też drożdże więc trzeba i o nie dbać i zachować umiar ze słodzeniem. |
|
|
|
 |
KOCZORKA
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 24 Wrz 2008 Piwa: 21/22
|
Wysłany: 2009-03-22, 16:02
|
|
|
Ja jednak powrócę do Inicjatywy Jacusia - Baja02.
My cała załoga Koczorki popieramy ją całym serduchem.
Jako CT moglibyśmy wziąć te dwie dziewczynki pod nasze opiekuńcze skrzydła.
Wspierać Je. tak prosto od serca Kamperowców z CT.
Nasz zespół jest Rewelacyjny! , gra dla nas z pełnym oddaniem, ale myślę, że gdyby grał przy okazji również dla maleńkich, kochanych dziewczynek, czułby z tego powodu ogromną satysfakcję.
Jeżeli dla kogoś jest za dużo 15zł od załogi, to może ustawić również skarbonkę i każda symboliczna złotówka to droga do sukcesu.
Możemy urządzać np. Koncert Życzeń i za każde zamówione nagranie, również wrzucić symboliczną złotówkę.
Co do kawy też podoba mi się pomysł Baja02.
Jeden przywozi kawę (nie każdy z nas ma ekspres do kawy i zna się na gatunkach kawy do tego odpowiedniej!!!), zbieramy pieniążki na zapłacenie kosztów, a jeżeli coś zostanie, będzie dla dzieciaczków.
prezesuu napisał/a: | Kubeczki każdy może mieć swoje, bo te jednorazowe zanieczyszczają środowisko i trzeba ich unikać. |
I to też popieram , przecież każdy z nas ma kubeczek w kampiórku.
Pozdróweczka i proszę o przemyślenie tej propozycji Jacusia
Jeździmy, zwiedzamy, bawimy się znakomicie!!! Pomóżmy tym maleńkim istotkom. |
_________________ "Żyj tak, abyś po latach mogła powiedzieć-przynajmniej się nie nudziłam". |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2009-03-23, 09:33
|
|
|
Pisaliśmy już kilka razy na ten temat. CamperTeam może popierać, promować namawiać do darowizn. Sam jednak w sprawie pieniążków to nie za bardzo. Każdy z CamperTeamowców może przekazać pieniądze i nawet w napisać, że to od członka CT. Klub zebrać tych pieniędzy i przekazać dzieciaczkom nie może i tu jest kłopot. Z każdej zebranej złotówki do skarbonki trzeba się rozliczyć przed fiskusem, a żeby zbierać do skarbonki trzeba mieć zezwolenie na kwestowanie. CT musiałoby być organizacją pożytku publicznego a jest tylko grupą kolegów nigdzie nie zarejestrowaną. Tak wg prawa to nie ma nic takiego jak CT. Kto ma wystąpić o zgodę na zbieranie pieniędzy i kto ją dostanie? |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1600/2330 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2009-03-23, 12:51
|
|
|
janusz napisał/a: | Tak wg prawa to nie ma nic takiego jak CT. Kto ma wystąpić o zgodę na zbieranie pieniędzy i kto ją dostanie? |
No właśnie.
Dlatego tak duże nadzieje wiążemy z możliwościami jakie daje stowarzyszenie. Wystarczy, że pieniądze przechodzą przez księgowość stowarzyszenia i już jest wszystko w porządku.
My sobie zawsze jakoś poradzimy. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
KOCZORKA
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 24 Wrz 2008 Piwa: 21/22
|
Wysłany: 2009-03-23, 12:58
|
|
|
Tadeusz napisał/a: | Wystarczy, że pieniądze przechodzą przez księgowość stowarzyszenia i już jest wszystko w porządku. |
To mi się podoba.
Czy jest już coś wiadome o Rejestracji Stowarzyszenia?? Ile to może jeszcze potrwać?? |
_________________ "Żyj tak, abyś po latach mogła powiedzieć-przynajmniej się nie nudziłam". |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

|
Wysłany: 2009-03-23, 13:44
|
|
|
|
|
|
|
 |
rafalcho
weteran uzależniony od CT

Twój sprzęt: FORD TRANSIT Burstner Nexxo Family a 645
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Kwi 2007 Piwa: 10/12 Skąd: Łódź / Andrespol
|
Wysłany: 2009-03-24, 06:20
|
|
|
Ja z premedytacją jeszcze nie złozyłem w US zeznania z dochodów osiągniętych w 2008 roku, aby 1% wpłacić na Stowarzyszenie (nie wiem czy na PFCC bedzie można oddać 1% podatku )
|
_________________ Pozdrawiam
rafalcho
www.techrol.eu |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

|
Wysłany: 2009-03-24, 07:55
|
|
|
Nie |
|
|
|
 |
KOCZOR
weteran
|
Wysłany: 2009-03-24, 09:28
|
|
|
rafalcho napisał/a: | nie wiem czy na PFCC bedzie można oddać 1% podatku )
|
Nawet na 100% nie, ale zawsze możesz przekazać na fundację Pomóc Lence. |
|
|
|
 |
|